fbpx

Τα 5 στάδια που όλοι περάσαμε από μικροί μέχρι σήμερα όταν ακούγαμε τραγούδια!

Η μουσική ήταν πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.

Από πόσα κύματα επεράσαμε όμως μέχρι να καταλήξουμε σε τζείν’ τη μουσική που θα μας έκαμνε να φουλώνουμε το ράδιο στο αυτοκίνητο μας;

Πάμε να δούμε τα στάδια που περάσαμε:

 

1
Τα πρώτα πρώτα βήματα…

Ούλλα αρκέψαν που τότε που  ήμασταν μιτσιοί. Από την βρεφική μας ηλικία οι γονιοί μας για να σιωπήσουμε τζιαι να μεν κλαίμε, εβάλλαν μας τα γνωστά “Ζουζούνια” αλλά και τους “Mazoo and the Zoo“. Αν μεν τους είχαμε τούτους, οι γνώσεις μας στα σχήματα, τα χρώματα, ή τα ζώα, τωρά εν να ήταν μηδαμινές.

2
Η ηλικία της πελλάρας τζιαι του ξεσηκωμού:

Είμαι σίουρη εκατάλαβες τζιαι εσύ για πότε μιλώ. Για τότε που εσυνειδητοποίησες ότι η μουσική εν σταματά τζιαμέ στα Ζουζούνια, αλλά συνεχίζεται. Ξαφνικά όταν άρκεψες να μπαίνεις στην εφηβεία αρκέψαν να σου αρέσκουν κυρίως ποπ κομμάτια που έχουν τζιαι πιο χαρούμενο χαρακτήρα και εύκολους πιασάρικους στίχους!

Οι στίχοι που ήξερες που τις γνωστές Britney Spears, Rihanna τζιαι Lady Gaga ήταν εκτός συναγωνισμού, σε σχέση με  τις γνώσεις που είχες στην Ιστορία τζιαι στα κείμενα των Νέων Ελληνικών. Ας μην ξεχνάμε βέβαια τα ελληνικά και πολύ “ποιοτικά τραγούδια” του ραδιοφώνου που είχες επίσης στην playlist του κινητού σου.

3
Η μεγάλη έρευνα:

605b2302917f7bd2399d0cc47a9264a4

Την ώρα που εσύ έβρισκες την με τα ποπ σου, ξαφνικά “φακκά” σου ένα καμπανάκι στον εγκέφαλο στην προσπάθεια να ανακαλύψεις την ταυτότητά σου. Περνάς μια φάση που πολλά διαφορετικά είδη μουσικής. Πορώνεσαι, αγοράζεις cd ή κατεβάζεις ούλλο το playlist που το YouTube – ντύνεσαι επίσης τζιαι με το ανάλογο στυλ! Αρκεύκεις να ντύνεσαι με πιο Hip hop στυλ το γνωστό swag style και ΥOLO.

Άλλοι πάλι, ψάχνονται εις βάθος για ροκ και μέταλ μουσικά ακούσματα και αποκτούν ένα gothic style – άλλοι πορώνονται με την ηλεκτρονική μουσική. Σε τούτη τη φάση, ειδικά οι κοπέλες, έχουν είδωλα τους διάφορους τραγουδιστές ή και συγκροτήματα με όμορφα αγόρια – ΚΥΡΙΩΣ. Τζιαι έχουν πας τη κκελέ τους τα αγόρια της ηλικίας τους που ζηλεύκουν τζιαι περιπαίζουν τες – λαλούν τους ότι εν έχουν ιδέα που μουσική.

4
Φκαίνοντας έξω:

Τζιαι έρκεται λοιπόν τζείνη η φάση όταν μετά από χίλια ζόρια έπεισες τους γονείς σου να φκεις να πάεις κλαμπ. Στο κλαμπ περνάς μια party animal φάση, που θέλεις να χορεύκεις συνέχεια σε ξεσηκωτικούς ρυθμούς (ντάξει όι ούλλοι). Εν κάτι πρωτόγνωρο τζιαι γενικά τζείν’ τη φάση είσαι πορωμένος με τη μουσική του κλαμπ. Ακούεις και στα εφηβικά πάρτι.

Έσσιει όμως τζιαι κάποιες περιπτώσεις που τα μουσικά σου ακούσματα είναι πιο… μερακλίδικα. Την βρίσκεις με τα λαϊκά, τα ζεϊμπέκικα, τα τσιφτετέλια και όλα αυτά εννοείται σε μπουζουξίδικα. Αυτή τη φάση τη συνεχίζεις μάλλον και αργότερα με την φοιτητική σου παρέα!

5
Η μεγάλη αποκάλυψη στο πανεπιστήμιο:

Τζιαι έρκεται η φάση που πάεις πανεπιστήμιο… Τζιαμέ νιώθεις, τζιαι (μάλλον) είσαι τζιαι πιο ώριμος τζιαι αποφάσισες επιτέλους τι μουσική γουστάρεις, χωρίς να έσσιεις σκαμπανεβάσματα. Συνειδητοποιείς τι εν τζείνο που σε εκφράζει και ανάλογα φκαίνεις στον συναφή τόπο με την παρέα σου αν γουστάρετε το ίδιο.

Συνήθως, σε μια φάση στο πανεπιστήμιο, συνειδητοποιείς ότι εκφράζει σε πιο χαλαρή μουσική που σε κάμνει να ηρεμάς. Αρκεί σου τζιαι ο πιο λλίος κόσμος τζιαι ξεπερνάς εκείνο τον ενθουσιασμό της εφηβικής τρέλας και των πάρτι.

Μεν ανησυχείς όμως!

music studyingΕίμαστε κι εμείς που συνεχίζουμε να γουστάρουμε διάφορα είδη μουσικής ανάλογα με τη διάθεση μας. Απλά τωρά ξέρουμε καλύτερα τι μας εκφράζει τζιαι πού παν τα τέσσερα μας.

Ταυτίζεσαι κι εσύ με τα πιο πάνω στάδια ή πέρασες κάποιο άλλο;

 

Δες επίσης: Οι πιο άκυροι στίχοι αγγλικών τραγουδιών μεταφρασμένοι στα… κυπριακά! (Part 2)

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending