Ποδοσφαιριστές που τίμησαν το μουστάκι τους!

Vassos Kyriacou
Sports Journalist
metro.co.uk

Τα τελευταία χρόνια, κάθε Νοέμβριο, γίνεται ένας ψιλοχαμός (και καλώς αν με ρωτάς) για το Movember. Κάπου η κίνηση να αφήνουμε μουστάκι ως μέτρο ευαισθητοποίησης ενάντιον του καρκίνου του προστάτη έκανε την άλλοτε σημαία του ανδρισμού ολίγον… trendy!

Υπήρξε ωστόσο μια εποχή κατά την οποία το μουστάκι δεν ήταν ακριβώς της μόδας με τους… κατόχους το να το τιμούν αναλόγως. Ανάμεσα στους μουστακοφόρους υπήρξαν και αρκετοί ποδοσφαιριστές διεθνώς.

Τέτοιους είναι που ψάξαμε, βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε παρακάτω. Ποδοσφαιριστές με μουστάκι που το τίμησαν αναλόγως με τα κατορθώματα τους εντός αγωνιστικών χώρων.

1David Seaman

Συνδύασε τα καλύτερα του ποδοσφαιρικά χρόνια με το μουστάκι και την κοτσίδα. Πλέον έχει αποχαιρετήσει και τα 2!

2Paul Breitner

Μέλος της μεγάλης Bayern και της Εθνικής Γερμανίας τις δεκαετίες του ’70 και του ’80. Τίμησε όσο λίγοι το μουστάκι αν και οι φαβορίτες στυλ “Σταμάτης Κόκοτας” ξεχώριζαν σαν την μύγα μες το γάλα πάνω του.

3Ruud Gullit

Είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής με ράστα και μουστάκι που κέρδισε ποτέ την Χρυσή Μπάλα. Θέλεις κι άλλες αποδείξεις πως το τίμησε και με το παραπάνω; Την μέρα που αποχωρίστηκε το “σουβενίρ” στο πρόσωπο κάτι έσπασε μέσα στην καρδιά κάθε ποδοσφαιρόφιλου.

4Claudio Gentile

Ο κύριος στα δεξιά όχι απλά τίμησε, αλλά δόξασε το μουστάκι του. Ένας από τους πιο σκληροτράχηλους αμυντικούς που είδε ποτέ το ποδόσφαιρο είναι υπέυθυνος για τη δήλωση “Το ποδόσφαιρο δεν είναι για μπαλαρίνες“!

5Greame Souness

Μέλος και αρχηγός της καλύτερης Liverpool όλων των εποχών, αυτή της δεκαετίας του ’80. Παίρνει δικαιωματικά θέση σε αυτή τη λίστα μιας και δεν αποχωρίστηκε το “τιμημένο” παρά πριν μερικά χρόνια. Ομολογουμένως από τότε έχασε μέρος της σκληράδας του πάντως.

6Ian Rush

Killer στην περιοχή, μάλλον άγαρμπος στη μόδα. Άφησε μουστάκι (όπως και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές της Liverpool στα 80s) αλλά μάλλον είναι καλύτερος χωρίς αυτό!

7Roberto Rivellino

Μουστάκι τύπου “βούρτσα“. Ταίριαζε απόλυτα με τα χαρακτηριστικά του και σαν ποδοσφαιριστής αφού τα σουτ του έμειναν στην ιστορία ως “Ατομική Κλωτσιά”. Κουβαλά μέχρι και σήμερα το μουστάκι του δηλώνοντας “Δεν μπορώ να με φανταστώ ξυρισμένο!” Άξιος!

8Vicente del Bosque

Παίρνει δικαιωματικά θέση στους κορυφαίους μυστακοφόρους αφού από τις μέρες του ως ποδοσφαιριστής μέχρι και σήμερα κουβαλά με περηφάνια το χαρακτηριστικό του μουστάκι! Έχει θέση στην αγνή, ρομαντική καρδιά κάθε άντρα που τιμά… το μουστάκι του!

9Νίκος Αναστόπουλος

Όταν η κουβέντα πάει σε Ελλάδα και μουστάκι, η σκέψη πάει κατευθείαν στο “Αναστό”. Απαράμιλλος γκολτζής, αμίμητος και στο στυλ!

10Jozef Wandzik

Το “βουνό” που για μια δεκαετία (1990 -99) υπερασπίστηκε την εστία του Παναθηναϊκού  και αγαπήθηκε από τους οπαδούς του ήταν και εξακολουθεί να είναι άξιος μουστακαλλής μέχρι και σήμερα! Μόνο αγάπη!

11Γιαννάκης Γιαγκουδάκης

Πόλλοι ήταν αυτοί που έφεραν μουστάκι στο κυπριακό πρωτάθλημα κυρίως στη δεκαετία του ’80. Ο αιώνιος αρχηγός του Απόλλωνα ωστόσο είναι ίσως ο μοναδικός που ταυτίστηκε τόσο πολύ με αυτό στο ποδόσφαιρο μας! Τα σέβη μας!

Ποιους άλλους μουστακαλήδες ποδοσφαιριστές ξέρεις;