fbpx

Μια 11άδα παιχταράδων που δεν κατέκτησαν ποτέ το Champions League!

Κάθε χρόνο στα τέλη περίπου Αυγούστου γίνεται η κλήρωση του Champions League, της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Κάθε χρόνο 32 ομάδες μπαίνουν σε μια σκληρή μάχη για την κατάκτηση του. Χιλιάδες ποδοσφαιριστές ονειρεύονται να σηκώσουν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Κάποιοι μένουν στα όνειρα και κάποιοι το κάνουν πραγματικότητα. Κάποιοι το αξίζουν και κάποιοι πάλι όχι. Υπάρχει όμως μια 11άδα που δεν κατάφεραν ποτέ να εκπληρώσουν το όνειρο τους αν και το άξιζαν με το παραπάνω.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν μια 11άδα γεμάτη ταλέντο, ήθος, διακρίσεις αλλά και μεγάλη ατυχία.

1
Gianluigi Buffon

Κατά πολλούς, αλλά και για μένα προσωπικά, ο κορυφαίος τερματοφύλακας της τελευταίας 20ετίας. Έφτασε δύο φορές στην πηγή αλλά δεν κατάφερε να πιεί νερό. Η πρώτη ήταν το 2003 στον τελικό του Μάντσεστερ όταν η «Μεγάλη Κυρία» ηττήθηκε στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι από την Μίλαν. Η δεύτερη ήταν 12 χρόνια μετά, το 2015 δηλαδή, όταν ηττήθηκε ξανά αυτή την φορά από την Μπαρτσελόνα στο Βερολίνο με 3 – 1 στην κανονική διάρκεια του αγώνα.

2
Lilian Thuram

Ο Γάλλος αμυντικός ο οποίος ήρθε πακέτο μαζί με τον «Τζίτζι» από την Πάρμα το 2001. Χαμένος τελικός και για τον ίδιο το 2003 όπως του συμπαίκτη του. Μετά από αυτό η ατυχία του χτύπησε την πόρτα. Έφυγε για την Barca το καλοκαίρι του 2006, τη χρονιά δηλαδή που οι Καταλανοί πριν από 3 μήνες είχαν σηκώσει τι τρόπαιο. Όταν το 2008 έφυγε από την Βαρκελώνη η πρώην πλέον ομάδα του κέρδισε τον τίτλο στην Ρώμη.

3
Lothar Matthäus

Τεράστιος παίχτης με μεγάλη καριέρα σε Ίντερ αλλά και σε Μπάγερν Μονάχου. Πολλοί τίτλοι και αρκετές προσωπικές διακρίσεις για αυτόν τον εμβληματικό παίχτη των «Πάντσερ». Δύο τελικοί χαμένοι και για τον ίδιο. Ο πρώτος ήταν το 1987 στη Βιέννη όταν η Πόρτο έκανε την έκπληξη και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης με σκορ 2-1. Ο δεύτερος ήταν εκείνο το αξέχαστο βράδυ στο Καμπ Νου όταν η Μπάγερν έχασε τον τίτλο μέσα από τα χέρια της από τους «Μπέμπηδες» με δύο γκολ που δέχτηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα από τους Σέρινχαμ και Σόλτσκερ.

4
Fabio Cannavaro

Ο σκληροτράχηλος και βραχύσωμος αυτός αμυντικός με παρουσίες σε ομάδες μεγαθήρια δεν κατάφερε να γευτεί την χαρά ενός Champions League, ούτε καν έναν τελικό. Αγωνίστηκε σε ομάδες που έχουν κατακτήσει το τρόπαιο όπως Ρεάλ, Γιουβέντους, Ίντερ όμως δεν είχε το κατάλληλο timing μεταγραφής σε αυτές. Το 2003 έφτασε πιο κοντά από ποτέ όταν έχασε το εισιτήριο για τον τελικό φορώντας την φανέλα της Ίντερ από την νικήτρια εκείνη την χρονιά Μίλαν.

5
Pavel Nedved

Άτυχος και ο Τσέχος μαέστρος. Την σεζόν 2002-2003 όλα ξεκίνησαν ιδανικά για αυτόν. Πρωτάθλημα με την «Μεγάλη Κυρία». Χρυσή μπάλα για τον ίδιο. Έπιασε από το χέρι την Juventus και την έφτασε στον τελικό του Μάντσεστερ. Δεν κατάφερε όμως να αγωνισθεί διότι στον ημιτελικό με την Ρεάλ δέχθηκε μια άσκοπη κίτρινη κάρτα και έτσι έχασε το δικαίωμα συμμετοχής καθώς συμπλήρωσε τον αριθμό καρτών. Αν αγωνιζόταν ίσως το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό.

6
Patrick Vieira

Θηριώδης μέσος με ηγετική φυσιογνωμία και προσόντα. Ένας από τους κορυφαίους που περάσε από τα γήπεδα. Στο προσωπικό του παλμαρέ υπάρχουν πρωταθλήματα Αγγλίας και Ιταλίας, EURO με την Εθνική Γαλλίας. Όμως κάτι λείπει. Όσο ήταν στην Άρσεναλ έφτανε μέχρι τους «8» του θεσμού. Την χρονιά που έφυγε για την Γιουβέντους η πρώην ομάδα του έφτασε στον τελικό του Παρισιού το 2006 όπου και ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα. Εκτός αυτού η ατυχία ήρθε και έδεσε όταν το 2010 μεσούσης της σεζόν δόθηκε δανεικός από την Ίντερ στην Σίτι την χρονιά δηλαδή που οι «Νερατζούρι» κέρδισαν το τρόπαιο στον τελικό της Μαδρίτης.

7
Michael Ballack

Ο δεύτερος Γερμανός της λίστας μαζί με τον Ματέους. Δύο φορές έφτασε σε τελικούς και οι δύο όμως χαμένοι. Πόση πικρία να αντέξει ένας παίχτης; Ήταν το 2002 όταν η Λεβερκούζεν έκανε την έκπληξη και έφτασε στον τελικό. Στην παγωμένη Γλασκώβη όμως οι «Galacticos» της Ρεάλ είχαν άλλη άποψη και ειδικά ο τεράστιος «Ζιζού». Η δεύτερη απόπειρα ήταν 6 χρόνια αργότερα στη Μόσχα με την φανέλα των μπλε της Τσέλσι. Ηττήθηκε και εκεί από την Μάντσεστερ στα πέναλτι, αν και ο ίδιος ευστόχησε από τα 11 μέτρα.

8
Roberto Baggio

Όλοι τον θυμούνται από τo χαμένο πέναλτι στον τελικό του Μουντιάλ 1994 απέναντι στην «Σελεσάο» που στοίχησε το κύπελλο στην χώρα του. Ο γνωστός και ως «Little Buddha» των γηπέδων αγωνίστηκε 5 σεζόν στην Φιορεντίνα και άλλες 5 στην Γιουβέντους από το 1985-1995. Μέσα σε αυτή την δεκαετία η Μίλαν κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο συνολικά 3 φορές. Αποφάσισε λοιπόν να πάει στην Μίλαν μήπως και δει άσπρη μέρα. Έμεινε εκεί για 2 χρονιές από 1995-1997 και είδε την πρώην ομάδα του να πηγαίνει 2 φορές συνεχόμενες στον τελικό και να κερδίζει τον έναν από αυτούς.

9
Hernán Crespo

Ο Αργεντίνος σήκωσε Champions League για ένα… ημίχρονο το 2005 στην Κωνσταντινούπολη. Ίσως ο καλύτερος τελικός του θεσμού. Η Μίλαν προηγείται με 3-0 στο ημίχρονο της Λίβερπουλ με 2 προσωπικά γκολ του Κρέσπο. Όλα δείχνουν ότι το τρόπαιο θα πάει στο Μιλάνο. Στην ανάπαυλα όμως η Λίβερπουλ μέσα σε 6 λεπτά μετέτρεψε το εις βάρος της 3-0 σε 3-3! Ο τελικός κρίθηκε στα πέναλτι και το τρόπαιο ταξίδεψε για το μεγάλο λιμάνι. Ύστερα από αυτό επιστρέφει στην Ίντερ και όταν το 2009 αποφασίζει να φύγει βλέπει τους «Νερατζούρι» να σηκώνουν τα τρόπαιο, από τον καναπέ του.

10
Ronaldo

Το ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ! Ότι και να πεις γι’ αυτόν είναι λίγο. Κέρδισε τα πάντα εκτός από ένα τρόπαιο Champions League. Έπαιξε σε κορυφαίο επίπεδο με Ίντερ, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Μίλαν. Δοξάστηκε όσο λίγοι. Η αδικία και η ατυχία σε όλο της το μεγαλείο. Δεν κατάφερε ούτε να αγωνιστεί σε τελικό. Η ιστορία του γίνεται πιο τραγική το 2007 όταν μεσούσης της χρονιάς μεταγράφεται από την Ρεάλ στην Μίλαν. Εκείνη την χρονιά η ομάδα του Μιλάνου κερδίζει το τρόπαιο στην Αθήνα με το φαινόμενο να μην έχει δικαίωμα να αγωνισθεί γιατί είχε συμμετάσχει με την Ρεάλ στον πρώτο γύρο.

11
Zlatan Ibrahimović

Ο Σουηδός σούπερ-σταρ δεν έχει καταφέρει έως τώρα να γευτεί την γλύκα ενός τροπαίου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Δεν είχε την ευκαιρία να αγωνισθεί ούτε σε έναν τελικό μέχρι τώρα. Με την Γιουβέντους έφτασε στους «8». Με την Ίντερ τρεις συνεχόμενες χρονιές μέχρι τους «16». Με την Μπαρτσελόνα έφτασε πιο κοντά από ποτέ όταν αποκλείστηκε στους «4». Όσο και αν προσπαθεί πάντα κάτι τον σταματάει. Εσείς στην θέση του «Ίμπρα Καντάμπρα» θα δίνατε κάποια από τα 13 πρωταθλήματα του για ένα Champions League; Άραγε θα μπορέσει μέχρι να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια να κερδίσει κάποιον; Το μέλλον θα δείξει…

Δες επίσης: Οι 5 ομάδες που κατέκτησαν κάποτε το Champions League και ίσως δεν ξέρατε!

Το άρθρο γράφτηκε από τον αναγνώστη μας Βασίλη Γουδή και στάληκε στο StudentLife Sports για δημοσίευση.

Στείλε μας κι εσύ το δικό σου άρθρο, video ή εικόνα εδώ: SUBMIT & GO VIRAL

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending