fbpx

Αυτά είναι τα πιο περίεργα σπορ που υπάρχουν! (Part 2)

Δεν είναι ποδόσφαιρο, ούτε καλαθόσφαιρα, ούτε πετόσφαιρα! Δεν είναι χάντμπολ, ούτε τένις, είναι όμως αθλήματα που υπάρχουν εκεί έξω και έχουν μάλιστα αρκετούς θαυμαστές! Είναι αθλήματα παράξενα, σε μερικές περιπτώσεις και επικίνδυνα που έχουν όμως το δικό τους, φανατικό, κοινό!

Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά και ποια μπορεί να γνωρίζετε!

1
Caber toss

Έτυχε ποτέ να δείτε Σκωτσέζους να ρίχνουν κορμούς δέντρων; Αυτό, πολύ απλουστευμένα είναι το caber toss! Είναι παραδοσιακό, σκωτσέζικο παιχνίδι που λέγεται πως δημιουργήθηκε από την ανάγκη των Highlanders να πετούν κορμούς πάνω από ποτάμια η στενές σχισμές γης προκειμένου να τις περάσουν. Είναι παραολυμπιακό άθλημα με τον κορμό να επιβάλλεται να έχει συγκεκριμένο ύψος (5, 94 μέτρα) και βάρος (79 κιλά). Νικητής δεν είναι αυτός που θα πετάξει τον κορμό πιο μακριά αλλά αυτός που θα τον πετάξει όσο πιο ίσια γίνεται!

2
Gurning competition

Πολύ απλά διατυπωμένο είναι ένας διαγωνισμός για την πιο άσχημη φάτσα που μπορεί να κάνει κανείς! Καλά ακούσατε! Είναι ιδέα των Άγγλων και λέγεται πως ο πρώτος διαγωνισμός ήταν το (πολύ) μακρινό 1297! Μάλιστα, για να γίνει ακόμα πιο αστεία (ή τραγική, εξαρτάται από την οπτική του καθενός) η γκριμάτσα, οι διαγωνιζόμενοι τοποθετούν το κεφάλι τους σε ένα κολλάρο αλόγου. Ο πλέον διαδεδομένος διαγωνισμός είναι στο Egermont Crab Fair που διεξάγεται μέσα του Σεπτέμβρη (σε περίπτωση που θέλετε να δείτε από κοντά το γεγονός!).

3
Chess Boxing

Είναι φαινομενικά 2 αταίριαστα σπορ, σωστά; Και όμως, το 2003 ο Iebe Rubingh έσμιξε το σκάκι και το μποξ δημιουργώντας αυτό το άθλημα. Ένα παιχνίδι chessboxing ξεκινά με ένα 3λεπτο αγώνα σκακιού. Τον αγώνα σκακιού ακολουθεί ένα αγώνας μποξ με διάρκεια 5 γύρους των 3 λεπτών. Αυτό επαναλαμβάνεται μέχρι να συμπληρωθούν 6 αγώνες σκακιού και 5 αγώνες μποξ που γίνονται εναλλάξ. Νικητής είναι αυτός που θα βγάλει νοκ – άουτ τον αντίπαλο του στο ριγκ ή αυτός που θα κάνει checkmate στο σκάκι. Νικητής, επίσης, μπορεί να ανακηρυχθεί κάποιος όταν ο αντίπαλος του στο σκάκι υπερβεί τον χρόνο που δικαιούται στον αγώνα. Μάλιστα, το άθλημα είναι υπό την αιγίδα του World Chess Boxing Organisation (WCBO).

4
Fireball

Αν νομίζατε οτι το ποδόσφαιρο είναι επικίνδυνο άθλημα, δοκιμάστε να παίξετε ποδόσφαιρο με την μπάλα κυριολεκτικά να καίει! Στην Ινδονησία έτσι κάνουν! Παίρνουν μια καρύδα και την βυθίζουν μέσα σε κηροζίνη για μια βδομάδα ή 30 λεπτά πριν τον αγώνα (οι απόψεις εδώ διίστανται). Οι τολμηροί ποδοσφαιριστές αλείβουν το κορμί τους με αλάτι και άλλα μπαχαρικά προκειμένου να μην κινδυνεύουν από την φωτιά, προσεύχονται, πυρπολούν την μπάλα και παίζουν ποδόσφαιρο με γυμνά πόδια! Αναμφίβολα, πρόκειται για άθλημα μόνο για τολμηρούς!

5
Buzkashi

Όσοι είδαν τον “Rambo 3” θα καταλάβουν πολύ εύκολα ποιο είναι αυτό το σπορ που μας έρχεται από την κεντρική Ασία. Το Buzkashi μεταφράζεται σε “άρπαγμα της κατσίκας” και είναι ότι, ακριβώς, καταλάβατε! Αυτό το “‘άθλημα” είναι το εθνικό σπορ του Αφγανιστάν και έχει 2 μορφές: το Tudabarai και το Qarajai. Στη πρώτη και πιο απλή μορφή ο στόχος είναι ο παίκτης (που καβαλάει άλογο όπως και όλοι οι υπόλοιποι) να πάρει το νεκρό και ακέφαλο κατσίκι από το κέντρο του γηπέδου και να κινηθεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση μέχρι να μην υπάρχουν άλλοι παίκτες γύρω του. Στην δεύτερη μορφή του, οι καβαλάρηδες ξεκινούν από τη μια άκρη του γηπέδου, κουβαλούν το κουφάρι του ζώου γύρω από μια σημαία που βρίσκεται στην άλλη άκρη του γηπέδου και πραγματοποιώντας κυκλική κίνηση αφήνουν το νεκρό ζώο σε ένα κύκλο που βρίσκεται στην πλευρά του γηπέδου από όπου ξεκίνησαν.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending