fbpx

Οι 4 καλύτεροι φθινοπωρινοί προορισμοί για να ταξιδέψεις (ειδικά αυτή την εποχή)!

Έχει μπει επίσημα το φθινόπωρο, αν και στην Κύπρο ακόμη μυρίζει καλοκαίρι, σιγά-σιγά ο καιρός άρχισε να αλλάζει.

Έτσι κι εγώ βρήκα την ευκαιρία να σου προτείνω τους καλύτερους φθινοπωρινούς προορισμούς για όλους εσάς που λατρεύετε τα ταξίδια ή για όσους δεν κατάφεραν να πάνε ταξίδι το καλοκαίρι.

Τώρα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ταξιδέψεις, γιατί ο καιρός είναι ο ιδανικός, ούτε πολύ ζέστη ούτε πολύ κρύο – ο καλύτερος συνδυασμός.

Δες πιο κάτω τις επιλογές που σου δίνουμε κι αποφάσισε εσύ τι είναι καλύτερο για ‘σένα:

 

1
Βαρκελώνη, Ισπανία

Η Βαρκελώνη στην Ισπανία  αποτελεί σήμερα τη 2η σημαντικότερη πόλη του Ισπανικού κράτους. Πολλοί είναι αυτοί που την προτιμούν για τις διακοπές τους περισσότερο από ότι την πρωτεύουσα της Ισπανίας, τη Μαδρίτη.

Αν πας, μην παραλείψεις να περπατήσεις στη Las Ramblas και να απολαύσεις το μοναδικό μείγμα καταλανικής κουλτούρας, ξεχωριστής αρχιτεκτονικής, έντονης νυχτερινής ζωής και μοντέρνων ξενοδοχείων της Βαρκελώνης. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις ένα αυθεντικό ποτήρι σαγκριά και φυσικά στη συνέχεια να απολαύσεις τις τοπικές γεύσεις που προσφέρουν τα αμέτρητα τάπας μπαρ.

Αν είσαι λάτρης του ποδοσφαίρου, σίγουρα πρέπει να επισκεφθείς το Camp Nou, ένα από τα ιστορικότερα γήπεδα ποδοσφαίρου της Ευρώπης και φυσικά έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας, της Μπαρτσελόνα.

2
Ρώμη, Ιταλία

Η Ρώμη, η πρωτεύουσα της Ιταλίας είναι μια από τις πιο ιστορικές, εντυπωσιακές και αξιοθαύμαστες πόλεις της Ευρώπης. Είναι μια πόλη με σπουδαία ιστορία και αξιοσημείωτη προσφορά στην επιστήμη, τον πολιτισμό και τις τέχνες.

Γι’ αυτό το λόγο, καθώς και για τα πολυάριθμα και εξαιρετικής ομορφιάς μνημεία της, της έχει αποδοθεί η προσωνυμία «η αιώνια πόλη».

Αν πας στην Ρώμη, αξίζει να δεις τα εκπληκτικά αξιοθέατα που έχει όπως: το Κολοσσαίο, το Πάνθεον, το συντριβάνι Φοντάνα ντι Τρέβι (μην ξεχάσεις να κάνεις μια ευχή), το λόφο Καπιτωλίου με τη Ρωμαϊκή Αγορά, αλλά φυσικά και άλλα που μόνο αν πάρεις την απόφαση να ταξιδέψεις και να τα δεις, θα καταλαβείς το μεγαλείο τους.

3
Πράγα, Τσεχική Δημοκρατία

Η Πράγα  είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας, αποκαλείται επίσης «η χρυσή πόλη» και «μητέρα των πόλεων».

Η Πράγα είναι ο ιδανικός προορισμός για ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται περισσότερο για τον πολιτισμό απ’ ότι για τις παραλίες, γι’ αυτό και την προτείνουμε το φθινόπωρο.

Είναι μια σπουδαία πόλη, με εξαιρετικά ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, που σίγουρα αξίζουν επίσκεψη. Μερικά από τα αξιοθέατα που αξίζει να θαυμάσεις έιναι το κάστρο της Πράγας που δεσπόζει στην πόλη από τον 9ο αιώνα, το Παλιό Δημαρχείο για να θαυμάσεις το Αστρονομικό Ρολόι, αλλά φυσικά είναι απαραίτητο να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να περιπλανηθείς στην πλατεία της Παλιάς Πόλης.

Εδώ η νυχτερινή ζωή είναι διαφορετική και πλούσια, καθώς μπορείς να βρεις από μοντέρνα κλαμπ και σοφιστικέ μπαρ μέχρι και… κελάρια-μπαρ. Η επιλογή είναι δική σου!

4
Βιέννη, Αυστρία

Η Βιέννη είναι η πρωτεύουσα της Αυστρίας και ένα από τα ομόσπονδα κρατίδιά της.

Στη Βιέννη, οι καφετέριες δεν είναι απλώς ένα μέρος όπου απολαμβάνει κάποιος ροφήματα – είναι θεσμός. Ο απολαυστικός συνδυασμός εφημερίδας, γλυκίσματος και δυνατού εσπρέσο είναι, σύμφωνα με την UNESCO, η απόλυτη βιεννέζικη εμπειρία.Αφού συνηθίσεις αυτά τα μεγαλοπρεπή αλλά ζεστά και φιλόξενα καφέ, με τον υπέροχο καφέ και το κέικ σοκολάτας με μαρμελάδα βερίκοκο δεν θα θέλεις να επιστρέψεις πίσω.

Μετά από το απολαυστικό καφέ, θα μπορείς να συνεχίσεις με μία περιήγηση στα εντυπωσιακά μνημεία της παραδοσιακής Ζετσεσιονιστικής και μοντέρνας αρχιτεκτονικής, όπως το Αυτοκρατορικό Ανάκτορο, η Κρατική Όπερα και το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης.

Τη Βιέννη επίσης επισκέπτονται οι περισσότεροι τουρίστες την περίοδο των Χριστουγέννων, όπου υπάρχουν πολύ ωραία αξιοθέατα όπως η χριστουγεννιάτικη αγορά της. Άρα αν δεν μπορείς αυτή τη στιγμή να πας, μην ανησυχείς – τα Χριστούγεννα η Βιέννη θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή!

Εσύ αν έκανες τώρα ένα ταξιδάκι, πού θα προτιμούσες να πας;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending