fbpx

Ο Francesco Totti σαραντάρισε!

Να ψάχνεις να βρεις λόγια για ένα άνθρωπο που παίζει ποδόσφαιρο επαγγελματικά από τα 16 του, που εδώ και 23 χρόνια παραμένει στη ίδια ομάδα σπάζοντας κάθε πιθανό ρεκόρ είναι εξαιρετικά δύσκολο!

Ο λόγος, φυσικά, για τον τρισμέγιστο “IL Capitano” της Roma, τον τεράστιο Francesco Totti που μπαίνει σήμερα στην 5η δεκαετία της ζωής του κλείνοντας τα 40 του χρόνια!

Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που συμβαίνει με τον Totti! Έκανε ντεμπούτο στις 28 Μαρτίου 1993 και από τότε έχουμε και λέμε:

Είναι ο πρώτος σκόρερ της Roma στην Serie A (250 τέρματα) και στην Ευρώπη (37 τέρματα).

Είναι ο άνθρωπος με τις περισσότερες συμμετοχές (604) στην Serie A στην ιστορία των τζιαλορόσσι.

Είναι ο πρώτος εν ενεργεία σκόρερ στην ιστορία του ιταλικού πρωταθλήματος.

Πέρα από τις πάμπολλες ατομικές διακρίσεις έχει πανηγυρίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο με την φανέλα της Εθνικής Ιταλίας το 2006, είναι ο μόνος ποδοσφαιριστής της Roma που πανηγύρισε το Scudetto του 2001 και είναι ακόμα στο ρόστερ ενώ ευτύχησε να πανηγυρίσει 2 φορές την κατάκτηση του κυπέλλου Ιταλίας και του Σούπερ Καπ. Ουσιαστικά, το μόνο τρόπαιο που λείπει από την τροπαιοθήκη του 40χρονου, πλέον, άσου είναι μιας μεγάλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Από το 1998 φόρεσε και το περιβραχιόνιο χωρίς να το βγάλει ποτέ! Είναι η προσωποποίηση, πλέον, της ομάδας της Ρώμης (αν όχι και της πόλης) έχοντας γίνει συνώνυμο με την ομάδα της καρδιάς του. Πως να μην είναι άλλωστε αφού ακόμα και οι αντίπαλοι τον σέβονται όσο κανένα άλλο;

Ουσιαστικά, ο μεγάλος Francesco Totti είναι όλα όσα αγαπάμε στο ποδόσφαιρο! Πήγε στην ομάδα που υποστήριζε από μικρός, δεν έφυγε ποτέ και έγινε έτσι ένας ζωντανός θρύλος για την ομάδα του! Αν θα μπορούσαν 3 λέξεις να τον χαρακτηρίσουν θα ήταν οι εξής: τιμή, πίστη, περηφάνια! 

Francesco, οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι σε ευχαριστούν!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending