fbpx

Οι 3 κυριότεροι τύποι Κυπραίων πατεράδων!

Familia! Η μεγαλύτερη ευλογία στη ζωή! Αναμφισβήτητα, είναι οι άνθρωποι μας, τα στηρίγματα μας και γενικότερα το σημείο αναφοράς μας στα δύσκολα αλλά και στις πιο τρελές, χαρούμενες στιγμές μας!

Αρχηγοί της οικογένειας; Ο παπάς τζιαι η μάμα! Εε okay.. βασικά στην Κύπρο μας τα σκήπτρα της αρχηγίας δίνονται στον πατέρα ή αλλιώς τζύρη μας! Χαρακτηρίζεται ως ο στύλος, η κολώνα του σπιθκιού τζιαι ότι άλλο μπορούμε να φανταστούμε.

Ας πάμε, λοιπόν, να δούμε τους 3 τύπους του Σύπριοτ πατέρα:

 

1
Ο υπερπροστατευτικός παπάς!

Εδώ έχουμεν τον παπάκι, τον πατερούλη τζιαι γενικότερα ό,τι πιο χαριτωμένο χαϊδευτικό μπορούμε να σκεφτούμε για αυτόν! Βασικά, εν ο πανταχού παρών daddy τζιαι όσοι τον έχουν, εν λες τζιαι έχουν 2 μανούλες!

Ο γλυκούλης πατερούλης, λοιπόν, παρουσιάζεται με άποψη για όλα -μα όλα- τα θέματα (ναι, ναι ακόμα τζιαι τα στυλιστικά)! Μπορεί να γίνει και υπερ-υπερ-υπερ-προστατευτικός, σε σημείο που εν θα σε αφήνει λεπτό μόνο σου τζιαι θα σου ασκεί στενό μαρκάρισμα – ειδικά αν είσαι κόρη! Ξεκινά από το “πού ήσουν; Με ποιον; Πού τον εγνώρισες τούτον; Εν καλός; Εν τζιαι φαντάζομαι να του έδωκες τζιαι πολύ σημασία, έννεν;” Τζιαι το ερωτηματολόγιο εν τελειώνει!

Χαρακτηριστικό του; Η φράση που λέει «γελούν τζιαι τα μουστάτζια του»! Ειδικά όταν βλέπει την κοράσα ευτυχισμένη τζιαι όταν ακούει τους άλλους να λαλούν για το γιόκαρο του «Άδε ίντα κοπέλλιν, σαν τον παπά του»! Λογικά ταυτίζεται!

2
Ο πατέρας – «εν φακκώ πενιά»!

Χμμ… okay! Σε τούτην τη κατηγορία κατατάσσονται οι πλείστοι Κύπριοι πατεράδες. Εν οι κλασικοί τζυρούδες που απλά εβολευτήκαν στην ησυχία τους τζιαι αφήνουν τις μανούλες σπιτούι να βουρούν τα μωρά που πίσω – όι για τιποτε άλλο, έτο για να μεν χαλάσουν τα standard της εποχής:

Ο παπάς στη δουλειά για τα προς το ζην, τζιαι η μάμα σπιτούι με τα ζιζάνια.

Κύρια χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου τύπου πατέρα; Έρκεται που τη δουλειά «πτώμα», τζιαι πονοτζεφαλιάζει στο πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο που η γυναίκα του θα θελήσει να αρχίσει τη «μουρμούρα» για το τι επέρασε τζιείνη τη μέρα. Όσον αφορά τη σχέση του με τα παιδιά του; Κυρίως επιφανειακή και τυπική (μόνο για τα πιο κύρια εν ενημερωμένος)!

3
Ο πατέρας “mix” των 2 πιο πάνω!

Λοιπόν, εδώ είτε θα συναντήσουμε ένα πατερούλη ήρεμο και αξιαγάπητο (εν μας δυσκολεύει τη ζωή) είτε ένα πατέρα πιο «δημοκρατικό». Βασικά τζιαι στις 2 περιπτώσεις εν ο daddy cool!  Πιο αναλυτικά, ο ήρεμος παπάς εν τζείνος που ΠΟΤΕ εν θα σε ενοχλήσει, αλλά ταυτόχρονα εν κρυφός παρατηρητής! Μιλά σου, βοηθά σε όποτε εσύ του το ζητήσεις τζιαι έσσιει σου τυφλή εμπιστοσύνη! Γι’ αυτό τζιαι το «όχι» στο λεξιλόγιο του δεν υπάρχει!

Ο «δημοκρατικός» πατέρας εν  ο πατέρας της ελευθερίας τζιαι της ισότητας. Τι εννοώ; Θα σε αντιμετωπίζει ως μεγάλο, ως ένα ώριμο άτομο που θα μπορείς να παίρνεις τις σωστές αποφάσεις για εσένα δίχως να σου επιβάλλει τα δικά του θέλω. Αν πάει όμως κάτι στραβά, θα ακούσεις το:

«Ελάλεν σου τα ο παπάς σου, αλλά εσύ όι, μια ζωή ξεροτζιέφαλος…»

Όποιον τύπο πατέρα κι αν έχεις, αγάπα τον όσο πιο πολύ μπορείς. ΕΝΑΝ τον έχεις (δεν έχει κάρτα αλλαγής)!

 

Δες επίσης: Kυπραία Μάμα Vs Κυπραίος παπάς: Bρες τις διαφορές!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending