fbpx

Μπήκε με το δεξί το Frederick University!

Πρεμιέρα χτες στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Φούτσαλ Γυναικών με το Frederick University να κάνει ιδανικό ποδαρικό αφού κατέβαλε το Πανεπιστήμιο Κύπρου (4-8) αρχίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την υπεράσπιση του τίτλου του.

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το παιχνίδι για τους φιλοξενούμενους αφού μόλις στο 2′ η Μαρινέλλα Παναγιώτου με κοντινό πλασέ μετά από κόρνερ άνοιξε το σκορ. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου δεν πτοήθηκε με τις φουτσαλίστριες του Αντρέα Καλλινίκου να ανεβάζουν ρυθμούς και να γυρίζουν το ματς σε ένα δεκάλεπτο χάρη σε 2 τέρματα της Χαρούλλας Παναγιώτου. Αρχικά η επιθετικός των μπλε ισοφάρισε στο 6′ για να γίνει το 2-1 στο 12′ μετά από ωραία αντεπίθεση και μπαλιά της Μαρίας Γιάννη. Η Βικτώρια Ζαμπά πήγε να απαντήσει άμεσα αλλά ένα σουτ της αποκρούστηκε σε κόρνερ από την Ειρήνη Χρυσοστόμου για να έρθει τελικά η ισοφάριση (2-2) στο 16′ με κοντινό πλασέ της Κυριακής Κκοσίδου.

Το παιχνίδι συνέχισε να είναι ανοικτό, ένα πραγματικό ντέρμπι από αυτά που χαίρονται να βλέπουν οι φίλαθλοι. Από τη μια, το Πανεπιστήμιο Frederick να κρατά περισσότερο την μπάλα και να πιέζει για να προηγηθεί και από την άλλη το Πανεπιστήμιο Κύπρου να αμύνεται όσο καλύτερα μπορούσε και να βγαίνει σε αντεπιθέσεις με σκοπό να κάνει τη ζημιά. Σε μια τέτοια, η Γιάννη με πλασέ σημάδεψε το δοκάρι. Στο 23′, όμως, οι γαλάζιοι κατάφεραν να πάρουν εκ νέου προβάδισμα στο σκορ όταν η Κυριακή Κκοσίδου μπήκε από δεξιά στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα την Χρυσοστόμου για το 2-3, σκορ που έμελλε να ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν (3-3) με την Χαρούλλα Παναγιώτου να πετυχαίνει χατ – τρικ. Από αυτό, όμως, το σημείο η κούραση των φουτσαλιστριών του Καλλινίκου αλλά και η ανωτερότητα των αντίστοιχων του Γιώργου Γεωργίου άρχισε να φαίνεται. Στο 31′ η Βικτώρια Ζαμπά έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα της (3-4) για να ακολουθήσουν τέρματα από τις Κυριακή Κκοσίδου (3ο της στον αγώνα), άλλα 2 από την Μαρινέλλα Παναγιώτου (χατ – τρικ) και την Ελένη Ττάκα. Έτσι, ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 3 -8.

Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι, παρά την φιλότιμη τους προσπάθεια, ήταν να μειώσουν σε 4-8 στο 50′ με την Γεωργία Αναστάση.

Κάπως έτσι, το Πανεπιστήμιο Frederick μπήκε με το δεξί στην κούρσα του πρωταθλήματος ξεπερνώντας ένα δύσκολο εμπόδιο ενώ από την άλλη το Πανεπιστήμιο Κύπρου έδειξε πως θα είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος για όλους.

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Χρυσοστόμου Ε., Παύλου Χρ., Γιάννη Μ., Αναστάση Γ., Ρουσιά Α., Παναγιώτου Χ., Βασιλειάδου Μ., Yasar B., Λουτενή Κ., Χριστοφόρου Γ., Ριχάπ Μ., Νεοφύτου Στ.

Frederick University: Σολωμού Χρ., Ζαμπά Β., Παναγιώτου Μ., Ττάκκα Ε., Κκοσίδου Κ., Μεντα Σ., Κουτσόφτα Ε., Θεοχάρους Χρ., Σταματοπούλου Α., Χριστοδούλου Α.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending