fbpx

Κάμνεις τζιαι εσύ τούτα τα 5 πράματα ΚΑΘΕ φορά που ταξιδεύκεις;

Ο typical Κυπραίος άμαν αποφασίσει να πάει ταξίδι (κυρίως για διακοπές) κάμνει ακριβώς τα ίδια πράματα – κάθε μα κάθε φορά.

Έχουμε μια τάση να ξεχωρίζουμε που μακριά -ακόμα τζιαι στο εξωτερικό. Αφού έτσι τζι’ αλλιώς εν γνωστό, όπου πάμε γινούμαστε ρεζίλι (εν στο DNA μας).

Σίουρα άμαν δεις τα πιο κάτω, κάτι εν να σου θυμίσουν – είτε κάμνεις τα εσύ είτε κάποιος που ξέρεις:

 

1
Αεροδρόμιο στην Κύπρο

Εννοείται ο Κυπραίος άμαν εν να πάει ταξίδι βάλει ένα συγγενή του να τον πάρει στο αεροδρόμιο – άμπα τζιαι αφήκει το αυτοκίνητο τζιαμέ. Πάει 3 ώρες πιο γλήορα για να γυρίσει στα duty free με την ησυχία του (νομίζει ότι πιο φτηνά τζιαι εν να γλυτώσει λεφτά).

Η μάμα πιάνει το καλαθούι τζιαι ξεκινά να ψουμνίζει καλλυντικά, ο παπάς πάει στα ποτά (κάθεται καμιά ώρα τζιαμέ τζιαι συγκρίνει τις τιμές για να δει αν όντως εν πιο φτηνά) τζιαι τα μωρά πας τις σοκολάτες τζιαι πιο συγκεκριμένα τις Toblerone – νομίζουν ότι μόνο το αεροδρόμιο τις πουλά.

2
Στο αεροπλάνο

Μόλις μπει μες στο αεροπλάνο το πρώτο πράμα που σκέφτεται είναι: “Πότε εν να μας φέρουν το φαΐ;” Πιάνει κουβέντα με τζείνον που κάθεται δίπλα του στο αεροπλάνο τζιαι το μόνο που μεινίσκει να συζητήσουν εν… πυρηνική φυσική! Αν έσσιει κενά αέρος, εν να θύμηθει ούλλες τις προσευχές που ξέρει τζιαι να τις παραμιλά που μέσα του!

Μόλις προσγειωθεί το αεροπλάνο, σηκώνεται πρώτος πριν να σταματήσει να κινείται, για να προλάβει να πιάσει πρώτος τις βαλίτσες του. Το δεύτερο πράμα που κάμνει, είναι να ανοίξει το κινητό του τζιαι να ενημερώσει τους δικούς του ότι έφτασε:

«Έλα άμμα, ναι ήρταμε, ούλλα καλά, ναι ναι εν να προσεχώ, ναι εν να βάλω ζακέτα».

3
Στο ξενοδοχείο

Μπαίνει στο ξενοδοχείο τζιαι το πρώτο πράμα που ρωτά στη ρεσεψιόν «τι ώρες εν το πρωινό;»

Πάει στο δωμάτιο του τζιαι τσιεκάρει, πρώτα που ούλλα, το μπαλκόνι αν είναι καλό, τζιαι αν έχει καλή θέα (ντάξει τούτο ούλλοι κάμνουμε το). Το πρωί πάει πρώτος-πρώτος στο πρωινό τζιαι τρώει ώσπου να πρηστεί – εν το μόνο γεύμα που έσσιει πληρωμένο που το ξενοδοχείο (ενώ αν ήταν σπίτι του ήταν να έπινε μόνο καφέ).

Όταν τελειώσουν οι διακοπές του τζιαι πρέπει να φύει που το ξενοδοχείο, πιάνει τα σαπουνάκια τζιαι τα shampoo τάχα για ενθύμιο.

4
Αξιοθέατα

Γυρίζει να δει τα αξιοθέατα τζιαι στα πρώτα 5 λεπτά κάμνει παράπονο ότι επόνησε το πόθκια του. Αλλά οι φωτογραφίες εν φωτογραφίες. Φκάλει ακόμα τζιαι την πέτρα που είδε μες το δρόμο.

Μετά που τα αξιοθέατα, σειρά έχει το shopping! Η γυναίκα μπροστά τζιαι τζείνος πίσω, να κουβαλά τις τσέντες…

Στα μισά καταστήματα μεινίσκει έξω για να έβρει κάπου να κάτσει, ώσπου να τελειώσει η γυναίκα του.

5
Η επιστροφή

Έρκεται η μέρα που πρέπει να φύει τζιαι μάντεψε τι πρόβλημα έσσιει… Εν κλείει η βαλίτσα! Κάθεται πάνω της, βάλλει δύναμη αλλά δεν. Πάει με 5 κιλά τζιαι φεύκει με 30! Κουτσά-στραβά, καταφέρνει να κλείσει την βαλίτσα τζιαι πάει στο αεροδρόμιο! Τζιαμέ θυμάται ότι πρέπει να πιάσει κάτι των συγγενών για να τους πάρει!

Πάει στα duty free του αεροδρομιού της χώρας που είναι τζιαι ξεκινά να αγοράζει μαγνητούθκια, μπρελόκ τζιαι σοκολάτες.

Φτάνει με το καλό στην Κύπρο τζιαι μόλις πατήσει το πόδι του έξω που το αεροδρόμιο τζιαι δώκει του ο αέρας, παίρνει μια βαθιά ανάσα τζιαι λαλεί:

“Ήταν τζιαι τζιαμέ καλά αλλά σαν την Κύπρο εν έσσιει!”

Εθυμήσαν σου κάποιον τα πιο πάνω ή είσαι τζιαι εσύ typical Κυπραίος (που κλέφκεις τα σαπουνούθκια); 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending