fbpx

5+1 εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα που δεν θα πιστεύεις ότι υπάρχουν!

Η φύση μπορεί να φαντάζει πολλές φορές ήρεμη, όμως κρύβει πολλά μυστήρια και γίνεται τρομερά πολύπλοκη!

Η μοναδικότητα των φυσικών φαινομένων κάποτε τρομάζει, αλλά πάντα πίσω από κάθε φαινόμενο κρύβεται μια εντυπωσιακή αρμονία του σύμπαντος!

Διάβαστε πιο κάτω τα παράξενα αυτά φαινόμενα της φύσης, και θα με καταλάβετε!

 

1
Βενεζουέλα και οι κεραυνοί… κάνουν πάρτυ!

Ο ουρανός της Βενεζουέλας, και πιο συγκεκριμένα της περιοχής Relampago del Catatumbo, εκεί που ο ποταμός Catatumbo συναντά τη λίμνη Maracaibo, δέχεται ένα τεράστιο καταιγισμό αστραπών. Πιο αναλυτικά, έχουν καταγραφεί πως οι κεραυνοί φωτίζουν τον ουρανό 160 μέρες τον χρόνο, 10 ώρες τη μέρα και 280 φορές την ώρα. Αρκετά τρομακτικό!

Τρομακτικές αυτές οι αστραπές, αλλά πολύ σημαντικές για τον πλανήτη μας, μιας και συμβάλλουν (με την ελευθέρωση αζώτου) στην επιδιόρθωση της τρύπας του όζοντος!

2
Τανζανία και η λίμνη του… θανάτου!

Πρόκειται για μια λίμνη, τη Νάτρον, η οποία διαθέτει θερμοκρασία νερού άνω των 50 βαθμών Κελσίου. Το αλάτι της είναι τόσο πολύ, που ανυποψίαστα ζώα σκοτώνονται σε αυτή. Η λίμνη, μετατρέπει τα νεκρά ζώα σε τρομακτικά αλλά και παράξενα αγάλματα από αλάτι!

3
Μαλδίβες και η μαγευτική παραλία… που φωσφορίζει!

Στην παραλία Βαντού στις Μαλβίδες, είναι υπεύθυνοι για τον μπλε χρωματισμό του νερού, κάποιοι μικροοργανισμοί,  που το κάνουν να μοιάζει με ένα μπλε πάπλωμα.

Αυτοί οι μικροοργανισμοί φωσφορίζουν χάρη στη χρωστική ουσία λουσιφερίνη!

4
Φιλιππίνες, Ινδονησία και το “δεύτερο”… ουράνιο τόξο!

Δεν πρόκειται για το συνηθισμένο ουράνιο τόξο, αλλά για ένα δέντρο, τον ευκάλυπτο, που η ίδια η φύση “έβαψε” με μοναδικούς χρωματισμούς!

Η εξήγηση για τους πολύχρωμους αυτούς συνδυασμούς, βρίσκεται στο ότι το δέντρο αυτό αποβάλλει το φλοιό του, όχι όλο την ίδια χρονική στιγμή, αλλά σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα! Έτσι, καταλήγουμε σε ένα κορμό με μπόλικα μπαλώματα φλοιού.

Πιο συγκεκριμένα, ο εσωτερικός φλοιός, χρώματος πράσινο, με το που θα εκτεθεί στο φως, μετατρέπεται σε γαλάζιο και χρονικά μεταβάλλεται σε πορτοκαλί, πορφυρό και τέλος καφέ!

5
Πακιστάν και τα… δέντρα-αράχνες!

Αραχνοΰφαντα δέντρα, τόσο αποκρουστικά, αλλά και τόσο σημαντικά για το λαό του Πακιστάν. Οι αράχνες ανέβηκαν στα δέντρα για να σωθούν από το βέβαιο πνιγμό τους, όταν η στάθμη του νερού ανέβηκε απότομα, λόγω των πλημμύρων.

Μπορεί να φαντάζει απόκοσμο, αλλά χάρη σε αυτούς τους πυκνούς ιστούς, ο ιός της ελονοσίας δεν κτύπησε τους κατοίκους, μιας και τα κουνούπια-φορείς του ιού παγιδεύονταν μέσα τους!

6
California και οι βράχοι που “βγήκαν”… περίπατο!

Οι κινούμενοι αυτοί βράχοι βρίσκονται στο Death Valley της California, και κάθε φορά βρίσκονται μετακινημένοι σε άλλες θέσεις. Τα ίχνη μετακίνησης τους είναι τεράστια και αφού ανθρώπινο χέρι ή μηχάνημα δεν βοήθησε σε αυτό, τότε μόνο η φύση θα μπορούσε.

Απάντηση στο μυστήριο είναι οι κρύοι χειμώνες, που με τον πάγο τους, αφήνουν την επιφάνεια της άμμου λεία και επομένως οι ογκώδεις αυτοί βράχοι μπορούν να γλιστρήσουν!

Η φύση λοιπόν, αναμφισβήτητα κάνει θαύματα! 

Εσύ γνωρίζεις κι άλλα τέτοια παράξενα της φύσης;

 

Δες επίσης: Τα 10 πιο εντυπωσιακά κτίρια εμπνευσμένα από τη… φύση!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending