fbpx

Ντέρμπι που είχε μόνο νικητές! (photos)

Πολύ όμορφο παιχνίδι διεξήχθη χθες στη Λεμεσό ανάμεσα στο ΤΕΠΑΚ και το Πανεπιστήμιο Κύπρου στα πλαίσια της πρεμιέρας του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας Γυναικών. Νικητής στο αγωνιστικό κομμάτι ήταν το Πανεπιστήμιο Κύπρου που επικράτησε με 26 – 42 με το ΤΕΠΑΚ όμως να δείχνει βελτιωμένο πρόσωπο σε σχέση με πέρσι ενώ και το ΣΥΦΙ ΤΕΠΑΚ συνέχισε από εκεί που έμεινε πέρσι δημιουργώντας φανταστική ατμόσφαιρα στο κλειστό του Λυκείου Αγίου Αντωνίου.

Με την ώθηση που του έδινε η κερκίδα και η δύναμη της έδρας, το ΤΕΠΑΚ μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση παίρνοντας προβάδισμα από την αρχή (8-5). Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, από την πλευρά του, ήταν άστοχο, έμεινε όμως κοντά στο σκορ και λίγο πριν την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου πήρε για πρώτη φορά κεφάλι στο σκορ (8-9). Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, πήγαν στο δεκάλεπτο προηγούμενοι με βραχεία κεφαλή (10-9).

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν πραγματικό ντέρμπι. Κύριο χαρακτηριστικό όμως ήταν το νευρικό παιχνίδι και η αστοχία των 2 ομάδων. Χαρακτηριστικό είναι πως στα μισά του δεκαλέπτου το σκορ ήταν μόλις στο 12-13 για τις κυανόλευκες του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η ανάπαυλα της αναμέτρησης βρήκε τις φιλοξενούμενες να προηγούνται 16 – 17.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η απόδοση των κιτρινόμαυρων της Ντιάνας Αγαπίου άρχισε να πέφτει ενώ οι καλαθοσφαιρίστριες του Κυριάκου Αδάμου άρχισαν να ανεβάζουν τη απόδοση τους. Κάπως έτσι, έκτισαν μια διαφορά που έφτασε το +10 με την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου (18 – 28).

Το τελευταίο μέρος του δεκαλέπτου ήταν μια μικρογραφία του τρίτου δεκαλέπτου. Οι κυανόλευκες έπαιζαν με περισσότερη αυτοπεποίθηση, οι κιτρινόμαυρες απογοητεύτηκαν αλλά συνέχισαν να προσπαθούν, με τις 2 ομάδες να παραμένουν όμως άστοχες σε μεγάλο βαθμό. Νικήτρια ομάδα κάνοντας ιδανικό ποδαρικό στο πρωτάθλημα ήταν το Πανεπιστήμιο Κύπρου με 26 – 42 με τις 2 ομάδες να μας προϊδεάζουν πάντως για ένα ενδιαφέρον και συναρπαστικό πρωτάθλημα.

Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Γεωργίου Χ., Θεότη Ρ., Καρυκίδου Ε., Τζιάμπου Μ., Κυριάκου Α., Θουκή Ζ., Παπαχαντζάκη Φ., Νικολάου Α., Αντωνίου Ρ., Γεωργίου Σ., Κιτρομηλίδου Δ., Πολυκάρπου Λ.

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Μαραρέκκου Α., Θεοδοσίου Μ., Παπαγιάννη Α., Αναξαγόρου Α., Ιωάννου Λ., Τζιαμαλή Μ., Αθανασίου Ν., Πέτρου Μ., Μύθιλλου Ε., Νεοκλέους Α., Αχιλλέως Χ., Παντζιαρά Ε.

Φωτογραφικό υλικό στη σελίδα μας στο facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending