fbpx

Το 7-0 έχει μεγάλη ιστορία στο Champions League! (videos)

Αποτέλεσμα που έκανε αίσθηση ήταν το χτεσινό 7-0 της Barcelona επί της Celtic για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Πρόκειται για ένα σκορ αναμφίβολα πολύ μεγάλο που δεν είναι όμως η πρώτη φορά που παρουσιάζεται στην σύγχρονη ιστορία του θεσμού.

Συνολικά, από το 1992 όταν και το Πρωτάθλημα Πρωταθλητριών μετονομάστηκε σε Champions League το 7-0 παρουσιάστηκε άλλες 7 φορές (τι σου είναι οι συμπτώσεις όμως!). Αυτές τις 7 φορές, λοιπόν, είναι που παρουσιάζει το παρακάτω άρθρο!

Spoiler: Στη σχετική λίστα περιλαμβάνεται και ο Ολυμπιακός Πειραιώς!

1
Η μαγική νύχτα των παιδιών του Wenger

Ήταν η 3η αγωνιστική των ομίλων της διοργάνωσης της περιόδου 2007 – 08. Η Arsenal προερχόταν από 2 σερί νίκες με την Slavia Prague από την άλλη να μετρά ισάριθμες ήττες και να ταξιδεύει στο Λονδίνο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αντί αυτού, εισέπραξε μια περιποιημένη εφτάρα με τον Walcott να σημειώνει 2 τέρματα, από ένα τέρμα σημείωσαν οι Fabregas, Hleb και Bendtner ενώ αυτογκόλ σημείωσε ο Hubacek.

2
Αμάν μια Marseille

4η αγωνιστική των ομίλων η συγκεκριμένη, για την περίοδο 2010 – 11. Η πρωτάρα Zilina υποδέχτηκε την Marseille και αποδείχτηκε εξαιρετικά καλή οικοδέσποινα αφού δεν δυσκόλεψε καθόλου τους Μασσαλούς. Ο Andre – Pierre Gignac έκανε παπάδες σημειώνοντας χατ – τρικ, ο Lucho Gonzalez σημείωσε άλλα 2 τέρματα και οι Heinze, Remy ολοκλήρωσαν μια ονειρική βραδιά για την ομάδα του γαλλικού νότου που έμεινε στην ιστορία του Champions League.

3
“Νυχτερίδες” φόβος και τρόμος

Προτελευταία αγωνιστική του Champions League της περιόδου 2011 – 12 με την Valencia να φιλοξενεί την Genk και να της χαρίζει την χειρότερη νύχτα της ιστορίας της στο θεσμό. Μέσα σε ένα θερμό, όπως πάντα, Mestalla, ο χορός των τερμάτων άνοιξε από τον Jonas για να πάρει τη σκυτάλη ο Soldado σημειώνοντας χατ – τρικ. Άλλα 3 τέρματα στην επανάληψη από τους Pablo Hernandez, Aduriz και Costa ολοκλήρωσαν μια φανταστική βραδιά για τις “νυχτερίδες”!

4
Έλαμψε η Shakhtar

Άλλο ένα παιχνίδι στα πλαίσια των ομίλων, το συγκεκριμένο για την περίοδο 2014 -15. Και αν στα προηγούμενα παιχνίδια το σκηνικό έμοιαζε λίγο σαν αυτό του Δαυίδ με τον Γολιάθ , στην συγκεκριμένη αναμέτρηση υπήρχε έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον αφού η μεν Bate Borisov είχε 3 βαθμούς και η Shakhtar 2, πριν το μεταξύ τους παιχνίδι. Οι Ουκρανοί, όμως, έκαναν το παιχνίδι παράσταση για ένα αφού προηγούνταν με 0-6 στο ημίχρονο! Πρόσωπο του αγώνα ο Luiz Adriano, σκόρερ 5 τερμάτων, με τα άλλα 2 να τα πετυχαίνουν οι Alex Teixeira και Douglas Costa.

5
Όταν πολυβολεί η Bayern (εις διπλούν)

Στην αρχή της δεκαετίας που διανύουμε η Bayern ήταν μια μηχανή παραγωγής τερμάτων. Σε αυτό το πλαίσιο, η ήττα με 1-0 από την Basel στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των 16 της περιόδου 2011-12 μάλλον δεν ανησύχησε κανένα με την απάντηση των Βαυαρών να έρχεται με εφτάρα στον επαναληπτικό. Τέσσερα γκολ από τον Mario Gomez, άλλα 2 από τον Robben και ένα από τον Muller ολοκλήρωσαν μια από τις πιο “εκκωφαντικές” ανατροπές στην σύγχρονη ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ξανά φάση των 16, δύο χρόνια αργότερα (2014 – 15). Στο πρώτο παιχνίδι στην Ουκρανία Bayern και Shakhtar έμειναν στο 0-0 με τον επαναληπτικό, όμως, κάθε άλλο παρά αμφίρροπος να είναι. Με δύο τέρματα του Muller και τους Boateng, Ribery, Badstuber, Lewandowski και Gotze να βάζουν το λιθαράκι τους, οι Βαυαροί καθάρισαν την μπουγάδα με απίστευτη ευκολία!

6
Η νύχτα που θέλει να ξεχάσει ο Ολυμπιακός

Είναι η βραδιά – παράδειγμα προς αποφυγή του Ολυμπιακού Πειραιώς. Είναι αντίστοιχα η βραδιά – ρεκόρ της Juventus αφού στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων της περιόδου 2003 – 04 διέσυρε την ελληνική ομάδα γράφοντας ιστορία. Trezeguet (2 φορές), Miccoli, Di Vaio, Maresca, Del Piero και Zalayeta ήταν οι σκόρερ της “Μεγάλης Κυρίας” του ιταλικού ποδοσφαίρου σε μια νύχτα, πάντως, που θέλουν να ξεχάσουν οι φίλοι των ερυθρολεύκων.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending