fbpx

8 μεζέδες που τρώεις μόνον αν είσαι πραγματικά original Κυπραίος!

Ο Κυπραίος για ‘μένα είναι ο πιο σύγχρονος τροφοσυλλέκτης… αφού είναι το μόνο είδος που μέχρι σήμερα θεωρεί ότι η εξόρμηση στην φύση είναι απαράιτητη για την επιβίωση. Η εξόρμηση δεν συνεπάγεται μόνο με το κυνήγι σαν χόμπι, αλλά και με την ανάγκη του Κυπραίου να τραφεί με οτιδήποτε κινείται και παίζεται… η ανάγκη του δηλαδή να ζήσει!

Θα μου πείτε, υπάρχουν τόσα άλλα φαγητά που μπορεί ο άνθρωπος να φάει για να ζήσει, οπότε το κυνήγι για την συλλογή τροφής είναι πλέον ξεπερασμένο! Μα πώς μπορεί φίλε μου ο Κυπραίος να ζει χωρίς την γεύση του μανιταρκού στα κάρβουνα, χωρίς την αίσθηση του αμπελοπουλιού να τσακρά μες το στόμα του, χωρίς την τσιφκιά στο οικογενειακό τραπέζι και οτιδήποτε άλλο μπορεί να μαζέψει από την φύση;

Όλα αυτά αν και θεωρούνται “μεζεκλίκκια”, μεζεδάκια, “τζίζι-μίζι”, είναι απαραίτητα στην διατροφή του πραγματικά ΟRIGINAL Κυπραίου.

Πάμε να δούμε τους μεζέδες που τρώει:

1
Καραόλοι βραστοί ή γιαχνί

Με το που βρέξει, ότι ώρα θέλει ας είναι… ο Κυπραίος πιάνει την σικλούα του και πάει στα βουνά να μαζέψει καραόλους. Όποιος γεμώσει πρώτος την σίκλα του εν παλλικάρι!

2
Αγρέλια με τα αφκά 

Το να βρίσκεις τα αγρέλια μες τα βουνά θέλει τέχνη… μα κυρίως μάτι καλό! Σαν γεύση τα αγρέλια είναι πικρά, αλλά ο συνδυασμός τους με τα αυγά τα κάνει σούπερ! Είναι σίγουρα ένας αγαπημένος χειμωνιάτικος μεζές!

3
Μανιτάρια κόκκινα Κυπριακά

Στα κάρβουνα με λεμονούι ή τηγανητά με κρεμμυδάκι, τα μανιτάρκα τα Κυπριακά δεν παίζουνται με τίποτε! Εξού και η πιο πάνω φώτο, όπου ο σσιπέττος παραδείνεται!!!!

4
Ελιές τσακκιστές

Με κόλιανδρο και σκελίδες απο σκόρδο, συνοδεύουν όλων των τύπων φαγητά!

5
Αφκούθκια ξυδάτα (ορτυκιού) 

Από παιδί θυμάμαι να προσπαθώ να αρπάξω το αφκό μέσα απ’ το βάζο!!! Λατρεμένος μεζές… τρελλαίνομαι!!! Θυμάμαι στην ηλικία των 12 να κάθομαι στο πάτωμα με το βαζάκι και να τρώω αφκούθκια με ψωμί μαζί με 2 φίλες μου… τέλεια παιδικά χρόνια! 🙂

6
Καππάρι / Κουτρούβι

Ξέρω Κυπραίο που κάθεται και βγάζει έναν προς έναν τα αγκάθκια του καππαριού πριν να τα κάμει ξυδάτα! Φυσικά, ακόμα και τα αγκάθκια να σε ενοχλούν δεν λαλείς ποττέ όχι στο καππάρι!!! Respect! (όσοι ξέρετε που καππάρι θα το εκτιμήσετε)

7
Περτίτζια

Σαν πουλερικό είναι όμορφο, όσο όμορφο είναι δηλαδή και το κρέας τους! Όσοι τα τρώτε δεν θα με παρεξηγήσετε… όσοι πάλι δεν τα τρώτε δεν ξέρετε τι χάνετε!

8
Λαός aka λαγός

Ξυθκιά, τσιφκιά, τηανιτός… όπως κι αν τον τρώς, ο λαγός είναι λαγός! Άλλο πράμα, μιας και είναι και δύσκολο σαν θύραμα!

Αν τρώεις παραπάνω που 5 είσαι Κυπραίος άσιλα!

Αν τα τρώεις όμως και τα 8 είσαι μες τους Top Original Κυπραίους και σου αξίζει ο τίτλος του “τζίζι-μίζι” της χρονιάς! 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending