fbpx

4+1 εντυπωσιακά τέρματα από μακρινή απόσταση στο κυπριακό πρωτάθλημα! (Part 1)

Λέγεται και πολύ σωστά πως το γκολ είναι η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου. Χωρίς αυτό, όσο συναρπαστικός και αν είναι ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, πάντα κάτι θα λείπει. Εξάλλου, όποιος πανηγύρισε ένα γκολ είτε στο χόρτο ή στις κερκίδες ξέρει πως πρόκειται για συναίσθημα πραγματικά ανεκτίμητο.

Είναι και μερικά τέρματα ωστόσο που σε σκλαβώνουν, σουτάρες 35 – 40 μέτρα μακριά από το τέρμα που καρφώνονται στα αντίπαλα δίκτυα και σε κάνουν να αναρωτιέσαι “Πως το έβαλε ο άνθρωπος;”. Τέτοιο ήταν και το τέρμα του Σάββα Τσαμπούρη στον αγώνα της 8ης αγωνιστικής ανάμεσα στη Σαλαμίνα και την Ομόνοια.

Με αφορμή το ομολογουμένως εντυπωσιακό τέρμα του αμυντικού των ερυθρολεύκων ψάξαμε και βρήκαμε άλλα 4 τέρματα από μακρινή απόσταση. Τέρματα από αυτά που δίνουν άλλη χάρη στο ποδόσφαιρο και μας θυμίζουν γιατί αγαπούμε το άθλημα.

1
Σάββας Τσαμπούρης, Σαλαμίνα – Ομόνοια

Το τέρμα – αφορμή για το συγκεκριμένο άρθρο! Πραγματικά εντυπωσιακό σουτ με την αντίδραση του τερματοφύλακα της Ομόνοιας να τα λέει όλα (4.28 – 5.01 στο βίντεο). Σε ένα πρωτάθλημα όπως το φετινό που η παραγωγικότητα σε τέρματα είναι σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, τέρματα σαν αυτό του Ελλαδίτη είναι πραγματική όαση.

2
Moshe Ohayon, Απόλλων – Ανόρθωση (2013-14)

Τέρμα που έκανε το γύρο της Ευρώπης ήταν αυτό του πρώην Ισραηλινού μέσου της Ανόρθωσης και πως να μην τον κάνει; Μιλάμε για σουτ πίσω από το κέντρο! Πανέξυπνο τέρμα αφού ο χαφ της Κυρίας είδε τον Bruno Vale λίγο εκτός της εστίας του και τόλμησε εκεί που πολλοί θα δίσταζαν! Τέρμα παγκόσμιας κλάσης!

3
Γιάννης Σκοπελίτης, ΑΕΚ – Εθνικός Άχνας (2014 – 15)

Να ‘χαμε χίλια μάτια να βλέπουμε γκολάρες σαν και αυτή του Γιάννη Σκοπελίτη (1.15 – 1.30 στο βίντεο)! Πραγματικά ασύλληπτο σουτ που θα ζήλευαν μεγάλοι αστέρες του ποδοσφαίρου από ένα ποδοσφαιριστή που φημίζεται πάντως για οτιδήποτε άλλο εκτός από τις εκτελεστικές του ικανότητες. Τέτοιες γκολάρες είναι από μόνος του λόγος να παρακολουθήσεις ποδοσφαιρικό αγώνα!

4
Nilson Antonio, ΑΠΟΕΛ – Δόξα (2013 – 14)

Ένα τέρμα σημείωσε η Δόξα στο συγκεκριμένο παιχνίδι, τέρμα της τιμής, όπως συνηθίζουμε να λέμε στη ποδοσφαιρική αργκό! Το θέμα εδώ όμως είναι ΤΙ ΓΚΟΛΑΡΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ! Απλά δείτε και απολαύστε ξανά και ξανά!

5
Juninho, Εθνικός – ΑΕΛ (2014 – 15)

Ο σπήκερ λέει για το συγκεκριμένο τέρμα “Πω, πω, πω βραζιλιάνικο γκολ εδώ“. Όντως το τέρμα από τον χαφ του Εθνικού είναι ένα από εκείνα που βλέπουμε στο Copa Libertadores και ζηλεύουμε τους Λατίνους που μπορούν να τα βλέπουν από κοντά! Από θέση λίγο δεξιά ο Βραζιλιάνος χαφ εξαπέλυσε ένα κεραυνό με το αριστερό του πόδι που σταμάτησε στο αριστερό παραθυράκι του τερματοφύλακα της ΑΕΛ!

Δείτε επίσης: Εσύ ξέρεις την ιστορία των γηπέδων Α’ Κατηγορίας της Κύπρου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending