fbpx

5 λεπτομέρειες της ζωής του Del Piero που ίσως δεν ήξερες!

Τα γενέθλια του γιορτάζει στις 9 Νοεμβρίου ένας θρύλος του ιταλικού ποδοσφαίρου, ο τρισμέγιστος Alessandro Del Piero. Ο “Μεγαλέξανδρος” έκανε τεράστια καριέρα στην Juventus για 19 χρόνια ενώ υπήρξε και αρχηγός της “Μεγάλης Κυρίας” του ποδοσφαίρου της Ιταλίας για 11 χρόνια ακολουθώντας την ακόμα και στην Serie B.

Ύπαρχουν ωστοσο και λεπτομέρειες στη ζωή του τιτανοτεράστιου Alessandro που ίσως δεν ξέρεις και είμαστε εδώ για να σου παρουσιάσουμε 5 από αυτές!

1
Πρωτοέπαιξε ποδόσφαιρο ως τερματοφύλακας!

Μπορεί όλοι μας να μάθαμε τον μεγάλο Ιταλό σαν ένα εξαιρετικό επιθετικό αλλά στη πρώτη ομάδα στην οποία έπαιξε ποδόσφαιρο, η San Vendemiano, ο Del Piero έπαιζε στη θέση του τερματοφύλακα.

Μάλιστα, η μητέρα του πίστευε πως η θέση του πορτιέρε ταίριαζε στον νεαρό Alessandro επειδή δεν θα ίδρωνε πολύ ενώ και η πιθανότητα να τραυματιστεί θα ήταν μικρότερη σε σχέση με μια πιο προωθημένη θέση.

Ο αδελφός του, Stefano, ήταν αυτός που τον έπεισε να αλλάξει θέση!

2
Σκόραρε σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετείχε!

Δεν πάει να ήταν στην Ιταλία, στην Αυστραλία ή στην Ινδία (όπου και τέλειωσε την καριέρα του), δεν πάει  να έπαιζε σε συλλογικό ή εθνικό επίπεδο ο Alessandro Del Piero σκόραρε τουλάχιστον ένα τέρμα σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετείχε!

3
“Όχι” στη Liverpool!

Το 2012, και ενώ έψαχνε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του μετά την Juventus, δέχτηκε κρούση από την Liverpool την οποία και απέρριψε.

Αιτία ήταν η τραγωδία του Heysel το 1985 και ο σεβασμός προς τους νεκρούς της ιταλικής ομάδας. Μάλιστα, ο Ιταλός άσος δήλωσε τότε πως “Είναι κάτι που δεν μπορεί να ξεχαστεί για πάρα πολλούς ανθρώπους”.

4
Ξέρεις τι είναι η “Ζώνη Del Piero”;

Είναι η ονομασία που δόθηκε από τα ΜΜΕ στα τέρματα που σκόραρε ο μεγάλος άσος κατά τα πρώτα χρόνια της καριέρας του στη Juventus με το δικό του χαρακτηριστικό τρόπο.

Μια ντρίπλα από αριστερά συνδυασμένη με μια λόμπα έξω από την περιοχή που κατέληγε στο “παραθυράκι” της εστίας είναι η “Ζώνη Del Piero” ή το “τέρμα α λα Del Piero” και πλέον κάθε τέρμα με αυτό τον τρόπο φέρει το χαρακτηριστικό όνομα.

5
Μεγάλη πάστα ποδοσφαιριστή; Άλλο τόσο μεγάλη πάστα ανθρώπου!

Ο τιτάνας που ακούει στο όνομα Alessandro Del Piero πέρα από τα πολλά του κατορθώματα εντός αγωνιστικών χώρων έχει υποστηρίξει και προωθήσει μια σειρά από φιλανθρωπίες. Το 1998 δώρησε 5,2 εκατομμύρια στα εγκαταλελειμένα παιδιά και στα θύματα του AIDS ενώ ανάμεσα σε άλλα υποστήριξε έρευνες ενάντια στον καρκίνο και έπαιξε σε φιλικό που διεξήχθη για τους σεισμοπαθείς της Ιαπωνίας το 2011!

Εσύ ήξερες αυτές τις λεπτομέρειες από τη ζωή του “Μεγαλέξανδρου” του ιταλικού ποδοσφαίρου; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending