fbpx

Τι κάνει το αγροτικό ποδόσφαιρο τόσο ξεχωριστό;

Αν δεν έπαιξες σε αγροτικό ποδόσφαιρο είμαστε δαμέ για να σου δώσουμε να καταλάβεις τι γίνεται σε τέτοιου είδους ματς.

Αν νομίζεις ότι υπάρχει πιο επικίνδυνη δουλειά από την δουλειά του διαιτητή στα αγροτικά γήπεδα νομίζω πρέπει να παρακολουθήσεις ένα παιχνίδι για να αναθεωρήσεις τζιαι να πεις ‘Δόξα τον Θεό έσσιει τζιαι πιο επικίνδυνα πράματα‘!

Πάμε να δούμε όμως τι κάμνει το αγροτικό ποδόσφαιρο τόσο ξεχωριστό!

1
Γήπεδα

Όσο παράξενο τζιαι αν ακούεται θα ξεκινήσουμε που τα γήπεδα. Μπορείς να βρεις όλων των ειδών γήπεδα στο αγροτικό. Μεάλα, μιτσιά, στενά, φαρδιά, με γραμμές, χωρίς γραμμές, με χορτάρι, σπερμένα, μη σπερμένα τζιαι πάει λέγοντας! Βέβαια ο κάθε μουχτάρης θα λαλεί ότι το γήπεδο του εν το πιο καλό ενώ το γήπεδο του δίπλα χωρκού εν πληρεί τα κριτήρια. Τωρά ποια κριτήρια εν τούτα εν ξέρει κανένας. Στην τελική 2 πράματα πρέπει να εν σωστά. Το σημείο του πέναλτι τζιαι η μέση!

2
Οπαδοί

Οι οπαδοί των αγροτικών δεν έχουν καμία σχέση με τους υπόλοιπους οπαδούς. Μπορεί να εν έτοιμοι να μαλλώσουν για την κανονική τους ομάδα αλλά για το χωρκό τους εν άξιοι να δέρουν την αντίπαλη ομάδα, το χωρκό ολόκληρο, τζιαι να παν να κατακτήσουν τον κόσμο μόνο τζιαι μόνο για να τον ονομάσουμε με το όνομα του χωρκού τους! Γιουχαΐσματα για την ομάδα τους εν θα ακούσεις ποττέ, ότι τζιαι να γίνεται ενώ για τους άλλους θα ακούεις συνέχεια. Νόμος απαράβατος: αν παίζεις εκτός παίρνεις σπρέι πιπερκού μαζί σου άσχετο αν ποττέ στην ζωή σου εν το εχρησιμοποίησες.

3
Σκόρερ

Ούλλοι θέλουν να παίζουν επιθετικοί στο αγροτικό. Ο λόγος εν απλός. Αν πεις τζιαι βάλεις γκολ υποδέχονται σε στο χωρκό με κλαδιά ελιάς τζιαι φοινιτζιές κομμένες. Όι εν αστειεύκω. Έχασες τέρμα θα ακούεις φωνές ούλλη μέρα, ούτε οι δικοί σου μπορεί να μεν σου μιλούν. Αν το βάλεις όμως πάεις την νύχτα καφενέ, τρώεις, πίννεις, παίζεις πάντα πρώτος πιλιάρτο παίρνουν σε έσσο για να μεν φατσιήσεις τα πόθκια σου τζιαι γενικά είσαι ήρωας για μια μέρα! Το άλλο παιχνίδι ούλλοι μιλούν για το τέρμα που έβαλες τζιαι καρτερούν να ξαναβάλεις.

4
Διαιτητές

Οι διαιτητές πριν να έρτουν στο γήπεδο πρέπει να παν εκκλησιά το πρωί. Μόνο έτσι εν να φκάλουν καθαρή την μέρα. Ο κανόνας “ευνοούμε τους γηπεδούχους” όι μόνο ισχύει αλλά χωρίς τζιείνον, σήμερα μπορεί να μεν είχε διαιτητές για να κάμουν αγώνες στο αγροτικό. Η αλήθκεια να λέγεται ένεν ούλλοι τζιαι στην καλύτερη τους φυσική κατάσταση αφού οι κάποιοι εν θωρούν λόγω μυωπίας τζιαι κάποιοι λόγω ηλικίας! Βέβαια, για να λέμε τζιαι του στραβού (διαιτητή) το δίκαιο υπάρχουν τζιαι κάποιοι που εν πολλά καλοί για το αγροτικό. Αλλά φίλε μου άμα έσσιεις 2 στραούς μέσα στο γήπεδο τυφλώνεται τζιαι ο 3ος!

5
Παράγοντες

Τζιαι ενώ στην πρώτη κατηγορία οι παράγοντες των ομάδων εν φαίνονται πούποτε, στο αγροτικό οι παράγοντες εν πάντα παρών. Πρόεδρος, αντιπρόεδρος, γραμματέας, επίτροπος (ότι τζιαι αν σημαίνει τούτο) εν ούλλοι στο γήπεδο τζιαι φωνάζουν για την ομάδα. Σίουρα μέσα σε τούτους εν ο καφετζιής, βλέπετε κάπως πρέπει να τους τραβήσει μετά στον καφενέ, τζιαι ο παπάς του χωρκού. Ο παπάς πάει για να καθυσηχάσει τα πνεύματα, όταν φυσικά εν παίζει ο ίδιος μέσα στην ομάδα (πάντα πορτάρης για να μεν μαλώνει με άλλους παίχτες).

*Έρχεται σύντομα και άρθρο με τις προσωπικότητες στα αγροτικά γήπεδα!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending