fbpx

Τα 5+1 διαφορετικά είδη σχέσης που θα σου τύχουν καθώς μεγαλώνεις!

Έρωτας, καψούρα και… αλητεία! Έννοιες τόσο γνώριμες και απαντήσεις στο πιο ξαφνικό  συναίσθημα!

Το συναίσθημα που νιώθεις καρδιά, σφυγμό και αναπνοή να επιταχύνουν τρελά.

Το στομάχι σφίγγεται και στο πρόσωπο καρφώνεται για αρκετή ώρα ένα χαζό χαμόγελο, με την ευφορία και την ταραχή να κτυπάνε κόκκινο!

Όλοι -λιγότερο ή περισσότερο- σίγουρα περάσαμε αυτά τα συμπτώματα του έρωτα και βέβαια, άλλοι πιο τυχεροί κατάφεραν να μετατρέψουν τα όνειρα τους… σε σάρκα και οστά, φτιάχνοντας μια όμορφη σχέση!

Σχέση ναι! Τι είδους σχέση όμως;

1
Η σχέση της αμοιβαιότητας!

Ναι, σίγουρα για να μπει κανείς σε σχέση, σημαίνει πως η αγάπη και το ενδιαφέρον είναι αμοιβαία κι από τους δύο! Με την αμοιβαιότητα, εννοούμε την αμοιβαία ανάπτυξη!

Τι εννοώ; Αμοιβαίο ενδιαφέρον για να βοηθήσει ο ένας τον άλλο να μεγαλώσουν τόσο συναισθηματικά όσο και διανοητικά! Μια συναισθηματική ωριμότητα, που θέλει και τους δύο συντρόφους ως μια γροθιά, που θα ενισχύει ο ένας τον άλλον για να πετύχουν πράγματα πέρα από τα όρια τους. Wow lucky people!

2
Η σχέση της… απόλυτης σιωπής!

Μια σχέση που δείχνει σταθερή και πολύ ρομαντική (όχι για όλους)! Η σιωπή βασιλεύει, γιατί οι δύο αυτοί άνθρωποι έχουν ένα υπέροχο συναισθηματικό δέσιμο και η σιωπή τους βρίσκει άνετους!

Άνετους γιατί δεν χαρακτηρίζονται από σιωπή ενοχής, αλλά γιατί αφήνουν τα μάτια να μιλούν πολύ περισσότερο από το στόμα! Δύο άνθρωποι με το δικό τους, μοναδικό τρόπο επικοινωνίας! A very difficult task…

3
Η σχέση της… ευκολίας!

Σε αυτή τη σχέση κυριαρχεί ο στόχος! Επικεντρώνεται ο καθένας στις προσωπικές επιθυμίες, π.χ. καριέρα και δική του κοινωνική ζωή. Ούτε κακό ούτε καλό.

Ωστόσο, το χειρότερο αυτής της σχέσης, είναι η παραμονή. Ενώ ο ένας από τους δύο γνωρίζει καλά πώς  η αγάπη έχει χαθεί, απλά μένει για εκείνους τους στόχους που λέγαμε προηγουμένως, γιατί η εκμετάλλευση… δεν έχει όρια.

4
Η σχέση του… «άλλαξε με»

Μια σχέση που βασίστηκε εξ αρχής σε λάθος πρότυπα – ή αυτά τα πρότυπα αργότερα άλλαξαν μορφή! Εννοώ πως σε αυτή τη σχέση, ο εγωισμός έχει το πάνω χέρι.

Ο ένας από τους δύο μανιωδώς προσπαθεί να αλλάξει τον άλλο – λες και ο ίδιος αγγίζει το τέλειο. Πειραματίζεται να φέρει τον άλλο στα μέτρα που ο ίδιος έθεσε μέσα από τις φαντασιώσεις του.

Και τελικά η σχέση αυτή τελειώνει με τον πιο καταστροφικό τρόπο…

5
Η σχέση «κουφούα»!

Μια σχέση που σέρνεται χειρότερα κι από ένα φίδι, ενώ θα έπρεπε να τερματιστεί πολύ καιρό πριν. Οριστικά όμως!

Ενώ οι τίτλοι τέλους έπεσαν, ο ένας από τους δύο επιμένει να αναζωπυρώσει τις στάχτες της παλιάς αγάπης. Αν το επιτύχει και γίνει επανασύνδεση, τότε το ψυχικό βάσανο και οι αμφιβολίες ριζώνουν στη σχέση, με τους καβγάδες να υπερτερούν έναντι της αγάπης.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, καλύτερα να μη γίνεται η επανασύνδεση. Δεν είναι ανάγκη να «σκοτώνονται» και να μηδενίζονται με αυτό τον τρόπο τα συναισθήματα για το σύντροφο σας. Αν δεν πάει άλλο, αφήστε απλά τις όμορφες αναμνήσεις σας, και εκείνο το άτομο που λατρέψατε κάποτε τόσο, να μην γίνει ένας άγνωστος στο πλήθος…

6
Η σχέση του «πρώτου βάθρου»

Ποιος από τους δύο θα έχει τη μεγαλύτερη επαγγελματική καταξίωση; Ποιος θα έχει τον υψηλότερο μισθό; Και άλλες πολλές, αμέτρητες ερωτήσεις που βασίζονται στον ανταγωνισμό και την έπαρση. Ένας ανταγωνισμός τόσο ανώφελος, που πραγματικά το παρελθοντικά ερωτευμένο ζευγάρι, πλέον βρίσκεται απέναντι στο πεδίο μάχης.

Μια συμβουλή για αυτή τη σχέση; Free yourself right now!

Τα είδη σχέσεων πολλά…

intercultural-relationshipΑλλά όπως και να εξελιχθεί μια σχέση νομίζω αξίζει να βασανιστούμε και λίγο – έτσι, για εκείνα τα πρώτα σκιρτήματα που νιώσαμε απέναντι στην παρουσία εκείνου του ανθρώπου!

Γιατί όπως λένε πολλοί, ο προορισμός δεν έχει και τόση σημασία, αλλά το ταξίδι είναι αυτό που αξίζει!

Σβήστε κάθε αμφιβολία και αφήστε την καψούρα να πάρει το τιμόνι για τη (νέα) σας σχέση!

 

Δες επίσης: Τα 4 στάδια που σίγουρα θα περάσεις όταν είσαι σε σχέση!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending