fbpx

Στιγμές “ομορφιάς” στο ελληνικό πρωτάθλημα! (Part 1)

Με αφορμή το ξύλο που έπαιξε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ο Djebbour με οπαδό του Άρη, θυμηθήκαμε περιπτώσεις κατά τις οποίες το ελληνικό ποδόσφαιρο δυσφημίσε και υποβάθμισε το άθλημα γενικότερα.

Επεισόδια, έλλειψη σεβασμού ανάμεσα στους ποδοσφαιρανθρώπους ακόμα και πιστολίδι είναι μόνο μερικά από τα… συστατικά ενός εκρηκτικού κοκτείλ που ονομάζεται ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Περιπτώσεις κατά τις οποίες όποιος ασχολήθηκε με το άθλημα ντρεπόταν να χαρακτηριστεί ως “άνθρωπος του ποδοσφαίρου”.

Τέτοιες περιπτώσεις μαζέψαμε αρκετές και έτσι τις χωρίσαμε σε 2 μέρη. Ακολουθεί παρακάτω το πρώτο μέρος.

1
Κλασσικό ελληνικό ντέρμπι!

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ σε κρίσιμο ντέρμπι το 1999. Ντέρμπι με μπόλικη δύναμη, πάθος και τσαμπουκάδες που είχαν ως αποτέλεσμα 2 κόκκινες κάρτες (1 για κάθε ομάδα). Πέρα από αυτά όμως είχαμε και ομορφιές στις εξέδρες με παράγοντες να πλακώνονται με οπαδούς και καρέκλες να πετάγονται σαν μπαλάκια. Χαρακτηριστική και η δήλωση του Ηλία Ατματζίδη στο τέλος “Ένας έντιμος δεν υπάρχει σε αυτή τη χώρα;”!

2
Ποδόσφαιρο ή WWE;

Το ματς που δημιούργησε την γνωστή κόντρα ανάμεσα σε Κατσουράνη και Μανιάτη! Πέρα από αυτό όμως ήταν ένα παιχνίδι που για 90 λεπτά (και βάλε) υπήρχαν αντεκλίσεις ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές των 2 ομάδων, ποδοσφαιριστές και την κερκίδα ενώ στο τέλος οπαδοί παίζουν και ξύλο με ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Πειραιώς! Όμορφες καταστάσεις που μόνο στην Ελλάδα συναντάς!

3
Ντέρμπι – ξεφτίλα!

Ακόμα ένα ντέρμπι του (πρόσφατου) παρελθόντος ανάμεσα στους 2 αιωνίους, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αυτή τη φορά. Το παιχνίδι (τρόπος του λέγειν δηλαδή) στιγματίστηκε από 2 αμφισβητούμενες φάσεις στο τέλος (από εδώ προήλθε και το “Κάλυπτα και εγώ τον Κατσουράνη”) αλλά όσα ακολούθησαν το σφύριγμα της λήξης δεν συγκρίνονται. Οπαδοί να μπουκάρουν εντός αγωνιστικού χώρου για να χτυπήσουν ποδοσφαιριστές ενώ και στα αποδυτήρια η κατάσταση δεν ήταν και καλύτερη με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Djibril Cisse να ανταλλάζουν “φιλοφρονήσεις”!

4
Ball boy η αφορμή για ομορφιές!

Ένα ball boy ήταν η αιτία να εξοργιστεί ο Dario Fernandez και να δημιουργηθεί ένας μικρός χαμος στην Τούμπα. Ο ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου αντέδρασε στο τσαλιμάκι του μικρού προκαλώντας την οργή της κερκίδας και των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ και κάπως έτσι μπορεί ένας αγώνας να πάρει φωτιά!

5
Γήπεδο σαν Άγρια Δύση!

Τη δεκαετία του ’90 τα ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός ήταν πραγματικά καυτά! Σε ένα τέτοιο το 1999 ο σωματοφύλακας του τότε πρόεδρου της ΕΠΑΕ, Βίκτωρα Μητρόπουλου, πυροβόλησε  2 φορές στον αέρα μετά από αντιπαράθεση του πρώτου με τον πρόεδρο της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη. Είχε προηγηθεί στο αγωνιστικό κομμάτι ένα ντέρμπι για πολύ γερά νεύρα με την ΑΕΚ να έχει φοβερά παράπονα από τη διαιτησία. Η διένεξη δεν έμεινε βέβαια στις πιστολιές αφού βγήκαν και μαχαίρια ενώ μες την αναπουμπούλα ένας άνθρωπος πέθανε από καρδιακή προσβολή! Αυτή δεν είναι απλά μαύρη αλλά κατάμαυρη σελίδα στο ποδόσφαιρο της Ελλάδας!

Ακολουθεί σύντομα και το δεύτερο μέρος!

Δείτε επίσης: Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς τους παράγοντες του! (videos)

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending