fbpx

Τα 5+1 αγαπημένα είδη ποτών για τον κάθε τύπο Κυπραίου!

Έρκεται τζιείνη η φάση που φκαίνεις τζιαι είσαι μες στο κλαμπ, μπαρ, μπουζούκια -εν ξέρω τζιαι εγώ πού- τζιαι πρέπει επιτέλους να πάρεις τη μεγάλη απόφαση:

Τι να παραγγείλεις;

Ποιες είναι λοιπόν οι επιλογές σου σε κατηγορίες ποτών που πίνουν οι Κυπραίοι συνήθως;

Πάμε να τα δούμε!

 

1
BOTKA:

Εεεε  εννοείται! Ποιον άλλο ποτό εν να εμπορούσαμε να βάλουμε πρώτο; Τη βότκα συνήθως εν να την ανοίξετε σε μπουκάλα άμαν έσσιει κάποιος γενέθλια ή είσαστε μεγάλη παρέα ατόμων. Και ο συνδυασμός; Κλασικά: χυμός πορτοκάλι, χυμός cranberry ή καμιά Sprite με κάμποσα παγάκια.

Σε τέτοιες περιπτώσεις κάποιοι βάλλουν που 3-4 ποτήρια τζιαι εν τους κανεί ούλλους η μπουκάλα – θέλουν τζιαι 2η! Άσε που εν τζιαι ακριβές οι μπουκάλες και εν συμφέρουν… Και όπως πάντα, μετά οι συνήθεις ύποπτοι φκαίνουν που το μαγαζί πιττωμένοι να τους συνάουν οι φίλοι τους…

Υ.Γ. Σε σπάνιες περιπτώσεις η μπουκάλα είναι ουίσκι, αλλά τις πλείστες φορές βότκα!

2
ΚΡΑΣΙ… Για τους εκλεκτούς

Υπάρχουν και οι εκλεκτοί της παρέας που θεωρούν ότι το καλό ποτό είναι φυσικά το κρασί!

Λευκό, ξηρό, κόκκινο και όποια υποκατηγορία υπάρχει, το κρασί εν κρασί! Εν τους αλλάσετε ιδέα. Το κρασούι μπορούν να το συνδυάσουν τζιαι με ένα ωραίο φαϊ σε εστιατόριο.

3
ΜΠΥΡΑ:

Δεν ΜΠΥΡάζει αν έκαμες μπυροκοιλιά! Εν να περάσουμε… Κυπραίος τζιαι να μεν συνοδεύσει την μπύρα του παντού; Εν γίνεται.

Ειδικά οι άντρες παν να δουν την μάππα στο καφέ; Μπύρα με σιταροπούλες τζιαι κουννούες (να κλεύκουν οι υπόλοιποι που επιάν άλλα ποτά που γυρώ, τζιαι τζείνοι να ξιτημάζουν που μέσα τους).

Μάππα ή ταινία στο σπίτι; Μπύρα και πίτσα! Οφτόν κλέφτικο ή σουβλάκια στη ταβέρνα; Εεε καλό… ΜΠΥΡΑ! “Τι πιο τέλειος συνδυασμός” θα σου πει αυτή η κατηγορία!

Μπύρα + Κυπραίος = L.F.E.

4
Κοκτέιλς: Οι πρωτότυποι drinkers!

Εεε ντάξει, τωρά σίουρα εσύ εν να θέλεις να πάεις στα πιο εκλεκτά μέρη που είναι συνήθως μπαράκια και θα σου φτιάξουν τους πιο τέλειους συνδυασμούς κοκτέιλ.

Φρουτώδες, πικρό, γλυκό, γλυκόπικρο... Αυτά που ξεχωρίζουν όμως δεν είναι άλλα από:

  • Sex on the beach,
  • Blue Lagoon,
  • San Francisco,
  • Mojito,
  • Margarita,
  • Cosmopolitan,
  • Pina Colada

…και η λίστα δεν τελειώνει!

5
Τα πιο  light ποτά – Ciders:

Είναι και κάποια άτομα που δεν σηκώνουν το βαρύ ποτό και θέλουν κάτι πιο light – ίσως κάτι πιο φρουτώδες. Συνήθως αυτή η κατηγορία είναι γυναίκες.

Αν λοιπόν θέλεις να πιεις μια πιο εναλλακτική μπύρα -ή αλλιώς cider- το πιο τέλειο για ‘σένα είναι: η  Somersby, Koppaberg, RECORDERLIC.

Και φυσικά η Smirnoff Ice που ήταν το πρώτο ποτό που όλοι ήπιαμε σε  parties ως έφηβοι – δεν μπορεί να παραλειφθεί από τα light ποτά!

6
Τα σφηνάκια!

Shot shot shot… Το σφηνάκι πάει παντού! Για εορτασμούς οποιουδήποτε συμβάντος: από γενέθλια μέχρι μια επιτύχια σε εξέταση ή για γάμους κλπ. Μπορείς να πιεις και ένα και δύο και τρία… STOP. Νομίζω εν να αρκέψεις να έχεις παρενέργειες και εν θα συνάεσαι…

Τα πιο συνηθισμένα σφηνάκια σερβίρονται σε tequila, sambuca, vodka αλλά και jagerbombs! Επίσης, μπορείς να τα βρεις σε μορφή jelly shots που είναι συνδυασμός jelly με το αλκοολούχο ποτό!

Η τέλεια ευκαιρία για πολλά σφηνάκια είναι με την παρέα σου.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Εννοείται ότι το ποτό μας πάντα με μέτρο! Μόνο ένα ποτήρι αν θα οδηγήσουμε – ή και καθόλου.

Ωραίο το αλκοόλ που μας ανεβάζει, αλλά ένα-δύο ποτήρια από τα πιο πάνω, είναι αρκετά πιστεύω. Εξαρτάται από το πόσο αντέχεις.

Το αλκοόλ είναι αλκοόλ και δεν γίνεται να λείψει έστω και μια φορά από τις φοιτητικές μας βραδιές. 🙂

Αυτές είναι οι πιο διαδεδομένες κατηγορίες! Εσύ ποιο προτιμάς;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending