fbpx

Εβδομηντάρισε ο “Der Bomber”! (videos)

Tο 1945, στο Nordlingen, περιοχή υπό την διοίκηση των Συμμάχων τότε, γεννήθηκε ο κορυφαίος Γερμανός επιθετικός, Gerd Muller.

Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην Bayern Munich (1964 – 1979), ομάδα με την οποία κατέκτησε ανάμεσα σε άλλα και 3 Champions League και σκόραρε τον απιστευτο αριθμό των 398 τερμάτων σε 453 εμφανίσεις.

Εκεί που έκανε το πολύ μεγάλο όνομα ωστόσο ήταν με την Εθνική αφού για 32 συνολικά χρόνια (1974 – 2006) κατείχε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ σε Μουντιάλ. Στο Μουντιάλ του 1970 στο Μεξικό ο μεγάλος Gerd σκόραρε συνολικά 10 τέρματα, ήταν ο πρώτος σκόρερ του τουρνουά και εξαιτίας αυτού κέρδισε και τον τίτλο τον τίτλο του καλύτερου ποδοσφαιριστή του κόσμου (Ballon d’ Or). Στο Μουντιάλ του 1974 σκόραρε 4 φορές ενώ με δικό του τέρμα η Γερμανία κέρδισε το τρόπαιο.

Μετά το τέλος της καριέρας του εθίστηκε στον αλκοολισμό ωστόσο με βοήθεια από τους πρώην συμπαίκτες του (και φίλους του) στην Bayern, μπήκε σε κλινική αποτοξίνωσης και ανέλαβε πόστο προπονητή στις ακαδημίες των Βαυαρών ενώ όπως ανακοινώθηκε πέρσι υποφέρει από την νόσο Αλτσχαϊμέρ.

Τέλος, εν αντιθέσει με πολλούς μεγάλους επιθετικούς, ο Gerd Muller κάθε άλλο παρά γκολτζή θύμιζε αφού ήταν σχετικά κοντός και βαρύς. Παρόλα αυτά, ήταν εξαιρετικά ταχύς σε μικρές αποστάσεις, άπιαστος στον άερα και δολοφονικά έυστοχος μπροστά στο τέρμα όπως ομολογούν και οι αριθμοί του. Εξάλλου, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο “αυτοκράτορας” του Γερμανικού ποδοσφαίρου, Franz Beckenbauer, “η ταχύτητα του εν κινήσει ήταν απίστευτη. Στην προπόνηση όσες φορές έπαιξα ως αντίπαλος του δεν κατάφερα ποτέ να τον νικήσω.

Αυτός ήταν ο μεγάλος Gerd Muller, ο καλύτερος επιθετικός που γέννησε ποτέ η Γερμανία και ένας εκ των κορυφαίων του κόσμου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending