fbpx

Η ιστορία πίσω από την φανέλα με τον κροκόδειλο!

Και ποιος δεν έχει ακούσει, δει ή και φορέσει την γνωστή φανέλα με το κροκοδειλάκι, αυτές που σήμερα λέμε απλά “Lacoste”;

Πίσω από αυτές τις φανέλες, όμως, κρύβεται μια πολύ μεγάλη ιστορία ενός εξαιρετικού αθλητή αλλά και επιχειρηματία. Ποια είναι αυτή θα δούμε παρακάτω.

Εμπνευστής, λοιπόν, αυτής της φανέλας είναι ο Rene Lacoste. Ο Lacoste γεννήθηκε το 1904 και από πολύ νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με το τένις κερδίζοντας και το πρώτο του French Open στα 20 του. Ένα στοίχημα για μια βαλίτσα με δέρμα αλιγάτορα θα του δώσει το προσωνύμιο “Ο Αλιγάτορας” και κάπου εδώ η ιστορία μας αρχίζει να αποκτά νόημα.

Εμπνευσμένος από το παρατσούκλι του, ο Γάλλος τενίστας ζητά από τον φίλο του, Robert George, να του σχεδιάσει ένα κροκόδειλο που κάνει την πρώτη του εμφάνιση το 1926, ραμμένος πάνω στο σακάκι του Lacoste. Την ίδια χρονιά, ο μεγάλος τενίστας υιοθετεί πρώτος τις κοντομάνικες polo φανέλες εν ώρα αγώνα ενώ μαζί με τον Andre Gillier συλλαμβάνουν την ιδέα για μια polo φανέλα με το σήμα της Lacoste, τον κροκόδειλο δηλαδή.

lacoste-rene

Σιγά – σιγά η ιδέα παίρνει σάρκα και οστά και το 1933 πραγματοποιείται και η πρώτη διαφημιστική καμπάνια για την φανέλα. Κάπου εδώ, αρχίζει ουσιαστικά να χτίζεται η αυτοκρατορία της Lacoste αφού to 1951 λανσάρονται και οι φανέλες με χρώμα, λίγα χρόνια αργότερα το brand αποκτά και το δικό του παπούτσι ενώ το 1961 λανσάρεται στις φανέλες και ο χαρακτηριστικός γιακάς δίνοντας τους την όψη με την οποία ξέρουμε σήμερα τις φανέλες της Lacoste.

Από τότε μέχρι και σήμερα η Lacoste έγινε ένας διεθνής κολοσσός που υπό την επωνυμία του οποίου υπάρχουν ακόμα και αρώματα και κάθε λογής ρουχισμός.

Και όλα αυτά χάρη στον ιδρυτή της φίρμας, τον Rene Lacoste, ένα άνθρωπο παθιασμένο με το τένις, την τελειότητα, ένα άνθρωπο που πέθανε τέτοιες μέρες το 1996!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending