fbpx

H Ελένη Γιάννου μας μαθαίνει τα μυστικά του γυναικείου ποδοσφαίρου!

Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που πολλοί θεωρούν ανδροκρατούμενο. Αυτό δεν σταμάτησε την Ελένη Γιάννου, όμως, από το να κυνηγήσει καριέρα στο δημοφιλέστερο άθλημα του κόσμου συνδυάζοντας το με τις σπουδές της.

Είναι μέλος των εθνικών ομάδων εδώ και χρόνια, κάνει περήφανο το γυναικείο ποδόσφαιρο της Κύπρου στην Ελλάδα αφού από την περσινή χρονιά ανήκει στο δυναμικό του ΠΑΟΚ και μας χάρισε μια απολαυστική συνέντευξη!

Δείτε ανάμεσα στα άλλα ποιο είναι το μήνυμα που στέλνει σε κοπέλες που θέλουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο!

 

Ελένη, πες μας λίγα λόγια για σένα και με τι ασχολείσαι τώρα.

Είμαι στο 2ο έτος σπουδών μου στη Γυμναστική Ακαδημία στη Θεσσαλονίκη. Τα προηγούμενα χρόνια είχα αγωνιστεί στην ΑΕΚ Κοκκινοχωρίων και στην Απόλλων Ladies ενώ τώρα βρίσκομαι στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Επίσης, αγωνίστηκα στην Εθνική Νεανίδων ενώ τώρα αγωνίζομαι στην Εθνική Γυναικών. Έχω δίπλωμα προπονητικής UEFA C και όσο ήμουνα στην Κύπρο δούλευα για 2 χρόνια στην ακαδημία Master Football ως προπονήτρια.

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο;

Πάντα μου άρεσε να βλέπω και όταν μπορούσα να παίζω κιόλας. Θυμάμαι πως όταν ήμουνα μικρή, η γειτονιά μου μόνο αγοράκια είχε και έπαιζα μαζί τους μπάλα. Το ποδόσφαιρο ως κάτι πιο σοβαρό προέκυψε τυχαία.

giannou-2

Ποιο είναι το επίπεδο του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Κύπρο; Υπάρχει προβολή από τα ΜΜΕ;

Μέσα από τα χρόνια το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Κύπρο ανεβάζει επίπεδο, γίνεται πιο σοβαρή δουλειά από αυτούς που ασχολούνται και από τις παίκτριες πιο μεγάλη προσπάθεια. Παρ’ όλα αυτά δεν παύει ο κάθε ένας να “πολεμά” μόνος του. Θεωρώ πως αν υπήρχαν σωστές υποδομές και απήχηση από τον κόσμο στο σημείο που του αρμόζει θα ήτανε υψηλότερο το επίπεδο. Παράλληλα, δυστυχώς το γυναικείο ποδόσφαιρο στη Κύπρο δεν έχει μεγάλη προβολή, όση του αξίζει. Μηδαμινή κατά την άποψη μου.

Πως αποφάσισες να μετακομίσεις στον ΠΑΟΚ;

Όταν πήρα την απόφαση να σπουδάσω στην Ελλάδα εκεί ήρθε  ο ΠΑΟΚ ως ένας μεγάλος στόχος. Με σκληρή δουλειά κατάφερα να συνδυάσω 2 μεγάλες αγάπες!

giannou-paok

Ποιες είναι οι διαφορές Ελλάδας και Κύπρου στο γυναικείο ποδόσφαιρο;

Υπάρχουν αρκετές διαφορές κατά την άποψη μου. Πρώτα από όλα, στην Ελλάδα υπάρχουν 3 κατηγορίες ενώ στην Κύπρο μία.  Άρα υπάρχει πιο μεγάλος ανταγωνισμός. Επίσης, μεταξύ των ομάδων δεν υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά επιπέδου σε αντίθεση με την Κύπρο. Ακόμα, στην Ελλάδα δίνουν ευκαιρίες σε Ελληνίδες παίκτριες και τις προωθούν αφού ο αριθμός των ξένων είναι μειωμένος.

Ασχολούνται στην Ελλάδα με το γυναικείο ποδόσφαιρο; Έρχεται κόσμος στο γήπεδο, αν σε δουν στο δρόμο σε αναγνωρίζουν;

Νομίζω πως ο κόσμος σε Ελλάδα και Κύπρο ασχολείται το ίδιο, είναι πολύ χαμηλή η προσέλευση. Δεν είναι όπως τους άντρες, δύσκολα θα σε αναγνωρίσουν αν δεν ασχολούνται με γυναικείο ποδόσφαιρο.

giannou-1

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σου στόχοι σαν Ελένη;

Σαν Ελένη θέλω να τελειώσω τις σπουδές μου, να βελτιώνομαι ποδοσφαιρικά και να συνεχίσω να ανήκω στο δυναμικό του ΠΑΟΚ. Όταν τελειώσει ο κύκλος των σπουδών εκεί θα δω τις επιλογές που έχω και θα αποφασίσω.

Ένα μήνυμα σε κοπέλες που θέλουν να ασχοληθούν με το γυναικείο ποδόσφαιρο;

Θα τις προέτρεπα να ασχοληθούν γιατί το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα όπως όλα τα άλλα. Σου μαθαίνει πολλά όπως κανόνες, να έχεις υπομονή, επιμονή, θέληση, να παλεύεις για τη νίκη σε προσωπικό και ομαδικό επίπεδο. Όπως και στη ζωή…

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending