fbpx

Οι 3 λόγοι που ένας freestyler δεν μπορεί να είναι και ποδοσφαιριστής!

Δεν θα διαφωνήσω σε καμιά περίπτωση ότι οι freestylers είναι όντως εντυπωσιακοί, με απίστευτη τεχνική, με κολπάκια και tricks που μόνο λίγοι ποδοσφαιριστές κατάφεραν να ξεδιπλώσουν μέσα στο γήπεδο. Έχουν αυτό το κάτι, το διαφορετικό που σε μαγεύει όταν βλέπεις βιντεάκια στο διαδίκτυο με αυτούς και τα “μαγικά” τους πόδια.

Όμως οι freestylers, δεν έγιναν ποτέ ποδοσφαιριστές. Δεν έγιναν όχι γιατί δεν ήθελαν αλλά επειδή αφοσίωσαν τις ώρες προπόνησης τους μόνο στα κολπάκια, με αποτέλεσμα ορισμένα χαρακτηριστικά που χρειάζεται ένας ποδοσφαιριστής μέσα στο γήπεδο, να μείνουν υποανάπτυκτα.

Ποια είναι όμως αυτά τα χαρακτηριστικά;

1
Διορατικότητα και αισθήσεις μέσα στο γήπεδο

Ένας ποδοσφαιριστής μέσα στο γήπεδο, αγωνίζεται σαν ένας προφήτης. Οι σύγχρονοι ποδοσφαιριστές μαθαίνουν απο μικροί να αισθάνονται μέσα στο γήπεδο και πάντα με το κεφάλι ψηλά (βλέποντας το γήπεδο και όχι τη μπάλα) να προσαρμόζονται στις κινήσεις και τις αποφάσεις των συμπαικτών τους σαν να ξέρουν τι θα γίνει απο πριν. Δηλαδή να βρίσκονται εκεί που θα πάει μπάλα πριν καν γίνει η πάσα!

Αυτό από τους freestylers είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί μέσα σε ενα γήπεδο καθώς από μικροί προπονούνται μόνοι και μόνο σε κόλπα και tricks.

Στην τελική ακόμα και ο καλύτερος freestyler όλων των εποχών δεν θα μπορούσε να δώσει τις μπαλιές του Iniesta και του Xavi.

 

2
Αντοχή

Δεν αντιλέγω ότι ίσως κάποιοι από αυτούς να αθλούνται και να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε ένα πολύ καλό επίπεδο αντοχής μέσα στο γήπεδο, αλλά η πλειοψηφία είναι από μικροί με μια μπάλα στο πόδι, χωρίς τρεξίματα και χωρίς προπονήσεις φυσικής κατάστασης.

Η αντοχή για αυτούς είναι δευτερεύων θέμα, αφού η αξία τους και η φήμη τους μεγαλώνει με τη δυσκολία των τρικς που κάνουν και όχι με το πόσο θα αντέξουν να τρέχουν σε ένα γήπεδο. Κανένας διαγωνισμός freestyling δεν διαρκεί όσο ένας ποδοσφαιρικός αγώνας!

Έτσι δεν δίνουν την απαραίτητη σημασία στην αντοχή επειδή πολύ απλά δεν το χρειάζονται, γουστάρουν αυτό που κάνουν και μπράβο για όλα αυτά που μπορούν να κάνουν με μια μπάλα.

Όταν μιλούμε για αντοχή και για ταχύτητα όλους ο νους μας πάει στον Gareth Bale αφού ο Ουαλός είναι μια ασταμάτητη μηχανή τρεξίματος!

https://www.youtube.com/watch?v=q6T5FB7QGWo

3
Λάθος τρόπος κίνησης

Από τις πολύ μικρές ηλικίες στις ακαδημίες ποδοσφαίρου, σε διδάσκουν ακόμα και τον τρόπο που τρέχεις και κινείσαι. Ναι, σημαντικότερος παράγοντας στο ποδόσφαιρο είναι η νευρομυική συναρμογή, και αυτό έχει να κάνει μέχρι και με τον τρόπο που τρέχεις, με την σωστή κίνηση χεριών και ποδιών. Αυτό δεν θα το διδαχθεί ποτέ ένας freestyler και έτσι θα τρέχει όπως ένας κοινός άνθρωπος.

Επίσης ο τρόπος που ξεδιπλώνονται στο γήπεδο οι ποδοσφαιριστές είναι πολύ δουλεμένος αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να πηγαίνουν μπροστά πίσω (ειδικά αν έχεις αντίπαλο τον Ronaldinho). Ένας freestyler δεν εκπαιδεύεται για τέτοιου είδους κινήσεις αφού η συγκέντρωση και οι λιγοστές μετατοπίσεις του σώματος τους, τους επιτρέπουν να πετυχαίνουν ακόμα πιο εντυπωσιακά τρικς.

Ο ένας και μοναδικός freestyler – ποδοσφαιριστής που υπήρξε ποτέ!

Όπως και να έχει οι freestylers μας προσφέρουν ώρες απόλαυσης και δεν χορταίνουμε να τους βλέπουμε είτε μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο είτε όχι. Ωστόσο, υπήρξε ένας freestyler – ποδοσφαιριστής ο οποίος όχι μόνο έπαιξε μπάλα αλλά εφάρμοζε και τα ζογκλερικά του στο γήπεδο!

Δεν είναι άλλος από το μάγο της μπάλας, Ronaldinho, ο οποίος θεωρείται ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών και όχι τυχαία αφού κατάφερνε να συνδυάσει freestyling και υψηλού επιπέδου ποδόσφαιρο, στο γήπεδο!

Σαν bonus ένα βίντεο με 2 από τους πιο γνωστούς και ίσως πιο ταλαντούχους freestylers στον κόσμο:

Δες επίσης: Όταν το κυπριακό ποδόσφαιρο γίνεται θύμα σάτιρας! (Part 1)

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending