fbpx

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις αν πας για σπουδές στην Αγγλία!

Ο Σεπτέμβριος, λένε, πως είναι ο μήνας που γίνονται όλα τα νέα ξεκινήματα! Φοιτητές και απόφοιτοι έχουμε πια διαμορφώσει ένα πλάνο ζωής και το βάζουμε μπρος.

Εάν εσύ όμως θα κάνεις τη δική σου αρχή στο Ηνωμένο Βασίλειο σαν φοιτητής, εδώ βρίσκονται κάποια πράγματα τα οποία πρέπει να ξέρεις.

Και τι καλύτερο να τα μάθεις από πρώτο χέρι από φοιτητές της Αγγλίας;

 

1
Μεταφορικά μέσα:

Πριν ξεκινήσεις το μεγάλο ταξίδι προς τη Μ. Βρετανία, θα πρέπει να ψάξεις λίγα πράγματα για την πόλη και το πανεπιστήμιο που πρόκειται να σπουδάσεις. Για παράδειγμα, ποιο είναι το κοντινότερο αεροδρόμιο και ποιες αεροπορικές εταιρείες προσγειώνονται σε αυτό. Αφού φτάσεις λοιπόν στο αεροδρόμιο (που είναι και το ευκολότερο part) θα πρέπει να ψάξεις το μεταφορικό που θα σε οδηγήσει στο σπίτι σου.

Σημαντικό λοιπόν είναι να προνοήσεις πριν το ταξίδι σου, να βρεις την πλήρη διεύθυνση και τον ευκολότερο τρόπο να πας σπίτι. Υπενθυμίζουμε ότι η Αγγλία δεν είναι χωριό της Κύπρου για να ταξιδέψεις με τα πόδια, ούτε τα ταξί είναι η οικονομικότερη λύση! Αν θες να βρεις την κατάλληλη κατοικία για εσένα, ψάξε μέσω της Student lettings!

Ίσως χρειαστεί να αλλάξεις λεωφορείο, τραμ ή και τρένο. Σε πολλές περιπτώσεις, τα πανεπιστήμια διαθέτουν mini-bus για τη μεταφορά των φοιτητών από το αεροδρόμιο. Οπότε καλό θα ήταν να το ψάξετε στην ιστοσελίδα του πανεπιστήμιου!

2
Freshers Week! (Yes Please!)

Μια εβδομάδα του απόλυτου χαμού. Το freshers week είναι η εβδομάδα πριν ξεκινήσει το πανεπιστήμιο. Freshers (πρωτοετείς) αλλά και returning students μαζεύονται στο πανεπιστήμιο και απολαμβάνουν διάφορα events και activities. Είναι η ευκαιρία σου να γνωρίσεις κόσμο και να ενταχθείς στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

Επίσης θα γνωρίσεις τα societies (καλό θα ήταν να ψάξετε το ελληνικό ή κυπριακό society) του πανεπιστήμιου που ενασχολούνται με διάφορα χόμπυ ή έχουν cultural χαρακτήρα. Το καθένα διαφέρει μεταξύ του και παρέχουν στον φοιτητή ένα φάσμα επιλογών. Τα societies θα φροντίσουν να σε βοηθήσουν σε ό,τι χρειαστείς και γίνονται ουσιαστικά ο μέντοράς σου.

Ακόμα θα γνωρίσεις και τα αθλητικά clubs που παρέχει το πανεπιστήμιο και μπορείς να εμπλακείς. Η Αγγλία παρέχει εκτός από τα βασικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, volley, basket κτλ) και άλλα που πολλές φορές στην Κύπρο δεν έχουμε εύκολη πρόσβαση. (cheerleading, ιππασία κτλ).

3
Βιβλία; 

Στην Αγγλία τα πάντα λειτουργούν ηλεκτρονικά. Αφού θα γίνεις ειδικός στην αποστολή email, θα μάθεις να διαβάζεις χρησιμοποιώντας μόνο τον υπολογιστή σου. Οι βιβλιοθήκες βρίσκονται καταχωρημένες ηλεκτρονικά και ο κάθε φοιτητής έχει άμεση πρόσβαση.

Γι’ αυτό, η δική μας συμβουλή είναι να αποφύγετε να προμηθευτείτε όλα τα βιβλία που θα σας παροτρύνουν, επειδή εκτός από αχρησιμοποίητα, θα τα βρείτε σε εξευτελιστικά ψηλές τιμές. Καλύτερα, να τα προμηθευτείτε από προηγούμενους φοιτητές του κλάδου σας.

Αν θα χρειαστείς βοήθεια με τις εργασίες σου, μάθε για τη Uni Assignment Center ΕΔΩ για να έχεις τη βοήθεια που χρειάζεσαι!

4
Τα αγγλικά χρειάζονται εξάσκηση!

Τα Αγγλικά δεν μαθαίνονται μόνο στα lectures και στα tutorials. Χρειάζεται πραγματική εξάσκηση συνομιλώντας με συμφοιτητές σου από άλλες χώρες.

Καλύτερα θα ήταν να αποφύγεις το έγκλημα του κλασικού Κυπραίου που ενώ πάει Αγγλία για σπουδές, επιμένει να συναναστρέφεται μόνο με άλλους κλασικούς Κυπραίους και μόνο.

5
Α! Όσο για το φαΐ, δεν χρειάζεται να φορτωθείς 20 κιλά κυπριακά φαγητά.

Θα δεις πως ό,τι χρειαστείς μπορείς να το βρεις και στα σούπερ μάρκετ στην Αγγλία!

Εξάλλου, ουδείς το delivery εμίσησεν!

Η νέα σου ζωή αρχίζει και έχεις μπροστά σου μοναδικά χρόνια!

Απόλαυσε τα στον μέγιστο βαθμό και άδραξε την κάθε εμπειρία που θα εμφανιστεί μπροστά σου.

Και για ένα πράγμα μπορείς να είσαι σίγουρος:

Όταν επιστρέψεις πίσω στην Κύπρο, δεν θα είσαι ο ίδιος άνθρωπος! Θα είσαι μακράν καλύτερος 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending