fbpx

Βαρέθηκες το διάβασμα; Δοκίμασε αυτές τις 5 εναλλακτικές προτάσεις!

Η εξέταση σου είναι σε μια βδομάδα και εσύ δεν έχεις ανοίξει βιβλίο. Σου θυμίζει εσένα;  Τότε μάλλον έχεις το λεγόμενο… σύνδρομο του φοιτητή.

Ίσως να συμβαίνει από φόβο προς τη ρουτίνα του μονότονου διαβάσματος, γι’ αυτό και χρειάζεσαι ένα πρόγραμμα μελέτης. Για να γίνει φυσικά ανεκτό, χρειάζεται ο εμπλουτισμός του με διαλείμματα τα αγαπημένα των φοιτητών!

Ίσως να ψάχνεις για κάποια ξεχωριστή δραστηριότητα αυτή τη φορά, που να μην συμπεριλαμβάνει τα social media.  Σου έχω κάποιες προτάσεις, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την ευρηματικότητα σου (ειδικά όταν έχει να κάνει με διάλειμμα)!

Πώς μπορείς, λοιπόν, να σπάσεις τη μονοτονία του διαβάσματος κατά τη διάρκεια του εξαμήνου; 

 

1
Παίξε κάποιο ηλεκτρονικό (ή μη) παιχνίδι

Μιας και περιφέρομαι κι εγώ μέρα νύχτα στα labs (συνήθεια των πληροφορικάριων), βλέπω αρκετούς που για διάλειμμα παίζουν ένα γύρο LoL, ή ό,τι άλλα ηλεκτρονικά παιχνίδια παίζουν – ναι, είμαι αρκετά άσχετη από τέτοια.

Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια είναι μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο όσο κι αν ακούγεται παράξενο σε όσους δεν ασχολούνται, έχουν και τη θετική τους πλευρά.  Μια από αυτές είναι και το “ξέσπασμα” από το διάβασμα.

Φυσικά, ως Κυπραίοι, δεν μπορούμε να αφήσουμε πίσω ούτε την πιλόττα, ούτε την μπιρίμπα. Υποστηρικτές όμως, αν και όχι τόσο φανερούς, έχουν και τα επιτραπέζια παιχνίδια.

Το κάθε είδος παιχνιδιού έχει τη χάρη του και ειδικά το τελευταίο κρύβει πολλούς νέους κόσμους για να ανακαλύψεις.

2
Κάνε κάποια φυσική άσκηση

Μπορεί αυτό να ονομάζεται γυμναστήριο, κολύμπι ή γιόγκα (bonus, αν έχει επαφή με τη φύση).  Ό,τι και αν διαλέξεις, σε βοηθά να «πάρει αέρα ο νους σου» – με την καλή έννοια, αφού με την άσκηση οξυγονώνεται ο εγκέφαλος. Δηλαδή ξυπνάς, μπορείς να συγκεντρωθείς και να σκεφτείς πιο καθαρά.

Έτσι, φρόντισε το επόμενο σου διάλειμμα να περιλαμβάνει κίνηση! Ταυτόχρονα, η αλλαγή παραστάσεων ενδιάμεσα του διαβάσματος συστήνεται, έτσι ώστε να καθαρίζει ο νους.

3
Πήγαινε για shopping

Μιας και έχω βρεθεί η ίδια σε αυτή τη θέση, μπορώ να σου πω πως το να κάνεις βόλτες στο mall ή στο κέντρο της πόλης μπαινοβγαίνοντας στα καταστήματαχωρίς απαραίτητα να ξεσηκώσεις τις πιστωτικές σου κάρτες – είναι ένας τρόπος να ξεφύγει το μυαλό σου από την προσοχή της μελέτης.

Μην ξεγελιέσαι που το shopping therapy θεωρείται κυρίως γυναικείο άθλημα.  Δε σου λέω πως πρέπει απαραίτητα να κοιτάζεις τα καλλυντικά!  Μπορείς να επιλέξεις άλλα καταστήματα αθλητικών ή μουσικών ειδών για παράδειγμα, που να είναι σχετικά με κάποιο χόμπι σου.

Όπως και να έχει, μια ουδέτερη και πρωτότυπη λύση είναι τα μέρη που έχουν ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, με βιβλία, σαλονάκια, ή ακόμα και κρεβάτια, διακοσμητικά χώρου και αρώματα!

4
Αφιέρωσε χρόνο στο χόμπι σου

Όση πίεση και να έχεις, πρέπει να διατηρείς μια ισορροπία στις δραστηριότητές σου.  Φύλαξε μερικά από τα διαλείμματά σου για την αγαπημένη σου ασχολία: άθλημα, ζωγραφική, χορός, φωτογραφία, hiking, μαγειρική, μουσική, διάλεξε και πάρε.

Δεν έχεις συγκεκριμένο χόμπι; No worries. Μπορείς να ονομάσεις χόμπι κάτι πιο συνηθισμένο, όπως το να παρακολουθήσεις μια ταινία ή σειρά, να διαβάσεις κάποιο βιβλίο, να απολαύσεις ένα αφρόλουτρο ή απλά να… κοιμηθείς!

Ό,τι κι αν επιλέξεις, είναι σημαντικό να του δώσεις χρόνο, αφού ταυτόχρονα δεσμεύεις χρόνο για ‘σένα και μόνο.

5
Βγες με παρέα

Επέλεξε μεταξύ οικογένειας, συμφοιτητών ή στενών φίλων και ρίξε το λίγο έξω.  ΛΙΓΟ είπαμε, μη μας φάνε τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια, έτσι;

Πέρα από τα αστεία, είναι εξίσου σημαντικό να μην παραμελείς τα άτομα που νοιάζεσαι και θέλεις να έχεις στη ζωή σου.

Δώσε περιθώριο στον εαυτό σου για μια βραδινή έξοδο, ένα δείπνο που ίσως να ετοιμάσεις μαζί με την παρέα που θα επιλέξεις, ένα καφεδάκι με δυο καλούς φίλους. Εξάλλου, δεν τρελένεσαι λίγο όταν το πρόγραμμα σου είναι μόνο σπίτι-πανεπιστήμιο, πανεπιστήμιο-σπίτι;

Όπως καταλαβαίνεις, οι πιο πάνω δραστηριότητες μπορούν να έχουν διαφορετική διάρκεια η κάθε μία. 

Έτσι απαραίτητα χρειάζονται χρονικά όρια στο διάλειμμα σου και να επιλέγεις την ανάλογη δραστηριότητα σύμφωνα με το περιθόριο που θα θέσεις.

Σε συνδυασμό με το να αρχίσεις νωρίς το διάβασμα, έχω ήδη πειστεί πως θα τα πας περίφημα το επόμενο εξάμηνο! 

Ελπίζω να μη σε παραγέμισα με ιδέες τώρα και να παρατήσεις το διάβασμα…

Enjoy responsibly 😉

 

Χρειάζεσαι βοήθεια με τις εργασίες σου; Επικοινώνησε με τη Uni Assignment Center τώρα για να πάρεις τη βοήθεια που χρειάζεσαι!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending