fbpx

Τα πολυτιμότερα μαθήματα ζωής μέσα από αθλητικές ταινίες! (Part 2)

Ακούμε (και λέμε) πολύ συχνά πως η ζωή είναι παιχνίδι, αγώνας που πρέπει να κερδηθεί, ανεξάρτητα από το τι θεωρεί ο καθένας εκεί έξω νίκη. Και είναι επίσης αλήθεια πως ο καθένας από μας πέρασε / περνά / θα περάσει πάρα πολλά στη ζωή του τα οποία θα αποτελέσουν μαθήματα.

Σε αυτό το πλαίσιο είναι που λειτουργούν και συγκεκριμένες (αθλητικές) ταινίες όπως είδαμε και στο πρώτο μέρος αυτής της σειράς. Με άλλα λόγια είναι μερικές ταινίες που πραγματεύονται αθλητικά θέματα και μέσω αυτών προσπαθούν να περάσουν μηνύματα / μαθήματα, αν προτιμάτε, ζωής.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε άλλες 5 ταινίες και ποιο μήνυμα θέλουν να μεταφέρουν:

1
Miracle

Ταινία που ασχολείται με χόκει επί πάγου όπως και να το κάνουμε είναι δύσκολο να αγγίξει χορδές στην, σχεδόν πάντα, ηλιόλουστη Κύπρο.

 Να όμως που η συγκεκριμένη μια χαρά τα καταφέρνει! Και ξέρετε γιατί; Επειδή υπάρχουν αποσπάσματα στην ταινία σαν αυτό πιο πάνω που σου σηκώνουν την τρίχα κάγκελο!

Πως να μην συγκινηθείς (και να πορωθείς ταυτόχρονα) όταν ακούς ατάκες σαν “Το όνομα στο μπροστινό μέρος είναι πολύ πιο σημαντικό από το όνομα από πίσω”.

Με άλλα λόγια, αυτό που λέμε ως οπαδοί “Παίξτε για το σήμα που φοράτε στη καρδιά” και που στο γενικότερο πλαίσιο της ζωής θα μπορούσε να είναι “Δώσε την καρδιά σου με ότι καταπιαστείς αν θέλεις να πετύχεις!”

2
Friday Night Lights

Εξαιρετικότατη ταινία που καταπιάνεται με ένα θέμα που στο StudentLife Sports θέλουμε να πιστεύουμε πως ξέρουμε καλά: Πανεπιστημιακός Αθλητισμός!

Και τώρα που παινέψαμε το σπίτι μας ας ασχοληθούμε και με την ταινία και το μήνυμα που θέλει να περάσει. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά οτι η τελειότητα δεν βρίσκεται σε αυτό που λέμε αψεγάδιαστο.

Αντίθετα, το να είσαι τέλειος σημαίνει να κοιμάσαι τα βράδια ήσυχος, ξέροντας πως έκανες ότι καλύτερο μπορούσες για σένα, τα όνειρα σου αλλά και τους ανθρώπους γύρω σου.

Με άλλα λόγια, το να είσαι τέλειος σημαίνει να έχεις την καρδιά σου γεμάτη αγάπη και να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό σε ότι κάνεις!

3
Invictus

Μια πραγματικά σπουδαία ταινία με σημείο αναφοράς έναν από τους μεγαλύτερους ηγέτες που γνώρισε ο πλανήτης, τον Nelson Mandela.

Μιλά για τα πρώτα χρόνια της μετά apartheid εποχής στη Νότιο Αφρική και την προσπάθεια της εθνικής rugby της χώρας να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1995 και στο πως αυτή η προσπάθεια ένωσε μια χώρα που ζούσε τον ρατσισμό πολύ έντονα στο πετσί της.

Παρόλο που όλη η ταινία με τον λατρεμένο Morgan Freeman είναι από μόνη της ένα μάθημα, το συγκεκριμένο απόσπασμα είναι από τα πλέον δυνατά. “Χρειαζόμαστε έμπνευση….. πρέπει όλοι να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες μας” λέει ο μεγάλος ηγέτης αναφερόμενος στη δημιουργία του έθνους του.

Ποιος, όμως, δεν μπορεί να ισχυριστεί πως το παραπάνω ισχύει και στη ζωή του καθενός; Όλοι μας θέλουμε λίγη έμπνευση, λίγη αστερόσκονη, αν προτιμάτε, προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας.

4
Sandlot

https://www.youtube.com/watch?v=q7Sj4uHp0s4

Οφείλω να ομολογήσω πως σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ταινίες αυτής της λίστας, την συγκεκριμένη πάνε πάρα πολλά χρόνια να την δω. Είναι όμως τόσο ωραία, τόσο catchy αν θέλετε που η συγκεκριμένη σκηνή μου έμεινε στο νου.

Ο Babe Ruth (ένα από τους μεγαλύτερους μπειζμπολίστες που υπήρξαν ποτέ) παρουσιάζεται στο όνειρο του νεαρού πρωταγωνιστή και του λέει αυτό που όλοι μας ακούσαμε έστω και μια φορά στη ζωή μας “όλοι μας έχουμε μια ευκαιρία να κάνουμε κάτι καλό στη ζωή μας. Οι περισσότεροι ή φοβούνται να πιάσουν αυτή την ευκαιρία ή δεν την αναγνωρίζουν καν!”

Πιο λιανά, αυτό που λέει ο Babe είναι αυτό που λέμε εμείς “Πιάσε την ζωή απ’ τα μαλλιά”! Διαφωνεί κανένας;

5
Moneyball

Μια υπέροχη ταινία που θα μπορούσε να παρουσιάζει το μέλλον του επαγγελματικού αθλητισμού με την επιλογή παιχτών για μια ομάδα καθαρά με βάση τους αριθμούς τους. ΘΑ είπαμε, επειδή όπως και να το κάνουμε, στα σπορ πάντα ο ανθρώπινος παράγοντας, θέλω να πιστεύω, θα παίζει τον πρώτο ρόλο και όχι καθαρά οι αριθμοί!

Εν πάση περιπτώσει, εδώ το θέμα είναι άλλο: ο πολύ καλός Brad Pitt στήνει μια ομάδα με πολύ χαμηλό budget που όμως χάνει στον τελικό του πρωταθλήματος (και αφού κανείς δεν περίμενε να φτάσει μέχρι εκεί).

Η κόρη του ετοιμάζει ένα cd με ένα τραγούδι – ύμνο στο πραγματικό νόημα της ζωής: Απόλαυσε την όσο διαρκεί, ένα πρόβλημα, μια απογοήτευση, όσο μεγάλη και αν είναι,δεν διαρκεί για πάντα γι’ αυτό απλά άστο και ζήσε όσο μπορείς!

Εσύ, τι λες; Αφήσαμε κάποια αθλητική ταινία με ξεχωριστό μήνυμα πίσω;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending