fbpx

Σαν σήμερα: Το “ξεγύμνωμα” του Armstrong! (video)

Είναι, ίσως, ο πιο αναγνωρίσιμος ποδηλατιστής στην ιστορία του αθλήματος αφού ακόμα και άνθρωποι που δεν ασχολούνται ενεργά με την ποδηλασία έχουν ακούσει έστω και μια φορά το όνομα του Lance Armstrong.

O Αμερικανός ποδηλατιστής κέρδισε 7 συνεχόμενες φορές τον γύρο της Γαλλίας (1999-2005), τον μεγαλύτερο αγώνα ποδηλασίας στον κόσμο και ένα από τους πιο εξαντλητικούς στον αθλητισμό γενικότερα ενώ το 1996 υπέφερε από καρκίνο στους όρχεις, τον οποίο και ξεπέρασε ένα χρόνο αργότερα.

Το γεγονός, όμως, που σημάδεψε μια και καλή την καριέρα του συνέβη το 2012, χρονιά κατά την οποία αποκαλύφθηκε πως έπαιρνε αναβολικά, με την φήμη, ωστόσο, να πλανάται από πάνω του για αρκετά χρόνια πριν.

Μια μέρα σαν και αυτή, λοιπόν, πριν 4 χρόνια η USADA, η Υπηρεσία Αντι-ντόπιγκ των Ηνωμένων Πολιτειών, του αφαίρεσε όλους τους τίτλους (συμπεριλαμβανομένων και των νικών στο Tour de France) ενώ την ίδια ώρα τον απέβαλε δια βίου από κάθε είδους ενασχόληση με την ποδηλασία. Τρεις μήνες αργότερα, το παραδέχθηκε δημόσια και ο ίδιος σε συνέντευξη του στην Oprah Winfrey.

Όπως γίνεται αντιληπτό, σαν σήμερα, τέλειωσε η καριέρα του Lance Armstrong, ενός αθλητή που βρέθηκε στην κορυφή με την βοήθεια, όμως, αναβολικών ουσιών…

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending