fbpx

Γνώρισε το badfive.com: Μια ιστοσελίδα φοιτητών που κατάφερε να πετύχει!

Σε μια κοινωνία όπου είναι πλέον πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις, και ειδικά κάνοντας αυτό που αγαπάς, γνωρίσαμε το badfive.

Μια ιστοσελίδα που ξεκίνησε από το μηδέν από Κύπριους φοιτητές πληροφορικής (Hamdy Μichael Ayas, Γιώργος Κλεάνθους, Γιώργος Δημοσθένους, Κυριάκος Κυριάκου) και δείχνει ότι πετυχαίνει!

profile

Αρχικά, πείτε μας λίγα λόγια για την ιστοσελίδα σας.

Το badfive.com είναι ένας διαδικτυακός χώρος που ασχολείται με τον τομέα της τεχνολογίας. Μέσω του badfive.com ο οποιοσδήποτε, άσχετα με το υπόβαθρο και τις γνώσεις του σχετικά με την τεχνολογία, μπορεί να διαβάσει, να ενημερωθεί και να μάθει για οτιδήποτε σχετίζεται με το τεχνολογικό περιβάλλον.

Ένα από τα πράγματα που μας ξεχωρίζουν είναι τα άρθρα μας με τα 5 πιο σημαντικά μειονεκτήματα ενός τεχνολογικού προιόντος. Ο επισκέπτης μπορεί επίσης να διαβάσει τόσο επίκαιρες τεχνολογικές ειδήσεις όσο και άρθρα γενικού ενδιαφέροντος σχετικά πάντα με την τεχνολογία.

Πώς ξεκίνησε η ιδέα; Ποιο ήταν το κίνητρό σας;

Hamdy: Όλα ξεκίνησαν το 2014 όταν μετά από πολλή έρευνα στο διαδίκτυο, ο Γιώργος Δ. αγόρασε καινούριο κινητό. Σαν ένας κλασσικός γκατζετάκιας, είναι πολύ σχολαστικός στις τεχνολογικές του αγορές και τον θυμάμαι να έρχεται στο πανεπιστήμιο δυσανασχετώντας που δεν μπορούσε να στείλει όμορφες Selfies (γέλια). Το κύριο παράπονό του ήταν πως το είχε ψάξει αλλά δεν εντόπισε πουθενά ότι η μπροστινή camera δεν ήταν καλή. Μέσα από αυτό το περιστατικό μας παρουσιάστηκε μια ευκαιρία.

Είδαμε μια έλλειψη που υπάρχει στην έκθεση σημαντικών μειονεκτημάτων για διάφορα τεχνολογικά προϊόντα και είπαμε πως πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτό.

img_2272

Ποια είναι η ανταπόκριση του κοινού; 

Η ανταπόκριση ήταν μεγαλύτερη απ’ όση περιμέναμε αρχικά. Μέρα με τη μέρα οι επισκέπτες αυξάνονται.

Γενικά, έχουμε ανταπόκριση από διάφορες περιοχές του κόσμου.

Είχατε κάποια ενδιαφέρουσα πρόταση από άλλη εταιρεία;

Ναι, είχαμε κάποιες προτάσεις, τόσο από εξωτερικό όσο και από την Κύπρο. Για παράδειγμα, μια περίπτωση επρόκειτο για συνεργασία μεταξύ των ιστοσελίδων μας, ενώ μια άλλη για να γράψουμε άρθρο για το παιχνίδι που ανέπτυξε μια εταιρεία.

Πώς προχωράτε; Έχετε κάποιο σταθερό πλάνο που ακολουθείτε;

Φυσικά και έχουμε ένα πλάνο, αλλά προσπαθούμε να διατηρούμε μια προσέγγιση εξελικτική. 

Προσπαθούμε δηλαδή να λαμβάνουμε υπόψη την εμπειρία των επισκεπτών μας ώστε να την βελτιώνουμε συνεχώς.

Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Στοχεύουμε στο να δημιουργήσουμε ένα ιστιακό χώρο όπου ο οποιοσδήποτε, άσχετα με το τεχνολογικό του υπόβαθρο, μπορεί να επισκεφτεί για να διαβάσει, να ενημερωθεί και να μάθει για θέματα που αφορούν τον χώρο της τεχνολογίας.

Ευελπιστούμε πως η οικογένεια του badfive.com θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, θα ενταχθούν περισσότεροι ικανοί αρθρογράφοι και θα παράγουμε ακόμη πιο ενδιαφέρον περιεχόμενο για τους αναγνώστες μας.

edited_img_2231
Τι θεωρείτε πιο σημαντικό για μια επιχείριση;

Κυριάκος Κ.: Είναι εξαιρετικά σημαντική η επιλογή των σωστών ατόμων για την συγκρότηση της ομάδας. Χρειάζονται άτομα που μεταξύ τους να μοιράζονται το ίδιο όραμα, πάθος και στόχους για να μπορούν να προχωρήσουν συλλογικά.

Γιώργος Δ.: Κατ’ εμένα το πιο σημαντικό σε μια επιχείρηση είναι να δέχεσαι την αποτυχία, χωρίς να απογοητεύεσαι συνεχίζοντας με πάθος την πορεία προς το όνειρο.

Γιώργος Κ: Πιστεύω ότι το νούμερο ένα για μια επιτυχημένη επιχείρηση είναι η ομαδικότητα και η συνεργασία. Εφόσον υπάρχει αυτό, μπορεί να γίνει και σωστή διαχείριση, ανάπτυξη κ.ο.κ.

Hamdy: Το πιο σημαντικό για μια επιχείριση είναι να αποτελείται από άτομα που αγαπούν αυτό που κάνουν και κάνουν καλά αυτό που αγαπούν. Τα άτομα να αλληλοσυμπληρώνονται σε ικανότητες και χαρακτήρες και να απολαμβάνουν τον χρόνο που περνούν για την επιχείριση.

Τι θα συμβουλεύατε άλλα παιδιά που σκέφτονται να αρχίσουν κάτι δικό τους;

Αν έχουν κάποια ιδέα, θα τους συμβουλεύαμε να ξεκινήσουν άμεσα την υλοποίησή της καθώς μέσα από πιθανές αποτυχίες που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν θα αποκομίσουν πολλές χρήσιμες γνώσεις και εμπειρίες, τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν μετέπειτα.

Με λίγα λόγια, όσο πιο νωρίς τόσο το καλύτερο.

Όποιος είναι λάτρης της τεχνολογίας και επιθυμεί να δημοσιεύει τα δικά του άρθρα στο badfive.com μπορεί να το πράξει ελεύθερα, επικοινωνώντας πρώτα μαζί μας μέσω του email μας στο info@badfive.com ή μέσω της σελίδας μας στο Facebook.

Ευχαριστούμε τα παιδιά του badfive και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον! 🙂

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending