fbpx

6 λόγοι για να ΜΗΝ πέσεις σε κατάθλιψη το φθινόπωρο!

Ο Σεπτέμβρης έχει κάνει την άφιξή του επίσημα και μαζί του έχει φέρει ένα κύμα γκρίνιας, μελαγχολίας και αγωνίας. “Γιατί να φύγει το καλοκαίρι; Όχι πάλι, επιστροφή στη ρουτίνα! Σεπτέμβρης; Όοοοχι ρεε !” και άλλες τόσες είναι αντιδράσεις όλων από εμάς!

Ήξερες ότι υπάρχει και σύνδρομο για τη μελαγχολία μετά την αλλαγή της εποχήςSeasonal Affective Disorder (SAD). Σύμπτωση το SAD (=λυπημένος);

Για να δούμε πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε:

 

1
Φθινόπωρο = νέα γκαρνταρόμπα!

tumblr_l8h60hCMFb1qam50k

Σκέψου όλα τα ρούχα που θα βγουν με τη νέα φθινοπωρινή συλλογή! Ok, δεν θα φοράς πλέον τα κοντά σου, τις παντοφλίτσες ή τα αμάνικά σου. Όμως θα μπορείς να κάνεις νέους συνδυασμούς με ζακέτες (όσο γίνεται στην Κύπρο!), μακριά παντελόνια και διαφορετικά χρώματα. Δες το δημιουργικά και θα δεις ότι θα το απολαύσεις!

2
Σπίτι μου, σπιτάκι μου!

pros-woman-nap-400x400

Θα μπορείς επιτέλους να περνάς περισσότερο χρόνο στο σπίτι σου, χωρίς τύψεις. Σιγά-σιγά, ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει, άρα γιατί να βγεις έξω; Αυτό συνεπάγεται με:

  • Ταινίες με την παρέα σου
  • Χαλαρά υπνάκια το απόγευμα
  • Δημιουργικές συνταγές και πειράματα γαστρονομίας
  • Ε, και λίγη μελέτη μέσα-μέσα

P.S. Μη ξεχάσεις και το reunion με όλους τους συμφοιτητές και φίλους που έχασες τα ίχνη τους όλο το καλοκαίρι!

3
Επιστροφή στα ζεστά ροφήματα!

hot_beverages

Ok, δεν λέμε από την αρχή του Σεπτέμβρη να ξεκινήσεις να πίνεις ζεστό τσάι (ειδικά στην Κύπρο, περίμενε μέχρι το τέλος του Οκτώβρη). Αλλά επιτέλους θα μπορείς να απολαμβάνεις τη ζεστή σοκολάτα σου, το cappuccino, το green tea, το Εspresso, το Macchiato και τόσα άλλα που έχεις πεθυμήσει! Ας μη σχολιάσω και όλους τους συνοδευτικούς ζεστούς πειρασμούς σε φαγητό!

4
Έναρξη/συνέχεια των αγαπημένων μας σειρών (oh yeah!)

Καιρός ήταν! Μετά τη διακοπή των καλοκαιρινών διακοπών, θα μπορούμε να αποχαιρετίσουμε τις επαναλήψεις και να συντονιστούμε σε όλες τις σειρές που μας έχουν “πορώσει” ολόχρονα. Προσωπικά, πιστεύω πως αξίζει να αρχίσετε ξένες σειρές, μιας και όχι μόνο θα βελτιώσουν το λεξιλόγιο (και το χιούμορ) σας, αλλά θα σας κάνουν να γελάσετε, να αγωνιάτε, να σκέφτεστε πολύ περισσότερο από τις ντόπιες και επαναλαμβανόμενες σειρές. The decision is yours!

5
Αφορμή για δίαιτα-γυμναστική.

Φήμες λένε πως η “δίαιτα της Δευτέρας” δεν έφτασε ποτέ σε ‘σένα. Επίσης, κάποιες φήμες επιμένουν στο ότι έβρισκες αφορμή το καλοκαίρι, τις εξόδους, τα ποτά και τα ξενίχτια και απέφευγες να επιμεληθείς το σώμα σου, όσο θα ήθελες. Σου έχω και καλά και κακά νέα: Κάτι θα πρέπει να κάνεις για να γεμίζεις το χρόνο σου ανάμεσα σε διαλέξεις, διάβασμα και εξόδους.

  • Τι καλύτερο από το χάσεις τα περιττά κιλά του καλοκαιριού με μία εύκολη δίαιτα;
  • Ή μήπως να ξεκινήσεις δειλά-δειλά το γυμναστήριο για να επανέλθεις στη φόρμα σου;

Άσε που η ενέργεια που θα αποκτήσεις θα σε βοηθήσει περισσότερο και στο διάβασμα σου!!

6
Αυτή η μυρωδιά της βροχής στο χώμα…

Τα πρωτοβρόχια είναι μία σημαντική μέρα για τον κάθε Κύπριο. Ο λόγος, ακόμη ανεξιχνίαστος! Αμέσως μόλις πέσει η πρώτη σταγόνα βροχής, το Facebook γεμίζει με χαρακτηριστικές photos, status, wall posts. Και κάπως έτσι, η γκρίνια για το καλοκαίρι που έφυγε, σταματά. Έλα, πες αλήθεια: Πόσα θα έδινες για να βρέχει έξω κι εσύ να είσαι ξαπλωμένος/η σε καναπέ/κρεβάτι και να μυρίζεις αυτή τη χαρακτηριστική μυρωδιά του βρεγμένου χώματος; Το μόνο που το χαλά, είναι η αγγαρεία του να πας από το πρωί στο Πανεπιστήμιο (…και κάπως έτσι το ονειροπόλημα σταματά..).

summer-end-tips

Κάπως έτσι, έχεις χωνέψει πως το καλοκαίρι τελείωσε, και θα αρχίσει να μετράς αντίστροφα για τα… Χριστούγεννα!

Δες επίσης: Τα 10 μικρά πράγματα που θα σου φτιάξουν σίγουρα τη μέρα!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending