fbpx

5 λόγοι που αγαπάμε τον Peter Scheimchel!

Αν και στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει αυτό που λέμε “η πιο δύσκολη θέση” να παίζεις, όπως και να το κάνουμε ο τερματοφύλακας είναι ο πιο εκτεθειμένος και στις πλείστες περιπτώσεις οτι λάθος κάνει το πληρώνει. Ρωτήστε άλλωστε και τον Barbosa, τερματοφύλακα της Βραζιλίας στο Μουντιάλ του 1950 πόσο πλήρωσε το λάθος που έκανε στον τελικό.

Πριν ξεφύγω όμως, το σημερινό άρθρο γράφεται για τον ύψιστο Peter Schmeichel. Θυμόμαστε τους 5 λόγους που αγαπήσαμε τον μεγάλο Δανό και συνεχίζουμε να τον αγαπούμε (γιατί οι ποδοσφαιρικές αγάπες είναι παντοτινές)!

Δες ποιοι είναι παρακάτω:

 

1
Ήταν ο καλύτερος τερματοφύλακας την δεκαετία του ’90!

Με ύψος 1, 91 και βάρος κάτι παραπάνω από 100 κιλά κατά τη διάρκεια της καριέρας του και με ειδικά προσαρμοσμένες XXXL στολές, εξέπεμπε τρόμο στους αντιπάλους. Παρά τα τρομερά του προσόντα όμως κάθε άλλο παρά βαρετό τον έλεγες. Απόδειξη το πιο πάνω βίντεο!

2
Ηταν μέλος σε ένα από τα πιο όμορφα ποδοσφαιρικά παραμύθια!

Υπηρέτησε την Εθνική της χώρας του για 14 χρόνια (1987 – 2001) ενώ οι 129 συμμετοχές του τον φέρνουν πρώτο στη σχετική λίστα με τις συμμετοχές με το εθνόσημο της Δανίας. Κορυφαία στιγμή ωστόσο δεν θα μπορούσε να ήταν άλλη από την απροσδόκητη κατάκτηση του Euro 1992. Βασικότατο στέλεχος και ηγέτης σε μια ομάδα που έκανε την πιο μεγάλη έκπληξη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο… πριν έρθει η Ελλάδα του 2004!

3
9 χρόνια στο Manchester, δέν έχασε στο τοπικό ντέρμπι!

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πως σε 8 χρόνια με την φανέλα της Manchester United και 1 με αυτή της City δεν ήταν ποτέ στην πλευρά των ηττημένων στο ντέρμπι της πόλης. Και αν θα θεωρείτο λογικό όσο ήταν στους “κόκκινους διαβόλους” δεν θα λέγαμε το ίδιο και κατά τη διάρκεια της θητείας του στους “πολίτες” (2002 – 03). Τότε η City δεν είχε καμία σχέση με την σημερινή ενώ και η United ήταν καταφανώς ανώτερη από την σημερινή. Παρ’ όλα αυτά, στον ένα χρόνο του στην City, ο Schmeichel είδε την ομάδα του να νικά στο Maine Road και να εξέρχεται ισόπαλη στο Old Trafford!

4
Πρώτος τερματοφύλακας που σκόραρε στη Premier League!

Το 2001 βρήκε τον “Big Pete” στην Aston Villa. Όσο ήταν στην ομάδα του Birmingham έγινε ο πρώτος πορτιέρε που σκόραρε στην Premier League. Ήταν 20 Οκτωβρίου όταν σκόραρε εναντίον της Everton χωρίς να αποτρέψει ωστόσο την ήττα με 3-2.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως πως αν και ήξερε πως να αποσοβεί τέρματα πολύ καλά, ήξερε και πως να σκοράρει κιόλας. Συνολικά στην καριέρα του πανηγύρισε δικά του τέρματα 11 φορές! Δεν τα λες και λίγα για τερματοφύλακα!

5
Έδωσε την συνταγή της επιτυχίας!

Δούλεψε ακόμα και σε εργοστάσιο υφασμάτων ανάμεσα στις πολλές δουλειές που έκανε πριν γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Με προσήλωση στο στόχο και σκληρή δουλειά, όμως, κατάφερε να γίνει ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες όλων των εποχών. Και αυτό το τελευταίο δεν το λέμε εμείς αλλά οι ίδιες του διακρίσεις αφού η Παγκόσμια Υπηρεσία για την Ιστορία και τη Στατιστική του Ποδοσφαίρου (IFFHS) τον ανακήρυξε τον καλύτερο τερματοφύλακα το 1992 και το 1993. Παράλληλα, είναι μέσα στους κορυφαίους 100 ποδοσφαιριστές όλων των εποχών για την FIFA!

Με άλλα λόγια, πολύ πριν γίνει must, ο Peter Schmeichel είχε έτοιμη για μας και μας έδωσε στο πιάτο την συνταγή της επιτυχίας!

Πόσο καλά θυμάσαι εσύ τον μεγάλο Δανό; 

 

Δες επίσης: Ο Άλεξ, οι διαβόλοι, η Βασίλισσα και το Μάντσεστερ!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending