fbpx

Sheffield FC: Το αρχαιότερο ποδοσφαιρικό σωματείο στον κόσμο!

Σαν σήμερα, το 1857 ιδρύθηκε η Sheffield FC που σύμφωνα με την FIFA είναι το αρχαιότερο ποδοσφαιρικό σωματείο στον κόσμο.

Ο άθλος του σωματείου και η ιστορία του δεν μετριέται σε τρόπαια αλλά σε αυτά που έκαναν για το ποδόσφαιρο στην Αγγλία και τον κόσμο γενικότερα.. Ξεκίνησαν τα διάφορα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα, είχαν δικούς τους κανόνες και έγιναν έμπνευση για πολλές ομάδες να ξεκινήσουν να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.

Το 1863 η Sheffield FC έγινε μέλος της Αγγλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, η οποία ιδρύθηκε 7 χρόνια αργότερα από την ομάδα του Sheffield. Χρειάστηκε να περάσουν 15 χρόνια για να δεχτεί και να αγωνιστεί με τους κανονισμούς της Ομοσπονδίας.

Το 1885 το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Αγγλία ξεκίνησε να παίρνει τα πάνω του και η Sheffield FC τα βρήκε σκούρα μπροστά στις άλλες ομάδες που έμπαιναν προετοιμασμένες πλέον στον “χορό”! Τότε εισηγήθηκε την διεξαγωγή ενός Κυπέλλου Ερασιτεχνών και το 1904 το κατέκτησε, τρόπαιο που είναι και το μόνο εθνικό τρόπαιο που έχει στην κατοχή της.

Να τονίσουμε πως η Sheffield FC δεν έχει καμία σχέση με την Sheffield Wednesday ή την Sheffield United.

Ήξερες πως η Sheffield FC είναι η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα στον κόσμο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending