fbpx

Ευτυχισμένοι όσοι αγάπησαν και αγαπούν τη σπουδή τους…

Φαντάζει απίστευτο κι αναρωτιέσαι αν είναι όντως αλήθεια. Είσαι και είμαστε τελειόφοιτοι. Το πτυχίο είναι πολύ πιο κοντά από ποτέ άλλοτε. Αδύνατον να το αντιληφθούμε μα ισχύει. Παλέψαμε γι’ αυτό.

1
Πέρασαν χρόνια.

Χρόνια γεμάτα αγώνα, αγωνία, θέληση, πίεση, αμφισβήτηση. Καταθέτουμε κόπο και χρόνο. Γενικά, περάσαμε και περνούμε στιγμές υψηλού συναισθηματικού φόρτου και μιας συνεχής εναλλαγής συναισθημάτων και διάθεσης.

2
Θα τα καταφέρουμε;

Σκέψου λιγάκι πώς ξεκίνησες. Βρεθήκαμε σε μια σχολή από επιλογή, ίσως και τυχαία. Παρ’ όλα αυτά κληθήκαμε να την ακολουθήσουμε γιατί οι περιστάσεις υπήρξαν τέτοιες. Κι αν θέλουμε να γίνουμε και λίγο πιο ρομαντικοί, την ακολουθήσαμε επειδή αυτό ήταν το γραφτό μας…

Αυτός ο δρόμος προοριζόταν για εμάς.

3
Ευτυχείς όσοι αγάπησαν κι αγαπούν τη σπουδή τους.

Είναι αυτοί που ζουν μια όμορφη καθημερινότητα παλεύοντας να κατακτήσουν στο έπακρο αυτό που τους γεμίζει, αυτό που έχουν επιλέξει. Και την αποφασιστικότητα, τη βούληση, την υπομονή κι επιμονή να είναι οι καλύτεροι σ’ αυτό που κάνουν και να κερδίζουν ξανά και ξανά. Κι ας περνούν ζόρικα κάποιες στιγμές.

Όταν ο προορισμός σε συναρπάζει, δε φοβάσαι μήτε τους Λαιστρυγόνες μήτε τους Κύκλωπες.

4
Δυστυχώς όμως, αυτή είναι μονάχα η μια πλευρά κι η φωτεινότερη.

Υπάρχει κι η άλλη όψη, η λιγότερο φωτεινή. Είναι αυτοί που σπουδάζουν και παίρνουν σε λίγους μήνες πτυχίο σε κάτι που δεν τους ευχαριστεί απόλυτα. Θα βρουν όμως το δρόμο τους κι αυτοί. Γιατί θα κληθούν να κάνουν τις κατάλληλες μικροαλλαγές κι επιλογές, για να βρουν κάτι που πραγματικά τους είναι ευχάριστο και συνδυάζεται με τη σπουδή τους.

5
Τέλος, είναι κι η πλευρά η εντελώς σκοτεινή, το άλλο άκρο.

Εκείνοι που σπουδάζουν και τελειώνουν κάτι που δεν τους ευχαριστεί ούτε στο ελάχιστο. Που το ενδιαφέρον τους γι’ αυτό που κάνουν είναι μηδαμινό.

Εκείνοι που έμειναν με το ζόρι και παρ’ όλα αυτά τα κατάφεραν. Αυτοί είναι που πρέπει να προσδιορίσουν εκ του μηδενός τις όποιες επιλογές και να ακολουθήσουν την καρδιά τους.

6
Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκουμε, ένας κύκλος κλείνει.

Ας μην υποτιμούμε τους εαυτούς μας. Είχαμε το νεύρο να τα καταφέρουμε. Είχαμε τόλμη και μια μαχητικότητα αξεπέραστη. Που νίκησε ακόμη και τις στιγμές που πιθανόν να θέλαμε να τα τινάξουμε όλα στον αέρα.

Φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά, εφοδιασμένοι κι ανοιχτόμυαλοι.

7
Όμως να θυμάσαι: Έχεις φτάσει σε ένα κομβικό σημείο της ζωής σου.

Κάτι φτάνει στο τέλος του κι οι δρόμοι απο΄δω και πέρα είναι πολλοί κι είναι θέμα κυρίως επιλογής. Είναι το μόνο «μετά» που σε βρίσκει απροετοίμαστο, γιατί δεν το γνωρίζεις από πριν (π.χ. μετά το γυμνάσιο ακολουθεί το λύκειο). Κι επιπλέον είναι το μόνο «μετά» που κρατάει πολύ.

Κι αφού κρατάει πολύ, μάς οφείλουμε μια ζωή και μια καθημερινότητα που δε θα μισούμε, μια καθημερινότητα που θα αγαπάμε να βιώνουμε. Πήρες τα εφόδια, πήρες τις γνώσεις. Κράτα τις. Μόνο να ξέρεις πως το πτυχίο αυτό δεν είναι μονόδρομος.

Σ’ αυτό το «μετά» που κρατάει πολύ, όρισε τις επιλογές, ιεράρχησε τα θέλω, ακολούθα την καρδιά.

Η κατάλληλη ώρα είναι τώρα. Θα τα καταφέρουμε; Επιβάλλεται να τα καταφέρουμε!


Το άρθρο γράφτηκε από τον αναγνώστη μας Παύλο Πήττα και στάληκε στο StudentLife.com.cy για δημοσίευση.

Στείλε μας κι εσύ το δικό σου άρθρο, video ή εικόνα εδώ: SUBMIT & GO VIRAL


Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending