fbpx

Το μοναδικό ρεκόρ του Bora Milutinovic!

Δεν τον λες και από τους κορυφαίους προπονητές του κόσμου. Δεν τον λες και από τους πιο γνωστούς προπονητές στον κόσμο. Και όμως, ο εορτάζων σήμερα, Bora Milutinovic (κλείνει τα 72 του χρόνια) κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ που πολύ δύσκολα θα καταρριφθεί.

Είναι μαζί με τον Carlos Alberto Parreira, ο μοναδικός προπονητής που οδήγησε 5 διαφορετικές ομάδες σε Παγκόσμιο Κύπελλο με τον Σέρβο, όμως, να είναι ο μόνος που το έκανε σε 5 διαδοχικές διοργανώσεις. Μάλιστα, 4 από τις 5 ομάδες του Milutinovic κατάφεραν να περάσουν στο δεύτερο γύρο της διοργάνωσης για πρώτη φορά, επίδοση που επίσης αποτελεί ρεκόρ.

Αναλυτικότερα, η πρώτη “γνωριμία” του “Θαυματοποιού” με Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν με το Μεξικό το 1986 που έφτασε μέχρι τα προημιτελικά. Το 1990 ο Σέρβος ήταν ξανά σε Μουντιάλ με την Κόστα Ρίκα αυτή τη φορά, φτάνοντας ως τον δεύτερο γύρο όπου και αποκλείστηκε από την Τσεχοσλοβακία. Τέσσερα χρόνια αργότερα (1994) ο Bora ήταν στα γήπεδα των ΗΠΑ για λογαριασμό της οικοδέσποινας Αμερικής οδηγώντας την στην πρώτη της νίκη σε Παγκόσμιο Κύπελλο μετά το 1950 αλλά και την πρώτη της πρόκριση στη φάση των knock – out.

milutinovicΤο 1998 βρήκε τον Milutinovic με την φόρμα της Νιγηρίας με την χώρα της Δυτικής Αφρικής να φτάνει στη δεύτερη φάση για πρώτη φορά στην ιστορία της. Τέλος, το 2002 ο 72χρονος τεχνικός πήρε την Κίνα για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Παγκόσμιο Κύπελλο με τον ίδιο να γράφει την δική του ξεχωριστή ιστορία στο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

bora-milutinovic

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending