fbpx

“Κωνσταντίνου και Ελένης”: Πώς είναι σήμερα οι αγαπημένοι μας ηθοποιοί από τη σειρά;

Μια σειρά που αγαπήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη αντίστοιχη ελληνική, ήταν σίγουρα το «Κωνσταντίνου και Ελένης» που ακόμη μέχρι και σήμερα έχει μεγάλη απήχηση στο ελληνικό και κυπριακό κοινό.

Η σειρά είχε δύο κύκλους: η πρώτη προβλήθηκε το 1998-1999 και η δεύτερη το 1999-2000, από τότε έχει προβληθεί σε τεράστιο αριθμό – ρεκόρ επαναλήψεων.

Ας δούμε μετά από τόσα χρόνια πώς άλλαξαν οι αγαπημένοι μας ηθοποιοί από τη σειρά:

1
Κωνσταντίνος Κατακουζηνός (Χάρης Ρώμας)

youtube.com/enikos.gr

Ο γνωστός Βυζαντινολόγος, ή όπως τον αποκαλούσε η Ελένη, Κατακουζήνα,  είχε μανία με “Το αποχετευτικό σύστημα στο Βυζάντιο“, σκοπός της ζωής του ήταν να εκδώσει το βιβλίο του, κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος σκοπός της ζωής του ήταν να διώξει την Ελένη από το σπίτι των προγόνων του (όπως το αποκαλούσε) όμως ούτε και αυτός ο σκοπός του πέτυχε. Αποτέλεσμα; Να μαλλώνουν κάθε μέρα και να προκαλούν ίντριγκες. Ο Κωνσταντίνος είχε την συνήθεια να μεταφράζει εκφράσεις στην καθαρεύουσα όπως τα:

“Δεν μου καίγεται ήλος, λαϊκιστί καρφί, ή “πίσω από τα κιγκλιδώματα”, λαϊκιστί τα κάγκελα.”

Αλλά φυσικά, το καλύτερο απ’ όλα είναι όταν προσπάθησε να βρίσει με την φράση: «Της επί χρήμασι εκδιδομένης γυναικός το σιδηρούν κιγκλίδωμα» – Το ‘πιασες, ή θέλεις λίγη βοήθεια; 😉

Σήμερα είναι 59 χρονών.

2
Ελένη Βλαχάκη (Ελένη Ράντου)

true.gr/newsbomb.gr

Η αντιδραστική καροτομαλλούσα (όπως την αποκαλούσε ο Κωνσταντίνος) μας κάνει ακόμη και σήμερα να γελάμε μέχρι δακρύων με τις ατάκες της, αλλά και των αυθορμητισμό της. Σίγουρα όλοι έχουμε πιάσει τον εαυτό μας να λέμε τις ατάκες της την ώρα που παρακολουθούμε τη σειρά και να γελάμε, ακόμη και αν ξέρουμε τι θα πει.

Φράσεις όπως:

  • – “Κοίταξε, εγώ δεν το πολυδιάβασα αλλά έχω γενικά την αίσθηση…”,
  • – Ματίνα πήγαινε στην κουζίνα να μαγειρέψεις. Μετά τον καυγά, μου ανοίγει η όρεξη! Κωστάκη σου ’ρχομαι!»,
  • -“Έχω τακαμούρι;”
Σήμερα είναι 53 χρονών.

3
Πέγκυ Καρρά (Μαρία Λεκάκη)

neopolis.gr/enikos.gr

Όταν ακούμε Πέγκυ Καρρά, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται όλους στο μυαλό ήταν το γνωστό Ω τάφε μου κρεβάτι νυφικό, σπίτι μου στην βαθιά την γη κι αιώνιο κελί μου.

Η άνεργη ηθοποιός ή όπως την φώναζε ο Κατακουζηνός γκαρσόνα Β, πολλές φορές συνήθιζε να παίζει μονολόγους όπως το “Σκύλες της Λύσσας“, αλλά και πολλά άλλα που άφησαν ιστορία…

“Στη Μόσχα αδερφές μου, στη Μόσχα!”

“Την φοράς και πετάς.”

Ακόμη ένα χαρακτηριστικό της Πέγκυς ήταν η σχέση της με τον Μάνθο, τη μοναδική της αγάπη – που φυσικά αυτό δεν ίσχυε από την πλευρά του Μάνθου.

Σήμερα είναι 49 χρονών.

4
Μάνθος Φουστάνος (Βασίλης Κούκουρας)

youweekly.gr/newsbeast.gr

Ο Μάνθος Φουστάνος ήταν ο γυναικάς της παρέας – το ακριβώς αντίθετο από τον παιδικό του φίλο Κωνσταντίνο Κατακουζηνό! Όλες τις σχέσεις του, τις προσφωνούσε με τον ίδιο τρόπο…

“Λίλα μοναδική μου αγάπη, Φιόνα μοναδική μου αγάπη, Πέγκυ μοναδική μου αγάπη..”

Η άλλη μεγάλη του αγάπη (εκτός από τις γυναίκες) ήταν το αυτοκίνητο του η Porsche που προσέγγιζε όλες τις γυναίκες με την ατάκα: “Πάμε μια βόλτα με την Porsche;

Σήμερα είναι 58 χρονών.

5
Ματίνα Μανταρινάκη (Καλλιρρόη Μυριαγκού)

iefimerida.gr/espressonews.gr

Το ταπεινό χαμομηλάκι πλέον έχει μεγαλώσει και έχει αλλάξει περισσότερο απ’ όλους. Η Ματίνα ήταν η γειτόνισσα της Ελένης και του Κωνσταντίνου, μια ευαίσθητη κοπέλα με χαμηλή αυτοεκτίμηση, που σκοπό της ζωής της είχε να βρει έναν άντρα να την παντρευτεί.

Είχε μεγάλο ταλέντο στη μαγειρική και συχνά έφερνε φαγητά και γλυκά στη Ελένη. Τις περισσότερες φορές αναρωτιόταν:

“Θα βρεθεί κανείς να με πάρει εμένα;”.

Στο τέλος της σειράς τα φτιάχνει με τον Νικόλα, έχει αλλάξει ριζικά και από ταπεινό χαμομηλάκι, μετατρέπεται σε μια “funky” γκόμενα.

Σήμερα είναι 47 χρονών.

6
Νικόλας Βαρθακούλιας (Στέργιος Νένες)

toxwnei.gr/ishow.gr

Ο Νικόλας ή αλλιώς ο οινοχόος, ήταν ο μπάρμαν στα μπαρ που εργάζονταν ως σερβιτόρες η Ελένη και η Πέγκυ.

Το μεγαλύτερο του πρόβλημα ήταν ότι πότε δεν τον βοηθούσαν και έπρεπε να κάνει όλες τις δουλειές στο μπαρ.  Μια από τις περιστασιακές σχέσεις που είχε ήταν με την δικηγόρο της Ελένης, Έλλη Ρούσσου. Στο τέλος καταλήγει με τη Ματίνα, την οποία κατα τη διάρκεια της σειράς την είχε… “φτύσει” εκατοντάδες φορές.

Σήμερα είναι 47 χρονών.

Όσα χρόνια και αν περάσουν, εμείς θα τους θυμόμαστε όπως ήταν στη σειρά! Ποια ατάκα τους σου αρέσει περισσότερο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending