fbpx

Ποδοσφαιριστές που έγιναν συνώνυμο της ομάδας τους! (Part 2)

Την περασμένη βδομάδα με αφορμή τα γενέθλια του μέγιστου Francesco Totti είχαμε ετοιμάσει ένα αφιέρωμα με ποδοσφαιριστές – θρύλους που συνέδεσαν το όνομα τους με μια ομάδα. Τέτοιος είναι φυσικά και ο αιώνιος Il Capitano, για τον οποίο ετοιμάσαμε ξεχωριστό αφιέρωμα.

Σήμερα, δίνουμε συνέχεια με το δεύτερο μέρος και άλλους 5 ποδοσφαιριστές – είδωλα για τις ομάδες τους. Ποδοσφαιριστές που πέρασαν τα πλείστα, αν όχι, όλα τα χρόνια της καριέρας τους σε μια μόνο ομάδα!

1
Steven Gerrard

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι πολύ σπάνιες, πλέον, περιπτώσεις όπως αυτή του πρώην αρχηγού της Liverpool!

Ο Gerrard ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής των ρεντς το 1987, το 1998 ανέβηκε στην πρώτη ομάδα. Έφυγε πέρσι και ενώ μετρούσε 28 χρόνια στο “Anfield”, τα 12 ως αρχηγός της ομάδας του Merseyside.

Πέρα από το περιβραχιόνιο ήταν αυτό που λέμε γεννημένος ηγέτης αφού όποιος προπονητής και αν πέρασε από τον πάγκο της Liverpool, ο μεγάλος Steven ήταν ο καθοδηγητής εντός αγωνιστικού χώρου.

Πέρα από τις ηγετικές του ικανότητες, όμως, αρκετά από τα 120 τέρματα που σημείωσε με την κόκκινη φανέλα ήταν και κρίσιμα με πιο χαρακτηριστικό αυτό στον θαύμα της Κωνσταντινούπολης, στον τελικό του Champions League το 2005.

Ένας από τους καλύτερους μέσους που είδε το αγγλικό ποδόσφαιρο, έφυγε από την Liverpool έχοντας κατακτήσει τα πάντα, εκτός από το πρωτάθλημα!

2
Xavi

Παρόμοια περίπτωση  με αυτή του Gerard είναι και ο Xavi Hernandez Creus.

Από μωρό παιδί στην Barcelona, πέρασε 18 χρόνια στους μπλαουγκράνα κατακτώντας τα πάντα. 8 πρωταθλήματα Ισπανίας, 3 Copa del Rey, 6 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 2 ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και 4 Champions League!

Ίσως ο καλύτερος μέσος του κόσμου, πάνω στον οποίο στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό η ομάδα της Καταλονίας για να παίξει το περίφημο τικι – τάκα. Mοίρασε πάνω από 180 ασίστ στους συμποδοσφαιριστές του χάρη στην εξαιρετική αντίληψη χώρου που είχε.

Ο ορισμός του ομαδικού ποδοσφαιριστή, πρώτο βιολί σε μια εξαιρετικά ενορχηστρωμένη ομάδα αλλά και απίστευτα χαμηλών τόνων ποδοσφαιριστής!

3
Raul

Τι να πει κανείς για τον μεγάλο Raul Gonzalez;

Ένας από τους πιο χαρισματικούς γκολτζήδες που είδε ποτέ το ποδόσφαιρο που ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Atletico Madrid πριν πάει στην Real όπου και έγραψε ιστορία!

16 χρόνια πέρασε στο “Santiago Bernabeu” (18 συμπεριλαμβανομένων και των 2 στις ακαδημίες) και έφυγε ως ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της “Βασίλισσας” και ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της.

Παράλληλα, με τους “Los Blancos” κατέκτησε 3 Champions League, 6 πρωταθλήματα, 4 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 1 Σούπερ Καπ Ευρώπης και 2 Διηπειρωτικά.

Ακόμα, ήταν ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Champions League με 71 τέρματα, επίδοση που κατέρριψαν οι Ronaldo και Messi αργότερα ενώ από το 2003 μέχρι και το 2010 όταν αποχώρησε από την Real ήταν και ένας εκ των αρχηγών της.

4
Paul Scholes

Ο ποδοσφαιριστής για τον οποίο ο Andrea Pirlo είπε: “Δεν έπαιζε απλά ποδόσφαιρο αλλά το σκεφτόταν κιόλας. Έβλεπες σε κάθε πάσα του πως ήταν βασισμένο στην εξυπνάδα του.”

Ένας από τους κορυφαίους μέσους που ανέδειξε η Αγγλία και η Manchester United. Γέννημα – θρέμμα των “μπέμπηδων” δεν φόρεσε άλλη φανέλα στην καριέρα του παρά μόνο αυτή των “κόκκινων διαβόλων” παίζοντας συνολικά 21 χρόνια για την ομάδα του Manchester.

Ανήκει στην περίφημη “class of ‘ 92” μαζί με τα αδέλφια Neville, τον Beckham και τον Giggs, έβαλε τέλος στην καριέρα του το 2011, πρότου επιστρέψει το 2012 για άλλη μια σεζόν.

Είναι ο τρίτος στη λίστα με συμμετοχές στην ιστορία του συλλόγου ενώ κατά τη διάρκεια της καριέρας του κέρδισε συνολικά 25 τίτλους (11 πρωταθλήματα και 2 Champions League ανάμεσα τους) κάνοντας τον έναν από τους πιο πετυχημένους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του αθλήματος.

5
Pele

Τα λόγια για τον “Βασιλιά” του ποδοσφαίρου είναι περιττά!

Αναγνωρίζεται, σχεδόν από όλους, ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του σημείωσε 1281 τέρματα σε 1363 παιχνίδια, που περιελάμβαναν όμως και φιλικά παιχνίδια. Αυτά όσον αφορά την καριέρα του στο σύνολο.

Ο Pele, όμως, είναι και θρύλος της Santos αφού πέρασε σχεδόν ολόκληρη τη συλλογική του καριέρα στα “ψάρια”. Για 18 χρόνια έπαιζε στη ομάδα της καρδιάς του ο Pele σκοράροντας 619 τέρματα σε 638 αγώνες.

Αυτό σημαίνει με πιο απλά λόγια πως σκόραρε σχεδόν σε κάθε παιχνίδι που έπαιξε!

Παράλληλα, με την φανέλα της Santos ο Edson Arandes do Nascimento, όπως είναι το πλήρες όνομα του, κατέκτησε 2 Copa Libertadores και 2 Διηπειρωτικά αλλά η πιο σημαντική κληρονομιά που άφησε στο άθλημα ο τεράστιος Βραζιλιάνος είναι η σύνδεση του ποδοσφαίρου με την έκφραση “Jogo bonito” (Το όμορφο παιχνίδι)!

Δείτε επίσης: Ποδοσφαιριστές που έγιναν συνώνυμο της ομάδας τους! (Part 1)

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending