fbpx

Οι 5+1 λόγοι που τα προγράμματα ανταλλαγής νέων ERASMUS+ αρέσουν σε κάθε φοιτητή!

Ίσως έτυχε να ακούσεις ξανά για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus+.

Θα σε ενδιέφερε να κάνεις αίτηση και να συμμετέχεις καθώς σπουδάζεις;

Αν ακόμη το σκέφτεσαι, δες τους λόγους που έκαναν τους υπόλοιπους φοιτητές που συμμετείχαν σε αυτό, να αποκτήσουν αξέχαστες εμπειρίες!

Οι 5 λόγοι που θα σε πείσουν κι εσένα να ταξιδεύσεις είναι:

 

1
Μόρφωση μέσα από ταξίδια

Μέσα από συζητήσεις με τους άλλους συμμετέχοντες, από εξερευνήσεις σε πόλεις που πρώτη φορά επισκεπτόμαστε και όλα όσα βλέπουν το μάτια μας, το μυαλό μας ανοίγει και σκεφτόμαστε αλλιώς.

Αρκετές έρευνες έδειξαν πως όσοι συμμετέχουν σε προγράμματα ανταλλαγής Erasmus + είναι πιο καταρτισμένοι σε επαγγελματικό επίπεδο και αναπτύσσουν δεξιότητες, όπως το public speaking και την επικοινωνία.

2
Η επαφή με κουλτούρες

Η προσωπική και η επαγγελματική ανάπτυξη έχουν ως σημαντικό παράγοντα την επαφή με διαφορετικές κουλτούρες. Μελετώντας τις κουλτούρες διαφορετικών λαών, μπορούμε να αναγνωρίσουμε καινοτόμες ιδέες και να δημιουργήσουμε δικές μας εταιρείες και start-ups.

Το πιο σημαντικό: Αναπτύσσουμε το πνεύμα μας.

3
Ανταλλαγή καλών πρακτικών

Στα εκπαιδευτικά σεμινάρια του Erasmus+ οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν τις μεθόδους και τις αποτελεσματικές πρακτικές που χρησιμοποιούν στις χώρες τους, στους οργανισμούς τους και στην καθημερινότητά τους.

4
Δημιουργία δυνατού network

Ένα δυνατό network μακρυπρόθεσμα έχει μόνο θετικές συνέπειες όπως: μελλοντικούς συνεργάτες, επενδυτές στην εταιρεία ή στα projects και υποστηρικτές.

5
Διασκέδαση και ψυχαγωγία

Χορός, ποτά, μουσική στα καλύτερα στέκια της χώρας που θα επισκεφτείτε. Τι καλύτερο από λίγη χαλάρωση σε διεθνές προδιαγραφές;

6
Sprichst du Deutsch? ( = μιλάς γερμανικά; )

Οι συμμετέχοντες μπορούν (αν αδράξουν την ευκαιρία) να μάθουν μια καινούρια γλώσσα!

Ξεκίνα να κάνεις από τώρα δοκιμές στην προφορά σου!

Τα πλεονεκτήματα είναι τόσα πολλά.

Ψάξε το επόμενο πρόγραμμα ανταλλαγής Erasmus +, σε όποια χώρα σου αρέσει και δεν έχεις επισκεφθεί ξανά και… κάνε αίτηση!

 

Δες επίσης: Οι 5 καλύτεροι λόγοι για να πειστείς να πάεις Erasmus (Cypriot version)!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending