fbpx

Οι 4 κυριότερες ομοιότητες ανάμεσα σε Ελλαδίτες και Κύπριους!

Μια πληθώρα από διαφορές “σκεπάζει” τις λίγες ομοιότητες ανάμεσα σε Κύπρο και Ελλάδα.

Θεωρητικά; Δυο πράγματα είναι όμοια από το παρελθόν, η θρησκεία και η εθνικότητα.

Όμως και οι δύο χώρες ακόμη τσακώνονται στο ότι “My country is better than yours” παρόλο που κατέχουν τόσα προβλήματα που έχουν χάσει το μέτρημα.

Όσο για τα “πρακτικά” κοινά; Ρίξε μια μικρή ματιά πιο κάτω:

 

1
Αυτό το παιχνίδι είναι ποδόσφαιρο;

Οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου και στις δύο χώρες δεν έχουν καμία διαφορά. Μάλλον και οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο σαν ένα παιχνίδι ως ξέσπασμα των νεύρων με φωνές, ουρλιαχτά αλλά ακόμη και ξυλοδαρμό – έτσι που έχει χάσει την ουσία του.

2
Shhh, (δ)εν καταλαβαίνω τι λες!

Τι εννοώ; Πολύ απλά! Ναι έχουν και οι δύο χώρες την ίδια γλώσσα αλλά στα χωριά και των δύο χωρών έχουν ως κληρονομιά διαφορετικές διαλέκτους σε σχέση με τις πόλεις – λόγου χάρη στην Κύπρο, στα χωριά της Πάφου μιλάνε διαφορετικά απ’ ότι στην πόλη (συζήτηση 5 λεπτών  γίνεται 30 λεπτών).

3
“No money, no honey”

Εμμ οκκ νομίζω δεν θέλει επεξήγηση αυτό, η εικόνα τα λέει όλα. Είναι γεγονός ότι η οικονομία και των δύο χωρών δεν είναι και στα καλύτερα της, ειδικά μετά το “μνημόνιο” (αν και της Κύπρου έχει σημειώσει λίγη περισσότερη πρόοδο). Έτσι, η μια απο τις δύο είναι ένα σκαλοπάτι καλύτερη από την άλλη.

4
Eurovision

Εκείνη την ώρα που περιμένεις να ακούσεις το Twelve points go to… εσύ ξέρεις ότι είναι στανταράκι, ότι έχεις εσύ το δωδεκάρι – παρόλο που τώρα μας κατάλαβαν και προσπαθούν να μας καταργήσουν αυτό το έθιμο.

Γνωρίζεις κάποιο άλλο κοινό ανάμεσα σε Ελλαδίτες και Κυπρίους;

 

Δες επίσης: Ήξερες γιατί ο Κύπριος αποκαλεί τον Ελλαδίτη “Καλαμαρά”;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending