fbpx

Αυτά είναι τα πιο περίεργα σπορ που υπάρχουν! (Part 1)

Κατά καιρούς έχουμε παρουσιάσει μέσω της σελίδας αρκετά σπορ που δεν είναι και τόσο γνωστά στην Κύπρο (για να μην πούμε και άγνωστα). Κάπως έτσι, αποφασίσαμε να τα μαζέψουμε και να μάθουμε λίγο καλύτερα μαζί.

Είναι “αθλήματα” που ίσως απορήσετε όταν δείτε πως υπάρχουν, σε αρκετά ίσως και να γελάσετε με την καρδιά σας (όπως έκανε και ο γράφων). Υπάρχουν, τέλος, και μερικά που έχουν προκαλέσει και ατυχήματα!

Όπως και να έχει, είναι αθλήματα που στην Κύπρο δεν ήρθαν ακόμα ή ίσως δεν έρθουν ποτέ λόγω της φύσης τους, έχουν το δικό τους ενδιαφέρον και εν ολίγοις κυρίες και κύριοι, αυτά είναι τα πιο περίεργα σπορ που κυκλοφορούν εκεί έξω!

1
Curling

Εντάξει, το curling δεν το λες περίεργο. Πρόκειται εξάλλου για άθλημα που είναι ενταγμένο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και ξεκίνησε από τη Σκωτία. Πως παίζεται; Με λίγα λόγια, υπάρχουν 2 ομάδες των 4  που ρίχνουν κάτι σαν πέτρα που περιστρέφεται (εξ ου και το curling) και ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να φτάσει αυτή η πέτρα όσο πιο κοντά γίνεται σε ένα στόχο που ονομάζεται “σπίτι”. Όποια ομάδα φέρει την πέτρα της πιο κοντά στο “σπίτι” κερδίζει πόντους με την νικήτρια να είναι αυτή που έχει μαζέψει τους πιο πολλούς πόντους στους 6 γύρους που διαρκεί το παιχνίδι.

2
Zorbing

Πως θα σας φαινόταν να είστε μέσα σε μια φουσκωτή μπάλα που να κυλά σε μια κατηφόρα με στόχο να ρίξει στο έδαφος άλλους ανθρώπους; Ή για να δούμε και την άλλη οπτική, πως θα σας φαινόταν να τρέχετε να γλιτώσετε από αυτή τη φουσκωτή μπάλα; Λοιπόν, πολύ απλά τοποθετημένο αυτό είναι το zorbing και έχει διάφορες παραλλαγές αφού υπάρχει και zorb ball που στην ουσία είναι ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου με τους παίχτες όμως να φορούν αυτή τη φουσκωτή μπάλα πάνω τους!

3
Bossaball

Αν θέλετε τη γνώμη μου, πρόκειται για το πιο cool παιχνίδι της συγκεκριμένης λίστας! Μιλάμε για ένα συνδυασμό πετόσφαιρας, ποδοσφαίρου και γυμναστικής το οποίο παίζεται σε ένα φουσκωτό που έχει 2 τραμπολίνα ενσωματωμένα πάνω του. Παράλληλα, πρέπει καθώς παίζεται να υπάρχει και μουσική. Πως να μην το αγαπήσεις; Και το ακόμα ωραιότερο σε αυτό το παιχνίδι είναι πως ενώ όλα πάνω του μυρίζουν Βραζιλία, γεννήθηκε από ένα Βέλγο που έζησε πολλά χρόνια στην Ισπανία! Κουφό, έτσι;

4
Wife carrying competition

Απανταχού παντρεμένοι / ζευγαρωμένοι του όμορφου, τούτου, κόσμου ενωθείτε! Ενωθείτε και πηγαίνετε στην Φινλανδία για να δοκιμάσετε αυτό το καθόλα διασκεδαστικό άθλημα όπου ο άντρας φορτώνετε το ταίρι του στους ώμους (σημειώστε πως δεν χρειάζεται το ζευγάρι να είναι παντρεμένοι για να παίξουν) και περνά μια σειρά από εμπόδια πριν τερματίσει! Επιπλέον, το έπαθλο για τον πρώτο είναι το βάρος της γυναίκας σε μπύρα! Υπάρχει κανείς που ΔΕΝ θέλει να το δοκιμάσει;

5
Cheese rolling competition

Είναι το φαινομενικά ανούσιο κυνήγι ενός λαχταριστου τυριού άθλημα; Έλα όμως που είναι, μιας και χιλιάδες κόσμου μαζεύεται στο Gloucestershire της Αγγλίας μια φορά το χρόνο για να κυνηγήσει ένα τυρί (που είναι και το έπαθλο, όπως καταλάβατε, για τον νικητή) σε μια πολύ απότομη πλαγιά! Αποτέλεσμα αυτού είναι τούμπες μεγατόνων, πολύ γέλιο αλλά και αρκετοί τραυματισμοί, πολλές φορές και σοβαροί! Κάθε άνθρωπος που σέβεται, ωστόσο, την τρέλα που κουβαλάει πρέπει να το δοκιμάσει μια φορά στη ζωή του! Όπως και όλα τα υπόλοιπα αθλήματα αυτής της λίστας!

 Δες επίσης: Αυτά είναι τα πιο περίεργα σπορ που υπάρχουν! (Part 2)

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending