fbpx

Ποδοσφαιριστές που έγιναν συνώνυμο της ομάδας τους! (Part 1)

Τα γενέθλια του Totti μας έδωσαν την ευκαιρία να θυμηθούμε ποδοσφαιριστές – θρύλους. Ποδοσφαιριστές που πέρασαν ολόκληρη ή έστω το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του σε μια ομάδα, ποδοσφαιριστές που συνέδεσαν το όνομα τους με μια φανέλα.

Πρόκειται, χωρίς καμιά αμφιβολία, για ποδοσφαιριστές που ανεξαρτήτως οπαδικής προτίμησης δεν μπορείς παρά να τους σέβεσαι αφού απέδειξαν πως υπάρχουν, ακόμα, αξίες στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Τέτοιοι είναι οι ποδοσφαιριστές που θα δούμε σε 2 δόσεις, ποδοσφαιριστές – σύμβολα, ποδοσφαιριστές πρότυπα, ποδοσφαιριστές – ινδάλματα για κάθε ποδοσφαιρόφιλο που σέβεται τον εαυτό του και το άθλημα.

Δες ποιους επιλέξαμε:

1
Ryan Giggs

Με 24 χρόνια υπηρεσία στην Manchester United ως ποδοσφαιριστής και βοηθός προπονητής και 963 συμμετοχές, πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις τον Ουαλό άσο εκτός από θρύλο;

Δεν υπάρχει άλλος Βρετανός ποδοσφαιριστής που να κατέκτησε 13 πρωταθλήματα, 2 Champions League, 2 κύπελλα Αγγλίας και 4 League Cup.

Ίσως ο κορυφαίος αριστερός εξτρέμ στην ιστορία του ποδοσφαίρου με εξαιρετική τεχνική, απίστευτη ντρίπλα, ταχύτητα και ευελιξία με το τέρμα του ενάντια στην Arsenal για τα ημιτελικά του κυπέλλου του 1999 να μένει για πάντα στην ιστορία ως η πιο χαρακτηριστική στιγμή στην καριέρα του.

2
Alessandro del Piero

Ο “Μεγαλέξανδρος” του ιταλικού ποδοσφαίρου! Ο κορυφαίος Ιταλός ποδοσφαιριστής κατέκτησε σχεδόν τα πάντα με την φανέλα της Juventus την οποία υπηρέτησε για 19 ολόκληρα χρόνια!

Δεν είναι και λίγο από τα 19 σου μέχρι και τα 38 σου να φοράς την φανέλα της “Μεγάλης Κυρίας” του ιταλικού ποδοσφαίρου και να το κάνεις τόσο καλό που το νούμερο 10 να είναι απόλυτα συνδεδεμένο μαζί σου.

Δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί πως πήρε τη θέση του δεύτερου επιθετικού σε ένα τελείως διαφορετικό επίπεδο!

Σπεσιαλίστας στα φάουλ και προικισμένος τεχνικά δεν είναι τυχαίο που σκόραρε σε κάθε διοργάνωση που συμμετείχε! Εξάλλου με 346 τέρματα είναι ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου, πίσω μόνο από τον Silvio Piola που μετρά 390 τέρματα.

3
Paolo Maldini

Αποσύρθηκε στα 41 του χρόνια, αφήνοντας πίσω του 25 χρόνια καριέρας, ΟΛΑ με την φανέλα της AC Milan!

Ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής των Μιλανέζων και ευτύχησε να πανηγυρίσει 26 τρόπαια με τους ροσονέρι. Έχουμε και λέμε: 5 Champions League (έπαιξε σε 9 τελικούς), 7 πρωταθλήματα, 1 κύπελλο Ιταλίας, 5 Σούπερ Καπ Ιταλίας, 5 Σούπερ Καπ Ευρώπης, 2 Διηπειρωτικά και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Το πλέον σημαντικό, όμως, στην περίπτωση του Maldini είναι πως αγωνιζόμενος ως αριστερός μπακ και κεντρικός αμυντικός, έκανε ένα παραδοσιακά ανιαρό, για αρκετούς ποδοσφαιρόφιλους, κομμάτι του παιχνιδιού, την άμυνα, σε τέχνη!

Εξάλλου, θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη απόδειξη του μεγαλείου του Maldini ως αμυντικός πέρα από δηλώσεις του Ronaldinho και του Ibrahimovic οτι πρόκειται για τον καλύτερο αμυντικό που αντιμετώπισαν ποτέ;

4
Javier Zanetti

Η μόνη περίπτωση “ξένου” σε αυτή τη λίστα μιας και μπορεί η εθνικότητα να αναγράφει “Αργεντινός” με τον Zanneti όμως να δικαιούται να νιώθει Μιλανέζος! 

Πήγε στα 22 του στην Inter και… δεν έφυγε ακόμα!

Σταμάτησε, βέβαια, το ποδόσφαιρο από το 2014 μετά από (κρατήσου!) 19 χρόνια στους νερατζούρι αλλά παραμένει κοντά στην ομάδα ως αντιπρόεδρος.

Το γεγονός πως είναι ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές (1123) στην ιστορία του ποδοσφαίρου το αναφέραμε;Παραπάνω συμμετοχές έχουν μόνο οι Rogerio Ceni και Peter Shilton που, όμως ήταν τερματοφύλακες!

Πως, λοιπόν, να μην τον υπολογίσεις στους ζωντανούς θρύλους για την Inter; Και κάτι τελευταίο: Την επόμενη φορά που θα βλέπετε αγώνα της Inter μην ψάξετε να βρείτε την φανέλα με τον αριθμό “4”. Την απέσυραν προς τιμήν του μεγάλου Αργεντινού!

5
Alan Shearer

Δεν υπάρχει ποδοσφαιρόφιλος που να ακούει τη λέξη Newcastle και να μην σκέφτεται αμέσως τον Alan Shearer!

Εξάλλου, όταν έχεις γεννηθεί στην πόλη, παίζεις για 10 χρόνια στην ομάδα της οποίας είσαι και οπαδός και τερματίζεις την καριέρα σου ως ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της (αλλά και της Premier League) ενώ ήσουν και αρχηγός για 8 χρόνια πως να μην θεωρηθείς θρύλος της ομάδας σου;

Για την ιστορία ο Shearer (με τον χαρακτηριστικό πανηγυρισμό να υψώνει το δεξί χέρι σε κάθε τέρμα) ξεκίνησε την καριέρα του από την Southampton. Ακολούθως πήρε μεταγραφή στην Blackburn, ομάδα με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα το 1995, πριν το καλοκαίρι του 1996 καταλήξει στην ομάδα της καρδιάς του!

Το 2006 αποσύρθηκε από την ενεργό δράση μετρώντας 395 εμφανίσεις με την φανέλα των “ανθρακωρύχων” και 206 τέρματα!

6
Antonio di Natale

Τι κι αν δεν γεννήθηκε στο Udine; Όταν φοράς για 12 χρόνια την φανέλα μιας ομάδας και αποχωρείς στα 38 σου, με το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο χέρι και όντας ο πρώτος σε συμμετοχές (385) και τέρματα (191) στην ιστορία της ομάδας, δικαιωματικά είσαι συνώνυμο της Udineze!

Αυτός είναι ο Antonio di Natale, ένας από τους καλύτερους Ιταλούς επιθετικούς που άργησε, όμως, να ξεπεταχτεί.

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε πως το διάστημα 2009 -2011 μόνο οι Messi και Ronaldo σκόραραν περισσότερα τέρματα από αυτόν!

Από το 2004 μέχρι και το περασμένο καλοκαίρι, λοιπόν, ο Ναπολιτάνος επιθετικός βοήθησε την ομάδα του ιταλικού βορρά να εξασφαλίσει πρόκριση στο Champions League, μια 3η και μια 4η θέση στο ιταλικό πρωτάθλημα!

Εσύ ποιους ποδοσφαιριστές θεωρείς θρύλους για τις ομάδες τους;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending