fbpx

Οι 10+1 κορυφαίες κασέτες Nintendo των παιδικών μας χρόνων!

Μεγαλώσαμε μαζί τους, λιώσαμε μαζί τους, φάγαμε απίστευτες ώρες – αλλά και μπαταρίες – μαζί τους.

Ο λόγος για τις αξεπέραστες κασέτες που συνόδευαν τις παιχνιδοκονσόλες Game Boy της Nintendo κάποια χρόνια πριν.

Τότε, που τα smartphones ήταν λέξη άγνωστη και το διαδίκτυο δεν μεσουρανούσε, οι ώρες περνάγανε ατελείωτες πάνω από τις αξεπέραστες κονσόλες Game Boy. Μόνο που αυτές ήταν άχρηστες αν δεν υπήρχε και η κατάλληλη κασέτα με διάφορους τίτλους παιχνιδιών.

Μαζέψαμε κάποιες από τις καλύτερες και σας τις υπενθυμίζουμε – αν και είμαστε σίγουροι πως υπάρχουν κι άλλες πολλές ακόμη!

 

1
Tetris – Nintendo, 1989 (YouTube)

Κάνουμε αρχή με το πιο απλό και συνάμα εθιστικό puzzle game που έχει δημιουργηθεί. To Tetris αγαπήθηκε όσο λίγα από τα αντίστοιχα παιχνίδια παζλ.

Στόχος ήταν να βάλεις τα σχήματα που σου παρουσιάζονταν στη σωστή θέση, ούτως ώστε να ολοκληρώσουν και να καθαρίσουν μια οριζόντια γραμμή.

Εύκολο να το μάθεις, δύσκολο να το κατακτήσεις, καθώς όσο περνούσε ο χρόνος τα σχήματα έρχονταν όλο και πιο γρήγορα. Έχουν κυκλοφορήσει και διάφορες επανεκδόσεις, τονίζοντας έτσι τη μεγάλη επιτυχία που είχε γνωρίσει.

2
Teenage Mutant Ninja Turtles: Radical Rescue – Konami, 1993 (YouTube)

Cowabunga! Δεν ξέρω ποια έκδοση μπορεί να εκτιμούσατε, η δική μου όμως αδυναμία ήταν η Radical Rescue. Εξαιρετικό gameplay, ιδιαίτερα περιπετειώδες, με δυναμική μουσική και σταδιακή άνοδο του επιπέδου δυσκολίας.

Οι ήρωες βρίσκονταν συνεχώς σε επιθετικό mode και στοιχεία όπως η παρατηρητικότητα και η σκέψη, ήταν απαραίτητα για την επιτυχία της αποστολής.

Ξεκινούσες με τον Michelangelo και στη συνέχεια ξεκλείδωνες όλους τους χαρακτήρες, όπου ο καθένας είχε και από μια ειδική επίθεση, απαραίτητη για να προχωρήσεις στο παιχνίδι. Απώτερος σκοπός για να ολοκληρωθεί το παιχνίδι ήταν η διάσωση της April.

3
MegaMan V – Capcom, 1994 (YouTube)

Ένας τίτλος που ήταν γνώριμος λόγω και της αντίστοιχης animated σειράς που έπαιζε τότε στην τηλεόραση. O ήρωας ήταν ένα ρομπότ με ιδιαίτερες δυνάμεις που προσπαθούσε να σταματήσει την εξωγήινη επίθεση των Stardroids που ήθελαν να κατακτήσουν τη Γη.

Μπορούσε να πυροβολήσει τους εχθρούς και να κινηθεί με ιδιαίτερη ευελιξία στους χώρους. Χρειαζόταν και σκέψη σε αρκετά σημεία για το πώς θα μπορούσες να προχωρήσεις.

4
The Legend of Zelda: Oracle of Ages / Seasons – Capcom – Nintendo, 2001 (YouTube)

the-legend-of-zelda-oracle-of-seasons

Όχι ένα, αλλά δύο εκδόσεις του συγκεκριμένου παιχνιδιού είχαν να απολαμβάνουν οι fans του “The Legend of Zelda”. Ένα ακόμη παιχνίδι με στοιχεία περιπέτειας που ιντρίγκαρε τους παίκτες και τους έκανε να ψάχνουν για άλλους παίχτες με την αντίστοιχη έκδοση.

Ο λόγος, ήταν ότι οι δύο τίτλοι συσχετίζονταν μεταξύ τους μέσω καλωδίου και για να ολοκληρωθεί η εμπειρία στο ένα παιχνίδι, χρειαζόταν η συνδρομή του δεύτερου.

Εξερευνήσεις, συλλογές αντικειμένων, μάχες και αποφυγή διάφορων παγίδων ήταν κάποια από τα κύρια χαρακτηριστικά του παιχνιδιού.

5
Pokemon Yellow, Red – Blue, Silver – Gold, Crystal – Nintendo, 1998 – 2002 (YouTube)

Βγήκε στη μόδα το Pokemon Go και “την είδαν” όλοι εκπαιδευτές. Ας ρωτήσουν όμως και όσους ξενυχτούσαν για να τα πιάσουν όλα, πριν καμιά 15ριά (και βάλε) χρόνια…

Τότε που το παιχνίδι εξελισσόταν στην οθόνη του Game Boy, δεν υπήρχαν οι ατελείωτες ώρες περπατήματος, αλλά οι ατελείωτες ώρες εκπαίδευσης. Η χαρά του να πιάνεις ένα σπάνιο Pokemon ήταν απερίγραπτη, όπως απερίγραπτη ήταν και η κατάκτηση ενός δύσκολου εμβλήματος ή νίκη κόντρα σε έναν φίλο – επίσης εκπαιδευτή.

Όσον αφορά στις εκπαιδεύσεις, τότε ήταν σε άλλα επίπεδα. Το level 100 ήταν το κορυφαίο και αφού κανείς τελείωνε με το να γεμίσει το Pokedex, μετά άρχιζε την εκπαίδευση για να φέρει όσα παραπάνω μπορούσε στο απόλυτο επίπεδο. Και κάπως έτσι, το παιχνίδι δεν τελείωνε ποτέ.

Οι αρχικές εκδόσεις πρώτης και δεύτερης γενιάς (μέχρι και την Crystal) είχαν γνωρίζει τεράστια επιτυχία. Οι εκδόσεις που ακολούθησαν δεν ήταν συμβατές με το κλασικό GameBoy, αλλά απαιτούσαν την advance έκδοση.

6
Super Mario – Nintendo

Τώρα από πού να ξεκινήσεις και πού να τελειώσεις; Είναι τόσες πολλές οι εκδόσεις του διάσημου ήρωα-υδραυλικού της Nintendo που δεν μπορείς να τις αναλύσεις σε μία παράγραφο.

Γι’ αυτό και πιο κάτω σπάμε τους διάφορους τίτλους για να τους θυμηθούμε λίγο καλύτερα:

7
Super Mario Land – 1989 (YouTube)

Η πρώτη και καθόλα αναγνωρισμένη έκδοση Super Mario που άνοιξε το δρόμο για τις μετέπειτα επιτυχίες που γνώρισε ο συγκεκριμένος τίτλος. Το Super Mario Land απαιτούσε χρόνο για να ολοκληρωθεί, μιας και η πρόοδος στο παιχνίδι δεν αποθηκευόταν.

Οι παίχτες καλούνταν να οδηγήσουν τον Mario στη διάσωση της Daisy, γλυτώνοντας από διάφορες παγίδες, σφαίρες και εχθρούς που τους έβαζαν δύσκολα.

Ελάχιστοι έως μηδαμινοί θα είναι οι φανατικοί GameBoy παίκτες που δεν είχαν ή δεν ολοκλήρωσαν το συγκεκριμένο παιχνίδι. Και όχι λίγες φορές.

8
Super Mario Land 2: 6 Golden Coins – 1992 (YouTube)

super-mario-land-2-6-golden-coins-in

Ενδεχομένως η καλύτερη έκδοση αυτής της σειράς και η προσωπικά αγαπημένη. H δεύτερη έκδοση Super Mario Land πήρε την όλη εμπειρία Super Mario σε άλλα επίπεδα.

Σ’ αυτήν την έκδοση, ο Super Mario έπρεπε να μαζέψει 6 χρυσά νομίσματα για να ξεκλειδώσει το κάστρο στο οποίο βρισκόταν αιχμαλωτισμένη η αγαπημένη του Daisy και να πολεμήσει για να την ελευθερώσει.

Το παιχνίδι εξελισσόταν γύρω από ένα χάρτη με πολλές τοποθεσίες, που μπορούσες να επισκεφθείς, για να δεις αν υπάρχουν και να κερδίσεις ένα από τα έξι νομίσματα.

Μυστικά περάσματα, τρικς για τους advance players και έξτρα δυνάμεις για τον Mario (ιδιαίτερο credit δίνουμε στο Power Up με τα φτερά, που επέτρεπε στον Mario να πετάει) έκαναν τη συγκεκριμένη έκδοση την πιο επιτυχημένη και αγαπημένη από όλη τη σειρά.

9
Wario Land: Super Mario Land 3 – 1994 (YouTube)

Η τρίτη έκδοση Super Mario Land ήταν διαθέσιμη μόνο για το GameBoy Color και μας σύστησε τον Wario ως κύριο χαρακτήρα. Έναν χαρακτήρα που τον είχαμε δει από τον Super Mario Land 2, όπου ήταν αντίπαλοι.

Ο «κακός» Mario ψάχνει για 5 μουσικά κουτιά, θέλοντας να ελευθερωθεί από τον «μουσικό κόσμο». Φορτωμένος με νέες δεξιότητες, ο Wario μπορούσε να χρησιμοποιήσει και επιθέσεις από τους αντιπάλους του με διαφορετικούς τρόπους, για να προχωρήσει στο παιχνίδι.

10
Donkey Kong – 1994 (YouTube)

Και ο Donkey Kong συγκαταλέγεται στη συλλογή Super Mario, καθώς είναι ο κύριος αντίπαλός του. Ο παίκτης έχει τον έλεγχο του Mario που προσπαθεί να ελευθερώσει την πριγκίπισσά του. Μόνο που ο θρυλικός γορίλλας του βάζει δύσκολα και του πετάει διάφορα αντικείμενα προκειμένου να τον σταματήσει.

Ωραίο, έξυπνο και εθιστικό το gameplay που απαιτούσε ιδιαίτερες δεξιότητες προκειμένου να ολοκληρωθεί. Η μουσική και ο όλος μηχανισμός ήταν τουλάχιστον απολαυστικά. Κυρίως τα τελευταία στάδια είχαν ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας και έκαναν τη διάσωση της Daisy πιο γλυκιά.

11
Super Mario Bros Deluxe – 1999 (YouTube)

Ακόμη ένα παιχνίδι συμβατό μόνο με το GameBoy Color, το οποίο δόθηκε σε συμβατότητα στα GameBoy, έστω κι αν αρχικά ήταν διαθέσιμο μόνο για το Nintendo NES. Κλασικό παιχνίδι Super Mario, πανομοιότυπο με την αρχική έκδοση για NES το 1985, που όμως αγαπήθηκε εξίσου από μια νεότερη γενιά.

Το GamePlay ήταν αρκετά γνωστό στους Super Mario lovers, με τον διάσιμο ήρωα να προσπαθεί να φτάσει στο τέλος αποφεύγοντας διάφορα εμπόδια και έχοντας power ups.

Ελπίζω να βρήκατε ενδιαφέρουσα την πιο πάνω λίστα! Αναμένω και άλλες προτάσεις καθώς οι τίτλοι που κυκλοφόρησαν ήταν πάρα πολλοί.

Οι πιο πάνω τίτλοι αφορούν μόνο την κλασική έκδοση GameBoy και GameBoy Color και όχι για τις Advance εκδόσεις.

Ποιο ήταν το δικός σας αγαπημένο παιχνίδι;

 

Δες επίσης: Το Nintendo Switch έρχεται για να αλλάξει τον κόσμο του gaming!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending