fbpx

10 παρατσούκλια ομάδων που προκαλούν γέλιο!

Ομάδα. Ο οργανισμός γύρω από τον οποίο είναι κτισμένη ολόκληρη η κοινωνία. Συμφωνούμε ως εδώ έτσι; Τίποτα που δεν είναι οργανωμένο σε τούτο τον κοσμάκη δεν έχει μέλλον. Αφού το ξεκαθαρίσαμε αυτό ας το σπάσουμε λίγο.

Ποδοσφαιρικές ομάδες. Κάθε άνθρωπος που ασχολείται με την στρογγυλή θεά έχει και την δική του αγαπημένη. Τυχαίνει όμως οι ομάδες, σαν όλα τα αγαπημένα σε αυτή τη ζωή, να έχουν τα παρατσούκλια τους.

Και υπάρχουν αρκετά από αυτά που εμπνέουν σεβασμό. Ας πούμε ακούς “κόκκινοι διάβολοι” ξέρεις κατευθείαν πως πρόκειται για την Manchester United, ακούς απ’ την άλλη “αετοί” ξέρεις πως πρόκεται για την Benfica. Είναι όμως και μερικές ομάδες που τους κόλλησαν κάτι χαϊδευτικά σκέτο περιπαίξιμο.

10 τέτοια παρατσούκλια είναι που θα δούμε παρακάτω. Παρατσούκλια για τρελά γέλια!

1
Real Madrid – Οι “μερένχες”

Σε μας που δεν μιλάμε ισπανικά ακούγεται αθώο, έτσι; Ξέρατε όμως πως ουσιαστικά σημαίνει μαρέγκες; Ναι εκείνο το άσπρο παχύρευστο υγρό που δημιουργείται από τα ασπράδια των αυγών! Δόθηκε στη “βασίλισσα” εξαιτίας των ολόλευκων της εμφανίσεων αλλά μάλλον δεν την κολακεύει!

2
Chievo Verona – Οι “ιπτάμενοι γαΐδαροι”

Δεν το λες και τιμητικό να σε λένε ιπτάμενο γαΐδαρο, σίγουρα. Η ιστορία του όμως έχει πολύ ενδιαφέρον αφού το παρατσούκλι αυτό τους δόθηκε από τους συμπολίτες και μεγάλους του αντιπάλους, Hellas Verona.

Οι οπαδοί της Hellas, βλέπετε, έλεγαν πως πρώτα θα πετάξουν οι γαΐδαροι και μετά θα τους ξεπεράσει η Chievo. Σήμερα, η Chievo είναι στη Serie A και η Hellas στη Serie B. Ενδιαφέρον!

3
Chelsea – Οι “συνταξιούχοι”

Εσύ θα υποστήριζες μια ομάδα που τους λένε και “συνταξιούχους”; Κάθε άλλο παρά κολακευτικό είναι το παρατσούκλι της Chelsea έχει όμως ενδιαφέρουσα ιστορία αφού τους το “κόλλησαν” εξαιτίας των Chelsea Pensioners, βετεράνους πολέμου που φιλοξενούνται σε νοσοκομείο της περιοχής. Είναι το επίσημο τους παρατσούκλι από το 1952 παρακαλώ!

4
Newcastle – Οι “καρακάξες”

“Τόσα πουλιά με καρακάξες βρήκαν να παρομοιάσουν την ομάδα της βόρειας Αγγλίας” θα σκεφτεί κάποιος. Υπάρχουν 2 εκδοχές για το προσωνύμιο αυτό.

Η πρώτη έχει να κάνει με τα χρώματα (άσπρο – μαύρο) της ομάδας, χρώματα που έχουν και οι καρακάξες. Αυτή είναι και η επικρατέστερη εκδοχή.

Υπάρχει και μια δεύτερη ιστορία που λέει πως 2 καρακάξες έκτισαν την φωλιά τους στο γήπεδο της Newcastle λίγο μετά την κατασκευή του. Κανείς δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει με σιγουρία!

5
Fenerbahce – Τα “κίτρινα καναρίνια”

Αυτό το μάλλον αθώο και λίγο soft παρατσούκλι κουβαλά μια από τις 3 μεγάλες ομάδες της Τουρκίας! Οφείλεται στον τερματοφύλακα τους από το 1939 ως το 1952, Cihat Arman.

Ο Arman θεωρείτο ως ο καλύτερος τερματοφύλακας της Τουρκίας και συνήθιζε να φοράει μια κίτρινη, καναρινί στολή. Κάπως έτσι, του κόλλησαν το παρατσούκλι “το κίτρινο καναρίνι” που αργότερα ο τύπος της χώρας το υιοθέτησε για ολόκληρη την ομάδα.

6
Boca Juniors – Οι “κοπρίτες”

Αυτό που για μας είναι βρισιά αποτελεί το δεύτερο όνομα μιας εκ των μεγαλύτερων ομάδων της Αργεντινής.

Και εδώ, όπως και στην περίπτωση της Chievo Verona, τους το κόλλησαν οι αντίπαλοι εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας κοπριάς που χρησιμοποιούσαν στο εργοστάσιο παραγωγής τούβλων που βρισκόταν στο χώρο που σήμερα είναι το La Bombonera.

Οι οπαδοί της Boca δηλώνουν περήφανοι πάντως αφού δηλώνει τις εργατικές καταβολές του συλλόγου.

7
Estudiantes – Οι “ποντικοφονιάδες”

Και αυτό μάλλον για βρισιά θα ακουγόταν. Να υποστηρίζω μια ομάδα και να με φωνάζουν φονιά ποντικών; Ακούγεται κάπως!

Η αλήθεια πάντως είναι πως το παρατσούκλι αυτό προέρχεται από τα πειράματα ανατομίας που έκαναν οι φοιτητές της ιατρικής του πανεπιστημίου της La Plata στο παρελθόν. Εξάλλου και το Estudiantes μαθητές σημαίνει άρα τους βόλεψε και λίγο!

8
Atalanta – Η “θεά”

BERGAMO, ITALY – DECEMBER 01: Davide Brivio (L) of Atalanta BC celebrates after scoring the opening goal during the Serie A match between Atalanta BC and AS Roma at Stadio Atleti Azzurri d’Italia on December 1, 2013 in Bergamo, Italy. (Photo by Marco Luzzani/Getty Images)

Η ιταλική ομάδα με το ελληνικότατο όνομα κουβαλά και ένα παρατσούκλι που ακούγεται μεν αστείο αλλά μάλλον τιμητικό είναι. Atalanta ή Αταλάντη ήταν αρχαία Ελληνίδα κυνηγός και προστατευόμενη της θεάς Άρτεμις. Έτσι, η ομάδα που κουβαλά το όνομα της δεν θα μπορούσε να μην έχει το προσωνύμιο “θεά”.

9
Albacete – Το “κουρδιστό τυρί”

Να δεχτούμε πως όλα τα άλλα παρατσούκλια μπορεί να μοιάζουν αστεία αλλά να μην είναι. Εξάλλου όσο μελετάς την ιστορία τόσο απομυθοποιείς κάποια πράγματα. Μην μου πείτε όμως πως αν ακούγατε κάποιον να φωνάζει την ομάδα του “κουρδιστό τυρί” δεν θα πεθαίνατε στα γέλια!

Και όμως και εδώ υπάρχει μια πολύ λογική εξήγηση! Το Albacete είναι η πρωτεύουσα της La Mancha, περιοχής που φημίζεται για την παραγωγή τυριού. Κάπως έτσι, ανακαλύψαμε γιατί “τυρί”.

“Κουρδιστό” επειδή στις αρχές της δεκαετίας του ’90 παρέμειναν στην Primera Division για 5 συνεχόμενες χρονιές. Συνεπείς, λοιπόν, άρα και καλοκουρδισμένοι με άλλα λόγια!

10
Porto – Οι “tripeiros”

Εδώ δεν υπάρχει μετάφραση στα ελληνικά για ένα πολύ απλό λόγο! Tripas είναι ένας παραδοσιακός μεζές της Πορτογαλίας και ειδικά του Porto, που αποτελείται από στομάχι βοδιού και φασόλια.

Τον 15ο αιώνα οι κάτοικοι της πόλης άφηναν τον στόλο της χώρας που ετοιμαζόταν να κατακτήσει την Ceuda της Βορείου Αφρικής να τρώει το κρέας την ώρα που εκείνοι αρκούνταν στο στομάχι του ζώου (tripe).

Ακόμα και σήμερα οι κάτοικοι του Porto είναι περήφανοι γι’ αυτή τη πράξη τους αφού θεωρούν πως θυσιάστηκαν για την χώρα τους. Αφού λοιπόν, οι κάτοικοι της πόλης ονομάζονται tripeiros μοιραία πήρε και η ποδοσφαιρική ομάδα το παρατσούκλι!

Ποια ομάδα έχει το πιο αστείο παρατσούκλι;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending