fbpx

Ποδοσφαιρικά “αντίο” που σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης! (videos)

Δημοσιοποιήθηκε, χτες, η πρόθεση του τρισμέγιστου Ronaldinho να αποσυρθεί από την ενεργό δράση με το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Αναμφίβολα πρόκειται για μια μεγάλη απώλεια για το ποδόσφαιρο αφού ακόμα και στα 35 του ο Ρόνι είναι πραγματικά από άλλο πλανήτη. Τι να σου κάνει, όμως, που ο χρόνος νικάει κάθε δύναμη της φύσης…

Πάω να φλυαρήσω όμως και δεν το θέλω. Για να πάμε σιγά – σιγά και στο ζουμί, η αποχώρηση του Ρόνι μας έφερε στο μυαλό περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που αποχώρησαν από την ενεργό δράση ( ή την αγαπημένη τους ομάδα) με δόξα και τιμή σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους.

Μαζέψαμε, λοιπόν, μερικές χαρακτηριστικές αποχωρήσεις και σας τις παρουσιάζουμε. Δέστε ζώνες και πάμε!

1
Paolo Maldini

Ο εμβληματικός αρχηγός της Milan υπηρέτησε τους ροσονέρι για 24 χρόνια (1985 – 2009). Αποσύρθηκε στην εξωπραγματική ηλικία των 41 ετών γνωρίζοντας την αποθέωση και το χειροκρότημα ακόμα και από αντίπαλους στο τελευταίο του παιχνίδι. Πως αλλιώς να αποχαιρετήσεις ένα πιστό στρατιώτη, όχι μόνο της Milan αλλά και του ποδοσφαίρου γενικότερα. Για τους λάτρεις, άλλωστε, της ιταλικής σχολής αλλά και των αμυντικών, ο μεγάλος Paolo ανήγαγε την άμυνα σε έργο τέχνης, παίρνοντας την συγκεκριμένη θέση σε άλλο επίπεδο!

2
David Beckham

Όταν ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους ποδοσφαιριστές παγκόσμια αποφάσιζε να βάλει τέλος στην μεγάλη του καριέρα, ήταν αναπόφευκτο πως θα γνώριζε την καθολική αποθέωση. Μετά από μια καριέρα σε Manchester United, Real Madrid, Milan, LA Galaxy και Paris Saint – Germain και έχοντας ζήσει κυριολεκτικά τα πάντα αποφάσισε το 2013, στα 38 του, να πει “Ως εδώ ήταν!”. Τα δάκρυα του ίδιου στο τελευταίο του παιχνίδι δείχνουν την αγάπη του για το άθλημα και το standing ovation των φίλων των Παριζιάνων σε συνδυασμό με τις αγκαλιές των συμπαικτών του δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο τον αντίκτυπο που είχε στον ποδοσφαιρικό μικρόκοσμο ο Becks.

3
Sir Alex Ferguson

Και αν όλοι οι υπόλοιποι σε αυτή τη λίστα είναι ποδοσφαιριστές, τι να πει κανείς για τον κορυφαίο, για πάρα πολλούς, προπονητή που πάτησε ποτέ σε χορτάρι; Από το 1986 στην Manchester United, ήταν λες και δεν θα αποχωρούσε ποτέ. Πόσες φορές, άλλωστε, ακούστηκαν φήμες πως ίσως βάλει τέλος στην καριέρα του πολύ πριν το 2013 που τελικά έγραψε το τέλος; Ο άνθρωπος, λοιπόν, που ξανάκανε την United μεγάλη έπρεπε να φύγει όπως ακριβώς του άξιζε, με τιμές! Το guard of honour που δέχτηκε από όλη, μα ΟΛΗ, την ομάδα του Manchester, τους αντίπαλους αλλά και τους διαιτητές, μαζί με το παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου ήταν ο ελάχιστος φόρος τιμής στον τεράστιο Σκωτσέζο! 26 χρόνια, 20 τίτλοι!

4
Oliver Kahn

Δεν ξεκίνησε την καριέρα του από την Bayern. Την υπηρέτησε, όμως, πιστά για 14, και πλέον, χρόνια (1994 – 2008) και αποφάσισε να βάλει τελεία στην μεγάλη του καριέρα σε ένα φιλικό με τις 2 ομάδες που τίμησε στην καριέρα του, την Bayern και την Εθνική Γερμανίας. Αν και Γερμανός (ξέρετε αυτό που λένε για τους Γερμανούς, οτι είναι ψυχροί και δεν δείχνουν συναισθήματα) θα δείτε οτι στο τέλος του βίντεο δεν δείχνει να πιστεύει την απίστευτη αποθέωση που γνωρίζει από τους φιλάθλους! Κυρίες και κύριοι, φίλοι του ποδοσφαίρου, ο Oliver Kahn και η τιμητική που του άρμοζε!

5
Steven Gerrard

Ο πρώτος από τους 3 ποδοσφαιριστές αυτής της λίστας που δεν έβαλε τέλος στην καριέρα του αλλά η αποχώρηση του από την αιώνια του αγάπη, Liverpool, το καλοκαίρι του 2015 έμοιαζε ως τέτοια. Δεν είναι, εξάλλου, τυχαία και η αποθέωση που γνωρίζει ο Stevie G όπως και η συγκίνηση του ξέροντας πως ίσως δεν ξανατρέξει ποτέ στο χόρτο του Anfield.  Ένα μεγάλο αντίο σε ένα μεγάλο ποδοσφαιριστή, ένα μεγάλο αντίο σε ένα από τους τελευταίους ρομαντικούς του ποδοσφαίρου.

6
Xavi

Ο Xavi Hernandez έζησε τα πάντα με την Barcelona, τα πάντα! Στην Καταλονία ο μικρόσωμος χαφ μεγάλωσε αφού από τα 18 του μέχρι και τα 35 του δεν φόρεσε άλλη φανέλα. Έτσι, τον Μάη του 2015, όταν και αποφάσισε πως θα έφευγε για την Σαουδική Αραβία για τα τελευταία ένσημα, οι μπλαουγκράνα του χάρισαν ένα αντίο αντάξιο της μεγάλης του κλάσης αλλά και προσφοράς. Τα δάκρυα του είναι ακόμα μια απόδειξη της αγάπης του για τον σύλλογο της Καταλονίας! Mes que un jugador, Xavi!

7
Iker Casillas

Το πιο δύσκολο, κατά τη γνώμη του γράφων, αντίο. Όχι γιατί ο άγιος Iker ήταν μια ζωή στην Real Madrid. Όλοι σε αυτή τη λίστα τίμησαν μια φανέλα σε όλη τους την καριέρα. Όχι γιατί ο Ισπανός τερματοφύλακας αμφισβητήθηκε (δικαίως ή αδίκως) από τους μαδριδίστας προς το τέλος της καριέρας του στους πρωταθλητές Ευρώπης. Ήταν το πλέον δύσκολο αντίο γιατί έγινε σε μια αίθουσα δημοσιογραφικών διασκέψεων και όχι μέσα στο γήπεδο όπως αξίζει σε κάθε ποδοσφαιριστή με μεγάλη προσφορά σε ένα σύλλογο. Ακόμα και έτσι, όμως ο μεγάλος Iker Casillas, αναλογιζόμενος όλες τις στιγμές που έζησε στην Μαδρίτη δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του. Για να μην ξεχνιόμαστε, ο Casillas έγινε άντρας στην Real και η Real έγινε ξανά η μεγάλη Real του παρελθόντος με την βοήθεια και του Iker!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending