fbpx

Νεόφυτος Μιχαήλ: “Θέλω να φτάσω ακόμα πιο ψηλά”!

Ο Νεόφυτος Μιχαήλ είναι ένας ταλαντούχος τερματοφύλακας που με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με τα χρώματα της Νέας Σαλαμίνας, αναδείχθηκε πέρσι ως ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος ποδοσφαιριστής Α’ Κατηγορίας.

Μίλησε αποκλειστικά στο StudenLife Sports για τον συνδυασμό Σπουδών και Καριέρας, για την κατάσταση που επικρατεί στη Νέα Σαλαμίνα και για το μυστικό της επιτυχίας του ποδοσφαίρου.

Νεόφυτε πες μας λίγα λόγια για ‘σένα και την μέχρι τώρα πορεία σου στο ποδόσφαιρο.

Τέλειωσα το πτυχίο μου στην επιστήμη αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και τώρα κάνω μεταπτυχιακό στην διοίκηση επιχειρήσεων στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

Ξεκίνησα στο ΘΟΪ Λακατάμιας στα οκτώ μου, έμεινα πολλά χρόνια εκεί και έφυγα για το ΑΠΟΕΛ λίγους μήνες και επέστρεψα πίσω. Μετά πήγα στον Εθνικό Λατσιών και έπειτα στον Ολυμπιακό Λευκωσίας, όπου επέστρεψα στο ΘΟΪ για ενάμισι χρόνο και τα τελευταία δύο χρόνια στην Νέα Σαλαμίνα.

Ο πατέρας μου ήταν τερματοφύλακας και βασικά ξεκίνησα λόγω του ιδίου. Ήθελα και εγώ να ασχοληθώ με τον αθλητισμό και με παρότρυνε να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα στην θέση του τερματοφύλακα.

Ποια είναι η κατάσταση στη Νέα Σαλαμίνα και ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας; 

Η ομάδα βρίσκεται σε ανοδική πορεία, οι στόχοι της ομάδας είναι καθαρά η εξάδα και πιο πάνω αν μπορούμε. Ξεκινήσαμε άσχημα την χρονιά, αλλά όπως βλέπουμε η ομάδα βρίσκει τα πατήματα της και πρέπει να στηρίξουμε τον προπονητή γιατί πιστεύει στις δυνατότητες μας. Πιστεύω μπορούμε για την εξάδα και γιατί όχι και πιο πάνω. Είναι αποδυναμωμένη η Ανόρθωση, έχουν δυναμώσει κάποιες άλλες ομάδες και κατά την προσωπική μου γνώμη ο στόχος της εξάδας είναι εφικτός. Ο άλλος στόχος είναι μια καλή πορεία στο κύπελλο, πέρυσι είχαμε την ατυχία να κληρωθούμε με το ΑΠΟΕΛ, φέτος αν έχουμε την τύχη και έχουμε μια ευνοϊκή κλήρωση μπορούμε να παλέψουμε και για το κύπελλο.

Ποια είναι η σχέση σου με τον καινούριο προπονητή της Νέας Σαλαμίνας και με τους συμπαίκτες σου;

Η σχέση με τον προπονητή είναι τυπική, έχουμε μια πολύ καλή σχέση και γενικά σαν καινούργιος προπονητής θέλει να δώσει το δικό του στίγμα στην ομάδα. Πήρε από κοντά όλους τους παίχτες της ομάδας να μας μιλήσει για τα πλάνα του, το τρόπο που δουλεύει και είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι γνωρίζει τρεις γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Ισπανικά), άρα όλοι οι ποδοσφαιριστές μπορούν να συνεννοηθούν μαζί του. Πιστεύω ότι τους κέρδισε όλους από την αρχή και φαίνεται και στα αποτελέσματα της ομάδας.

Στην ομάδα έχουμε και ξένους και Κύπριους ποδοσφαιριστές, έχουμε ένα οικογενειακό κλίμα, υγιής ανταγωνισμός μεταξύ μας γιατί όλοι παλεύουμε στις προπονήσεις γιατί όλοι θέλουν να παίξουν. Το επίπεδο των παιχτών είναι πολύ ψηλό έχουμε παίχτες όπως ο Λουτσιάνο Μπεμπέ, ο Ματίας Αμπελάιρας και γενικά τέτοιοι παίχτες ανεβάζουν το επίπεδο των προπονήσεων αλλά και της ομάδας. Φυσικά έχουμε και τους Κύπριους όπως ο Κολοκούδιας, ο Κούσουλος.

12509821_10156486506305604_1826982006569842099_n

Πώς βλέπεις την εξέλιξη του Κυπριακού πρωταθλήματος; Ο Κύπριος παίχτης μπορεί να καθιερωθεί μέσα σε αυτό;

Φέτος υπάρχει ανταγωνισμός σε ότι αφορά τις μικρομεσαίες ομάδες. Έχουν ξεχωρίσει οι μεγάλες ομάδες όπως είναι ο ΑΠΟΕΛ, ο Απόλλωνας, η ΑΕΚ και βλέπουμε ότι υπάρχει μια διαφορά μεταξύ των υπολοίπων.

Όσον αφορά τους Κυπρίους ναι, βλέπουμε ότι κάθε χρόνο παίζουν περισσότεροι στις ομάδες τους με παράδειγμα τελευταία με τον Αντρέα Χριστοδούλου στην Ομόνοια. Το θέμα είναι να πάρουν την ευκαιρία και είναι στο χέρι τους η συνέχεια στο ποδόσφαιρο.

Το μόνο άσχημο στο κυπριακό ποδόσφαιρο είναι τα στημένα παιχνίδια, οι κόκκινοι φάκελοι που έχουν γίνει συνήθες φαινόμενο. Αντί να βγαίνουν οι παράγοντες και να λένε τα νέα της ομάδας, ακούμε μόνο για στημένα παιχνίδια και δεν είναι καλό για τους Κύπριους.

Όταν ήσουν φοιτητής έπαιζες στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία σου;

Ήταν αρκετά καλή εμπειρία, βοηθήσαμε το Πανεπιστήμιο να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα. Μου άρεσε αρκετά γιατί γνώρισα πολλούς φοιτητές και έκανα καινούργιες γνωριμίες. Είναι πολύ θετικό ότι υπάρχει αθλητισμός στο πανεπιστήμιο γιατί όλοι οι φοιτητές μπορούσαν να παίξουν άσχετα αν είχαν ποτέ ασχοληθεί είτε στο ποδόσφαιρο, στο φούτσαλ, στο βόλεϊ.

Υπήρχε καλό επίπεδο και το ανέβαζαν και παίχτες που έπαιζαν και στην πρώτη κατηγορία, αλλά φυσικά και παίχτες από άλλες κατηγορίες έπαιζαν και μέσω αυτού έπαιρναν παιχνίδια πάνω τους. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι μόνο από τη συμμετοχή στην ομάδα παίρναμε έκπτωση στα δίδακτρα 15-20% και αν παίρναμε και το πρωτάθλημα ή έστω δεύτερη θέση ακόμα περισσότερη έκπτωση, άρα ακόμα ένα κίνητρο για τους φοιτητές να μπουν στην ομάδα και να παλεύουν τα παιχνίδια και όχι για τον χαβαλέ.

Ήταν δύσκολος ο συνδυασμός σπουδών και ποδοσφαίρου. Υπήρχε βοήθεια από το πανεπιστήμιο;

Για εμένα δεν ήταν δύσκολο λόγω του ότι συνδύαζα και το διάβασμα και τις προπονήσεις. Είχα ένα ημερήσιο πρόγραμμα, να ξυπνήσω το πρωί να πάω στο μάθημα μου, μετά να διαβάσω, μετά προπόνηση και μετά ξανά διάβασμα. Όλα είναι βάση προγράμματος και όπως είπα για εμένα δεν ήταν δύσκολο.

Το πανεπιστήμιο με βοήθησε πάρα πολύ, και όποτε είχα κάποια ανάγκη μιλούσα με τους καθηγητές μου και όλοι ήταν θετικοί να με βοηθήσουν όσο μπορούν γιατί ήξεραν ότι το πρόγραμμα μου ήταν πολύ πιεσμένο και πραγματικά δεν έχω κανένα παράπονο.

6797_10156771747160604_3451865287783519045_n

Ποιες είναι οι δικές σου φιλοδοξίες και οι στόχοι που έχεις θέσει για το ποδοσφαιρικό σου μέλλον;

Στο ποδόσφαιρο όσο παίζεις θέλεις να πηγαίνεις και πιο πάνω, οπότε αν πω ότι ο στόχος μου είναι να μείνω στην Νέα Σαλαμίνα δεν θα είναι, θέλω να κάνω ένα βήμα παραπάνω. Θέλω να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο να πάω πιο ψηλά, τώρα πιο είναι το ταβάνι δεν ξέρω όσο πιο πάνω τόσο το καλύτερο. Εντάξει στόχος μου είναι και η καθιέρωση στην Εθνική και ένα καλύτερο συμβόλαιο σε μια πιο μεγάλη ομάδα. Στο πίσω μέρος του μυαλού μου έχω και το εξωτερικό, όταν έρθει η ευκαιρία θα την ζυγίσω καλά αν μου συμφέρει και αν έχει κάτι θετικό γιατί όχι.

Υπάρχει κάποια ομάδα στο εξωτερικό που είχες όνειρο να παίξεις;

Είμαι φανατικός οπαδός της Liverpool, αλλά εντάξει μιλούμε για μεγάλο στόχο και είναι καλά να ζεις και με ένα όνειρο!

Ποια θεωρείς την πιο μεγάλη σου επιτυχία;

Η Εθνική ομάδα είναι η μεγαλύτερη μου επιτυχία έως τώρα.

Πόσο άλλαξε η ζωή από την πρώτη σου εμφάνιση στην πρώτη κατηγορία μέχρι τώρα;

Η αναγνωρισιμότητα. Βγαίνω έξω και μου δείχνουν αγάπη, ειδικά οι οπαδοί της Σαλαμίνας. Όμως οι προτεραιότητες μου παραμένουν οι ίδιες, δεν άλλαξε κάτι συγκεκριμένα. Παραμένω ο ίδιος όπως ήμουν και πριν.

neophytos-michael-2

Ήταν κάτι που περίμενες η κλήση σου στην εθνική για τον αγώνα της Κυριακής;

Η αλήθεια όχι γιατί δεν έπαιζα και οι άλλοι τερματοφύλακες είχαν κλήση από πιο πριν. Μου ήρθε λίγο ξαφνικό, ήξερα ότι είμαι μέρος της εθνικής ομάδας αλλά περίμενα να παίξω και μετά. Φυσικά το ότι με κάλεσαν μου έδειξαν ότι με στηρίζουν, μου έχουν εμπιστοσύνη, πιστεύουν στις δυνατότητες μου και μακάρι να συνεχίσω έτσι.

Είσαι 100% έτοιμος να επιστρέψεις μετά τον τραυματισμό σου;

Εννοείται. Εδώ και ενάμισι μήνα ξεκίνησα προπονήσεις, δυναμώνω καθημερινά. Ο τραυματισμός με κράτησε έξω για δυόμισι μήνες, ήταν οδυνηρό, ήταν κάτι που ήρθε έτσι ξαφνικά και μου έκοψε λίγο τα φτερά μου, γιατί θα ξεκινούσα την χρονιά σαν βασικός τερματοφύλακας στη Νέα Σαλαμίνα. Όμως με έκανε πιο δυνατό, άφησα το παρελθόν και πλέον βλέπω μόνο μπροστά.

Το καλοκαίρι έγινε ένα “σίριαλ” μεταγραφής σου στην Ανόρθωση και στο Αποέλ. To περίμενες;

Η αλήθεια δεν το περίμενα. Με κολακεύει το γεγονός ότι ενδιαφέρθηκαν δύο από τις πιο μεγάλες ομάδες της Κύπρου, εντάξει ότι και να έγινε τελείωσε και πλέον βλέπω μόνο τη Νέα Σαλαμίνα. Μακάρι να αποδείξω ότι αξίζω και να επανέλθουν με νέα πρόταση ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

Ποιους ευχαριστείς για όλα αυτά που έχεις πετύχει μέχρι σήμερα;

Είναι μεγάλη η λίστα! Πρώτα από όλα την οικογένεια μου για την στήριξη όλα αυτά τα χρόνια και τους ανθρώπους και τον κόσμο της Νέας Σαλαμίνας για όλη τη στήριξη.

Για το τέλος μια συμβουλή για τους Κύπριους που ψάχνουν το μυστικό της επιτυχίας στο ποδόσφαιρο;

Σίγουρα θέλει θυσίες, δεν μπορείς να πηγαίνεις έξω ή για καφέ με τους φίλους σου, η διατροφή σου, όλα αυτά παίζουν ρόλο. Όταν γίνονται όλα με μέτρο και έχεις ένα πρόγραμμα όπως είπα όλα γίνονται. Εγώ τα εφαρμόζω τα τελευταία τρία χρόνια και όπως φαίνεται, μου βγαίνει σε καλό!

Ευχαριστούμε το Νεόφυτο για τη συνέντευξη που μας παραχώρισε και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον!

 

Δες επίσης: Γιώργος Παπαδόπουλος: Η δικαίωση ήρθε μετά τις σπουδές!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending