fbpx

10 μικροπράγματα που δεν ήξερες τι σκοπό εξυπηρετούν!

Πολλές φορές χρησιμοποιούμε διάφορα αντικείμενα, αλλά δεν ξέρουμε τη σωστή χρήση τους και δυσκολεύουμε τους εαυτούς μας ή μας μένει η περιέργεια αν πράγματι χρησιμεύουν σε κάτι.

Σήμερα θα δώσουμε απαντήσεις για πολλά πράγματα που ίσως πολλοί από εμάς να είχαν απορία.

Δες τα πιο κάτω και θα καταλάβεις:

 

1
Η τρύπα στο καπάκι της πένας

Αυτή η τρύπα δεν είναι ούτε διακοσμητική, ούτε για να μη στεγνώνει το μελάνι όπως λένε κάποιοι – υπάρχει για πιο ουσιαστικό λόγο.

Επειδή πολύ απλά τα μωρά όπου βρουν μικρά αντικείμενα τα βάζουν στο στόμα τους η συγκεκριμένη τρύπα υπάρχει για να μην πάθει ασφυξία το μωρό σε περίπτωση που επιχειρήσει να το καταπιεί.

2
Η τρύπα στο κλειδί των αναψυκτικών

Το δαχτυλίδι από τα αναψυκτικά υπάρχει εκεί για την ευκολία μας και όχι για να το κάνουμε δεξιά-αριστερά μέχρι να βγει.

Όταν το γυρίζεις από την πλευρά που πίνεις το αναψυκτικό, μπορείς να βάλεις το καλαμάκι και να είναι πιο σταθερό. Την επόμενη φορά δοκίμασε το και θα δεις ότι βοηθάει!

3
Η τρύπα στη κουτάλα για τα μακαρόνια

Προσέξατε ποτέ ότι υπάρχει μια τρύπα στην κουτάλα των μακαρονιών; Και αυτό υπάρχει για κάποιο λόγο.

Ο αριθμός των μακαρονιών που χωράνε μέσα σε αυτή την τρύπα αναλογεί ακριβώς σε μία ατομική μερίδα ζυμαρικών. Άρα την επόμεμη φορά, μην υπολογίζεις με το μάτι – χρησιμοποίησε την κουτάλα. 😉

4
Η τρύπα που υπάρχει στο χερούλι της κατσαρόλας

Ο κύριος λόγος που την χρησιμοποιούν οι περισσότεροι είναι για να την κρεμάζουν. Όμως έχει ακόμα μια χρήση. Αυτή η τρύπα είναι κατάλληλη για να τοποθετούμε την κουτάλα που χρησιμοποιούμε και δεν ξέρουμε πού να την ακουμπήσουμε.

Τώρα ξέρεις, δεν χρειάζεται να λερώσεις περισσότερα αντικείμενα. Μπορείς απλά να το κάνεις κι εσύ όπως στη φωτογραφία.

5
Το βελάκι δίπλα στην ένδειξη του μετρητή βενζίνης στο αυτοκίνητο

Παρατήρησες ποτέ ότι υπάρχει ένα βελάκι δίπλα από την ένδειξη της βενζίνης στο αυτοκίνητο; Ναι υπάρχει για κάποιο καλό σκοπό.

Το βελάκι σου δείχνει σε ποια πλευρά του αυτοκινήτου βρίσκεται το ντεπόζιτο της βενζίνης. Αυτό είναι αρκετά βοηθητικό, ειδικά για κάποιο που έχει αγοράσει πρόσφατα αυτοκίνητο.

6
Το μπλε κομμάτι στο σβηστήρι

Πόσες φορές προσπαθήσαμε να σβήσουμε από την μπλε πλευρά και στο τέλος χαλούσαμε το χαρτί μας; Για όλα υπάρχει μια εξήγηση. Το μπλε κομμάτι του σβηστηριού λοιπόν, χρησιμεύει για να σβήνει το μελάνι της πένας και όχι το μολύβι.

Πρόσεξε όμως: όχι σε οποιαδήποτε χαρτί, αλλά σε ένα χοντρό χαρτί. Πόσες κόλλες καταστέψαμε εξαιτίας του μπλε σβηστηριού;!

7
 Οι μικρές τρύπες στα All Star

Υπάρχουν δύο λόγοι για τις τρύπες των Converse All Star. Ο πρώτος λόγος και ο πιο σωστός είναι ότι υπάρχουν εκεί για εξαερισμό.

Ο δεύτερος είναι επειδή τα All Star προορίζονταν για παπούτσια του μπάσκετ, kai οι τρύπες αυτές χρησιμοποιούνταν για πιο δυνατό σφίξιμο των κορδονιών.

Αν και στο τέλος κατέληξαν να είναι παπούτσια της καθημερινότητας και όχι του μπάσκετ, εμάς μας αρέσουν πολύ!

8
Οι μικρές τρύπες στα παράθυρα των αεροπλάνων

Και εδώ υπάρχουν δύο λόγοι δημιουργίας. O πρώτος είναι για να αντισταθμίζεται η πίεση του αέρα. Αυτή η τρύπα υπάρχει έτσι ώστε να ρυθμίζει τη μεγάλη διαφορά της πίεσης εντός και εκτός του αεροπλάνου, ώστε να μην πέφτει όλο το βάρος στο εξωτερικό παράθυρο. Ο δεύτερος λόγος είναι για να μη θολώνουν τα τζάμια.

9
Το κομμάτι υφάσματος που έχουν μαζί τους μερικά ρούχα

Δεν είναι ούτε για να μπαλώσουμε τρύπες σε περίπτωση που τρυπήσει κάτι, αλλά ούτε και για να προσθέσεις εσύ κάτι. Ο λόγος που υπάρχουν είναι για να τα χρησιμοποιήσουμε για να δούμε πώς αντιδρούν σε διάφορα καθαριστικά ρούχων.

Άρα αν φοβάσαι μήπως μια καλή σου φανέλα χαλάσει με κάποιο καθαριστικό, πρώτα δοκίμασε με τα μικρά κομμάτια υφάσματος!

10
Ακουστικά μουσικής – Headphones

Και κάτι χρήσιμο για το τέλος, για όλους εμάς που χρησιμοποιούμε τα ακουστικά. Η η πιο πάνω φωτογραφία σου δείχνει το σωστό τρόπο για να τα βάζεις, έτσι ώστε να μην παραπονιέσαι ότι βγαίνουν συνέχεια.

Ήξερες κάτι από τα πιο πάνω; Αν όχι, ευκαιρία είναι να τα χρησιμοποιήσεις!

 

Δες επίσης: Πώς θα έμοιαζαν γνωστά ξένα προϊόντα αν ήταν… κυπριακά;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending