fbpx

Το ασύλληπτο ρεκόρ του Oleg Salenko! (video)

Oleg Anatolyevich Salenko. Επιθετικός από την Ρωσία που το highlight της καριέρας του ήταν η παρουσία του στην Valencia και την Rangers την διετία 1994 – 95. Και τι με αφορά εμένα θα πείς και με το δίκιο σου.

Λοιπόν, ο Salenko, 47 χρονών σήμερα, μπορεί να μην έκανε την πολύ μεγάλη καριέρα κατέχει όμως ένα ρεκόρ που μάλλον δύσκολα θα καταρριφθεί.

Στο Μουντιάλ του 1994 η Ρωσία κληρώθηκε στον Β’ όμιλο μαζί με την Βραζιλία, την Σουηδία και το Καμερούν. Στο ματς με τους τελευταίους, στις 28 Ιουνίου 1994, οι Ρώσοι επικράτησαν με 6-1 (μοναδική τους νίκη στη διοργάνωση) με τον 25χρονο τότε επιθετικό να είναι ο σκόρερ 5 τερμάτων!

Κάτι τέτοιο σε επίπεδο Παγκοσμίου Κυπέλλου αποτελεί μοναδική επίδοση αφού κανείς άλλος ποδοσφαιριστής δεν πέτυχε 5 τέρματα σε παιχνίδι της κορυφαίας διοργάνωσης στον κόσμο. Και μπορεί η Ρωσία να αποκλείστηκε από την συνέχεια του θεσμού, ο Salenko όμως ανακηρύχθηκε πρώτος σκόρερ του τουρνουά με 6 τέρματα (σκόραρε και με την Σουηδία) μαζί με τον μεγάλο Hristo Stoichkov.

salenko

 Ο Salenko, για την ιστορία, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση μόλις στα 31 του χτυπημένος από τραυματισμούς ενώ και με την εθνική δεν σκόραρε ποτέ ξανά μετά το Μουντιάλ του 1994.

Θα έχει να λέει πάντως πως κατέχει επίδοση που θα ζήλευαν και οι μεγάλοι του ποδοσφαίρου!

 

Δες επίσης: Αυτές είναι οι αξέχαστες ατάκες του Bill Shankly!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending