fbpx

Ντέρμπι βαμμένα με μίσος και χουλιγκανισμό! (video)

Είναι κάποια παιχνίδια, κάποια ντέρμπι που είναι πολύ περισσότερα από όσο θέλουμε να νομίζουμε. Για κακή μας τύχη κάποιοι οπαδοί δεν μπορούν να περιοριστούν στο γήπεδο και έχουμε παρατράγουδα.

Για να παρουσιάσουμε το εν λόγω άρθρο, θελήσαμε να ξεκινήσουμε αντίστροφα την μέτρηση για να καταλήξουμε σε πιο σκληρές καταστάσεις!

 

1
Celtic – Rangers

Το κλασσικό σκωτσέζικο ντέρμπι που είναι γνωστό και ως ‘OLD FIRM’. Είναι παραδοσιακά οι δύο καλύτερες και πιο επιτυχημένες ομάδες της Σκωτίας. Μαζί και οι δύο έχουν κατακτήσει πάνω από 200 τίτλους.

Η διαμάχη τους έγκειται κυρίως σε θρησκευτικούς λόγους ανάμεσα σε Καθολικούς και σε Προτεστάντες. Από την μία η Celtic ιδρύθηκε από Ιρλανδούς πρόσφυγες οι οποίοι κατά ένα μεγάλο ποσοστό είναι Καθολικοί.

Από την άλλη πλευρά οι Rangers είναι το στολίδι των Προτεσταντών. Σε πολλές αναμετρήσεις το σκορ του αγώνα περνούσε σε δεύτερη μοίρα λόγω των επεισοδίων και του μίσους μεταξύ των οπαδών.

 

2
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Το κορυφαίο ντέρμπι της Ελλάδος από τις δύο μεγαλύτερες ομάδες της, βάση των τίτλων που έχουν κατακτήσει. Οι οπαδοί του «Θρύλου» παινεύονται ότι είναι η καλύτερη και πιο επιτυχημένη ομάδα στην χώρα.

Στον αντίποδα οι οπαδοί του «Τριφυλλιού» αισθάνονται περήφανοι για τις ευρωπαϊκές πορείες του παρελθόντος με αποκορύφωμα τον τελικό του Γουέμπλει την περίοδο 70 – 71 με αντίπαλο τον Ajax και υποστηρίζουν επίσης ότι πολλά πρωταθλήματα των αντιπάλων έχουν κατακτηθεί εκτός γηπέδου!

 

3
Manchester United – Liverpool

Ακόμη ένα ντέρμπι του αγγλικού πρωταθλήματος, γνωστό και ως “Northwest Side Derby”. Είναι δύο από τις πιο ιστορικές ομάδες του νησιού. Η αντιπαλότητα τους έχει βάση την εμπορική αντιπαλότητα μεταξύ των δύο πόλεων.

Στο πέρασμα των χρόνων όμως οι οπαδοί «μάχονται» για το ποια είναι η μεγαλύτερη και επιτυχημένη ομάδα στο νησί για τον λόγο ότι έχουν κατακτήσει σχεδόν ισάριθμους τίτλους. Οι μεταξύ τους αναμετρήσεις έχουν πάντα μεγάλη ένταση και πάθος.

Πολλές φορές μάλιστα έχουν δημιουργηθεί σοβαρά και εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ των οπαδών ενώ συχνά δηλώσεις από κάποιος ποδοσφαιριστές δυναμιτίζουν ακόμη πιο πολύ το κλίμα.

 

4
Inter – Milan

Το ντέρμπι των δύο αυτών ιταλικών ομάδων χρονολογείται από το 1908. Έχει πάρει και την ονομασία “Derby Della Madonnina” που οφείλεται στο άγαλμα της Παρθένου Μαρίας το οποίο βρίσκεται στον καθεδρικό ναό του Μιλάνου.

Η μεταξύ τους διαμάχη έχει κυρίως ταξική και πολιτική υπόσταση όπως και σε άλλα ντέρμπι. Η ομάδα της Μίλαν υποστηρίζεται κυρίως από τα εργατικά σώματα ενώ η Ίντερ από την ανώτερη τάξη.

Όσον αφορά το πολιτικό κομμάτι οι οπαδοί την Μίλαν θεωρούνταν πιο προοδευτικοί σε σχέση με αυτούς της Ίντερ που ήταν πιο συντηρητικοί στις απόψεις τους. Πάντως με την πάροδο των χρόνων οι πολιτικές βεβαιότητες κατέρρευσαν, όπως και τα επεισόδια που παλιά ήταν πολύ χειρότερα.

 

5
Roma – Lazio

Η «αιώνια πόλη» δεν θα μπορούσε να μην έχει το δικό της ντέρμπι. Οι ομάδες αυτές εκτός του ότι μοιράζονται την ίδια πόλη μοιράζονται και το ίδιο γήπεδο, το Olimpico.

Η διαφορά τους δεν είναι τόσο πολύ αγωνιστική αφού και οι δύο τους δεν είναι από τις κυρίαρχες δυνάμεις στην χώρα τους αλλά κυρίως κοινωνικοπολιτική. Οι οπαδοί των «Giallorossi» προέρχονται από την εργατική τάξη και είναι κατά ένα μεγάλο ποσοστό αριστερών φρονημάτων.

Αντίθετα, αυτοί των «Biancocelesti» προέρχονται από την μεσαία και ανώτερη τάξη και οι πολιτικές τους αντιλήψεις χαρακτηρίζονται ως δεξιές έως και ακροδεξιές. Οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι οι δύο αυτές ομάδες πρωταγωνιστούν τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

 

6
West Ham – Millwall

Δημιουργήθηκαν στις δύο μεριές του ποταμού Τάμεση και από την πρώτη κιόλας μέρα ξεκίνησαν τα παρατράγουδα.

Οι δύο ομάδες είναι ορκισμένοι εχθροί και μόλις πρόσφατα χαλάρωσε η αγγλική αστυνομία, αφού η West Ham αγωνίζεται στην Premier League ενώ η Millwall είναι 2 κατηγορίες κάτω. Οι δύο ομάδες δεν άρχιζαν αλλά ούτε και τέλειωναν τον αγώνα στο γήπεδο.

Πολλές φορές τα συνθήματα ήταν μακάβρια και θύμιζαν δυσάρεστες καταστάσεις και έτσι πάντα έβγαιναν εκτός εαυτού. Άτομα έχουν μαχαιρωθεί και έχουν σκοτωθεί στις μεταξύ τους διαμάχες αλλά αν βρίσκονταν ακόμη και σήμερα θα έκαναν τα ίδια!

 

7
Partizan – Red Star Beldrage

Σερβία. Αιώνιοι αντίπαλοι – το «Αιώνιο Ντέρμπι»! Κανονικά δεν θα έπρεπε να συνεχίσουμε. Καταλάβατε όλοι τι γίνεται σε τέτοια παιχνίδια.

Και αν νομίζετε πως είναι μόνο στο ποδόσφαιρο να σας ενημερώσουμε πως τα ίδια γίνονται και στο μπάσκετ και στο χάντμπολ.

Οι Delije (Red Star) και οι Grobari (Partizan) σε κάθε παιχνίδι, σε κάθε αγώνισμα, και σε κάθε ευκαιρία που βρίσκουν, δεν σταματούν να τσακώνονται και πάρα πολλές φορές, να τερματίζουν άδοξα τους αγώνες των δύο ομάδων.

Εσύ, ποιο από τα παραπάνω ντέρμπι ξεχωρίζεις; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending