fbpx

HBmoonRun: Οι σωστές συνεργασίες φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα!

Ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς κος Κώστας Κόρτας, η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Αθλητικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Α. και Αθλητικών Εγκαταστάσεων, κα Λίτσα Ιακωβίδου και ο πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας Αγλαντζιάς, κος Μαρίνος Κλεάνθους βρέθηκαν στο χώρο όπου θα διοργανωθεί το Hellenic Bank Running Under the Moon.

Ο λόγος; Πολύ απλά η αγάπη, η εμπιστοσύνη και ο χρόνος που διαθέτουν για την εν λόγω εκδήλωση δεν πρόκειται να πάνε χαμένα και θέλουν να είναι σίγουροι για την άψογη εκτέλεση της.

Η αγάπη και η αφοσίωση των ανθρώπων που συμβάλλουν στην διεκπαιρέωση του Hellenic Bank Running Under the Moon, το καθιστούν ήδη πετυχημένο!

HBmoonRun Aglant 01 1

Hellenic Bank Running Under the Moon για δεύτερη χρονιά στην Αγλαντζιά. Πώς προέκυψε αυτός ο θεσμός;

Κος Κώστας Κόρτας: O Δήμος Αγλαντζιάς, αγκαλιάζει πρωτοποριακές ιδέες μιας και το Hellenic Bank Running Under The Moon, είναι ο πρώτος βραδινός αγώνας τέτοιου μεγέθους, για τρέξιμο στην Κύπρο, ο οποίος έχει και έντονο φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Ο θεσμός αυτός προέκυψε, από τους ίδιους τους πολίτες και έπειτα από εισήγηση του κυρίου Σωτήρη Μαύρου, καθώς πλήθος δρομέων και περιπατητών από την ευρύτερη περιοχή της Λευκωσίας, επισκέπτονται το πάρκο της Αθαλάσσας και την πόλη της Αγλαντζιάς για να τρέξουν ή να περπατήσουν. Το Hellenic Bank Running Under the Moon είναι μια φυσική συνέχεια της προπόνησης τους, μιας και το καλοκαίρι λόγω της ζέστης, οι περισσότεροι αθλούνται αργά το απόγευμα ή το βράδυ. Είναι ένας αγώνας που καλύπτει παιδιά και ενήλικες. Είναι ένας αγώνας γιορτή με αθλητικό, φιλανθρωπικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η πόλη της Αγλαντζιάς και η περιοχή του πάρκου της Αθαλάσσας, όπου διεξάγεται ο αγώνας, είναι ο μοναδικός πνεύμονας πρασίνου στην ευρύτερη περιοχή της Λευκωσίας και αποτελεί πηγή ζωής και άθλησης. Είναι ο μοναδικός χώρος πρασίνου με πλήρεις υποδομές άθλησης για τρέξιμο, ποδηλασία και ομαδικά αθλήματα.

Ως οργανισμός τοπικής αυτοδιοίκησης και αντιλαμβανόμενοι τη σημασία της άθλησης στην καθημερινή ζωή και ιδιαίτερα των παιδιών, μέσα από τις δράσεις μας όπως το Ανοιχτό Σχολείο Αγλαντζιάς, όπου διεξάγονται μαθήματα αθλητικού περιεχομένου, αλλά και μέσα από τις υποδομές μας, όπως το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγλαντζιάς, αλλά και το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αγλαντζιάς, έδρα του Ναυτικού Ομίλου Αγλαντζιάς, στηρίζουμε τον αθλητισμό και την υγιή άθληση των δημοτών. Σύντομα προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο τουρνουά καλαθόσφαιρας των δημοτικών μας σχολείων, από το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Αγλαντζιάς. Ακόμη, ως αναγνώριση της προσφοράς των αθλητών, έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στο Δήμο μας, η τελετή βράβευσης των αθλητών της Αγλαντζιάς, που έχουν διακριθεί σε διάφορα αθλήματα.

To Hellenic Bank Running Under The Moon, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι στο Δήμο Αγλαντζιάς, έχουν καθιερωθεί οι μεγαλύτερες αθλητικές, πολιτιστικές και κοινωνικές διοργανώσεις στην ευρύτερη περιοχή της Λευκωσίας.

HBmoonRun Aglant 05 5

Για την φετινή διοργάνωση και την φιλοξενία του δρομικού κινήματος στην πόλη σας τι έχετε να μας πείτε;

Κος Κώστας Κόρτας: Φέτος στο Hellenic Bank Running Under The Moon 2016 αναμένονται πάνω από 2 χιλιάδες δρομείς οι οποίοι μαζί με τους συνοδούς τους υπολογίζεται ότι θα φθάσουν τους 3,5 χιλιάδες. Τους προσκαλούμε να έρθουν στην πόλη μας να χαρούν, να διασκεδάσουν να περάσουν ένα όμορφο Σαββατόβραδο να τρέξουν κάτω από το φως του φεγγαριού και το πιο σημαντικό να συνεισφέρουν στην κοινωνική πρόσφορα της διοργάνωσης που και φέτος διατίθεται στην Θερμοκοιτίδα Αγάπης. Ας βοηθήσουμε όλοι και ας κρατήσουμε την Θερμοκοιτίδα Αγάπης, ζεστή.

Ως Δήμος συγχαίρουμε τους διοργανωτές και όσους συνέβαλαν σε αυτή την ιδέα και κυρίως για το περιεχόμενο που της δίνουν.

Τι προσφέρει στην νεολαία της Αγλαντζιάς το ‘Hellenic Bank Running Under the Moon’ αλλά και οι άλλες διοργανώσεις?

Κος Μαρίνος Κλεάνθους: Το Hellenic Bank Running Under the Moon δίνει τη δυνατότητα στους νέους της ευρύτερης περιοχής Λευκωσίας, αλλά και περισσότερο στη νεολαία της Αγλαντζιάς, να αθληθούν, να κοινωνικοποιηθούν και να ζήσουν όμορφες στιγμές, στο μαγευτικό χώρο του πάρκου της Αθαλάσσας και ταυτόχρονα να δείξουν εμπράκτως πως αγαπούν την ζωή. Είναι επίσης μια ευκαιρία οι νέοι να δουν την πόλη μας με μια άλλη ματιά και έτσι να την αγαπήσουν! Σε μια εποχή που η βία, ο τρόμος και η ανασφάλεια πολιορκούν την επικαιρότητα μας και ειδικά οι νέοι ζουν στην ανασφάλεια της ανεργίας και της αβεβαιότητας, η συμμετοχή στην κορυφαία αυτή αθλητική δραστηριότητα στέλνει το μήνυμα πως “μόνο με δράση και αγώνα μπορεί κάποιος να φτάσει στην υλοποίηση των σκοπών του“! Κι αυτό το μήνυμα είναι πολύ σημαντικό!

HBmoonRun Aglant 06 6

Σαν επιτροπή νεολαίας, τι άλλο θα θέλατε να δείτε στην πόλη σας, όσο αφορά τέτοιου είδους διοργανώσεις;

Κος Μαρίνος Κλεάνθους: Ο αθλητισμός ενώνει, διαλύει προκαταλήψεις και ταυτόχρονα βοηθά στην υγιή ενασχόληση των νέων. Η ματιά ενός αθλητή, είναι η ματιά ενός ανθρώπου που αγαπά τον τόπο του, που ξέρει να αγωνίζεται και έχει την υπομονή και τη δύναμη να φτάσει μέχρι το τέλος προκειμένου να υλοποιήσει το στόχο του. Με τις σκέψεις αυτές, θέλουμε ακόμη περισσότερες και διαφορετικές αθλητικές διοργανώσεις με στόχο οι πολίτες – και οι νέοι – να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο τους χρόνο και να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Είναι μια ευκαιρία , επίσης, να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον φυσικό πλούτο που έχουμε γύρω μας και έτσι να κτίσουν χαρακτήρα ενός πολίτη που είναι ευαισθητοποιημένος για όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Πόσο σημαντικό είναι να γίνονται εκδηλώσεις σαν και αυτή για την νεολαία μας; Τι προσφέρουν;

Κα Λίτσα Ιακωβίδου: Ο αθλητισμός είναι αδιαμφισβήτητα ο καλύτερος πρεσβευτής για την προώθηση της ευγενούς άμιλλας, του ευ αγωνίζεσθαι και του fair play. Είναι ο συνδετικός κρίκος για να αναπτυχθεί σωστά ο νέος, να καλλιεργηθεί στα πρότυπα του υγιούς ανταγωνισμού και να συνδράμει με τη σειρά του στην βελτίωση της κοινωνίας με την υγιή απασχόληση και την προώθηση δραστηριοτήτων που στόχο θα έχουν πάντοτε ,την ανάπτυξη της προσωπικότητας του κάθε ατόμου και κατ’ επέκταση των νέων μας, που δυστυχώς με τα δεδομένα των καιρών που ζούμε, είναι πολύ ευάλωτοι στους τεράστιους κινδύνους που καραδοκούν.

Άρα είναι πολύ σημαντικό για κάθε τοπική κοινωνία να διοργανώνονται τέτοιας εμβέλειας διοργανώσεις γιατί παρέχεται στο νέο η ευκαιρία να συμμετέχει αγωνιστικά άρα να μεγαλώνει μέσα σε σωστές και υγιείς δραστηριότητες που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει.

HBmoonRun Aglant 04 4

Ποιες άλλες αθλητικές διοργανώσεις διοργανώνονται στον δήμο σας;

Λίτσα Ιακωβίδου: Η Αγλαντζιά είναι η πόλη που ακόμη και με τα σημερινά δύσκολα δεδομένα που υπάρχουν, παρουσιάζει μια αξιοζήλευτη αθλητική ανάπτυξη. Τόσο τα τοπικά σωματεία όσο και ο Ναυτικός Όμιλος Αγλαντζιάς σημείωσαν μεγάλες επιτυχίες στον αθλητισμό. Συγκεκριμένα ο Ν. Ο. Αγλαντζιάς διαπρέπει σε Ομοσπονδιακό επίπεδο καταλαμβάνοντας τιμητικές διακρίσεις της Κ.Ο.Ε.Κ.

Τα τοπικά Σωματεία είναι πλήρως δραστηριοποιημένα αθλητικά και πάρα πολλά παιδιά συμμετέχουν σε Ακαδημίες διαφόρων αθλημάτων. Ο ΟΛΥΜΠΟΣ Αγλαντζιάς διαπρέπει στην καλαθόσφαιρα κατακτώντας το Κύπελλο U18 Β’ κατηγορίας, ο ΑΤΛΑΣ ανακηρύχθηκε πρωταθλητής της ΠΟΕΛ και της ΣΤΟΚ στο ποδόσφαιρο και αναβαθμίστηκε αγωνιστικά στα Πρωταθλήματα της ΚΟΠ, και ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Αγκαστίνας κατέκτησε το πρωτάθλημα της ομοσπονδίας ΑΠΟΕΣΠ .

Με την διοργάνωση του Hellenic Bank Running Under The Moon στην πόλη μας πιστεύουμε πώς παρέχεται η δυνατότητα ψηλού επιπέδου διοργανώσεων στην Αγλαντζιά και ευελπιστούμε να το επιτύχουμε και σε άλλα αθλήματα.

HBmoonRun Aglant 02 2

Ποιες οι σκέψεις του δήμου αλλά και της πόλης της Αγλαντζιάς για τις επόμενες διοργανώσεις του Hellenic Bank Running Under the Moon.

Κος Κώστας Κόρτας: Ο αγώνας είναι ήδη ενταγμένος στο διεθνές καλεντάρι της AIMS, μπορούμε να προσελκύσουμε μέσω του αγώνα αθλητές από το εξωτερικό, μπορούμε να κάνουμε αδελφοποιήσεις με αγώνες σε διδυμοποιημένους δήμους.

Στόχος μας ο δεύτερος βραδινός αγώνας για τρέξιμο στην Κύπρο να καταστεί φωτεινό παράδειγμα κοινωνικής προσφοράς, άθλησης και παραγωγής πολιτισμού για την πόλη μας αλλά και σε για όλη την Κύπρο.

Κα Λίτσα Ιακωβίδου: Η διοργάνωση του Hellenic Bank Running Under The Moon έχει καταστεί θεσμός για την πόλη της Αγλαντζιάς και ευελπιστούμε ότι και η φετινή εκδήλωση θα στεφθεί με επιτυχία τόσο από απόψεως συμμετοχής αθλητών στον αγώνα, όσο και διοργανωτικής.

Στόχος είναι η όσο το δυνατόν περισσότερη προσέλκυση αθλητών ώστε αυτό να συμβάλει στην ποιοτική και αγωνιστική αναβάθμιση της διοργάνωσης.

Οι πολίτες της Αγλαντζιάς έχουν αγκαλιάσει την εκδήλωση και ευελπιστούμε πώς αυτή θα καταστεί το έναυσμα για άθληση όσο το δυνατόν περισσοτέρων ατόμων διαφόρων κατηγοριών έτσι ώστε να θεωρείται πόλος έλξης όχι μόνο αθλητών και φιλάθλων από την Κύπρο αλλά και από το εξωτερικό.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending