fbpx

Η Μαρία Στυλιανού μιλάει για τον πρωταθλητισμό και τις σπουδές της!

Το να συνδυάζεις σπουδές και αθλητισμό σίγουρα είναι δύσκολο. Το να συνδυάζεις σπουδές και πρωταθλητισμό ομώς είναι εξαιρετικά δύσκολο και λίγοι το καταφέρνουν. Ανάμεσα σε αυτούς και η τενίστρια Μαρία Στυλιανού την οποία πετύχαμε στα γήπεδα του πανεπιστημιακού αθλητισμού.

Μαρία, πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με το τένις;

Καλό θα ήταν να σημειώσουμε ότι εγώ ήθελα να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο όταν ήμουν μικρή αλλά ο πατέρας μου με μύησε στον χώρο του τένις αφού ήταν και ο προπονητής μου. Ξεκίνησα σε ηλικία 5 χρονών και ο λόγος ήταν καθαρά για να αθλούμαι και τίποτα περισσότερο. Βέβαια στην πορεία μου άρεσε όλο και περισσότερο το τένις και έτσι αποφάσισα πως θα πάω για πρωταθλητισμό! Τώρα είμαι πρωτοετής φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και σπουδάζω Αγγλική Λογοτεχνία και Γλωσσολογία.

received_881913855274529

Ποιες είναι οι πιο σημαντικές σου επιτυχίες μέχρι στιγμής;

Οι πιο σημαντικές μου επιτυχίες μέχρι στιγμής είναι στην κατηγορία U16 όταν έφτασα No 1, και No 9 στην Ευρώπη. Επίσης, επιτυχία μπορεί να θεωρηθεί και η εκπροσώπηση της Κύπρου στο FED Cup στο Μαυροβούνιο.

Πώς είναι να συνδυάζεις σπουδές και πρωταθλητισμό;

Είναι πάρα πολύ δύσκολο να συνδυάζονται γιατί είναι και τα μαθήματα πολύ απαιτητικά. Βέβαια, με σωστό πρόγραμμα μπορείς να ισορροπήσεις λίγο τα πράγματα αλλά σίγουρα θα πρέπει να επιλέξεις να δώσεις περισσότερη βαρύτητα σε ένα από τα δύο. Εγώ έχω δώσει στα μαθήματα μου αφού την δεδομένη στιγμή είναι πάνω από το τένις. Η επιλογή μου έχει να κάνει και με ένα παράπονο μου αφού στο εξωτερικό τα πανεπιστήμια ακολουθούν άλλες τακτικές οι οποίες βοηθούν τους φοιτητές να είναι και αθλητές ταυτόχρονα.

fb_img_1479489024367

Πιστεύεις πως είναι ψηλό το επίπεδο του τένις στην Κύπρο;

Δυστυχώς δεν θα έλεγα πως είναι ψηλό και αυτό οφείλεται κυρίως στις ευκαιρίες και στο budget της κάθε χώρας. Σε σύγκριση με το εξωτερικό είμαστε αρκετά πίσω αλλά αυτό συμβαίνει και γιατί αρκετοί πολύ καλοί αθλητές μας φεύγουν για το εξωτερικό. Για παράδειγμα το 2014 – 2015 είχαμε πολύ καλές αθλήτριες που είχαν πολύ καλή παρουσία σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο αλλά έχουν φύγει. Έτσι το επίπεδο στην Κύπρο μειώνεται συνεχώς γιατί οι περισσότεροι που είναι καλοί φεύγουν. Υπάρχουν χώρες που δεν έχουν καλούς αθλητές αλλά έχουν ψηλό budget και χώρες που έχουν πολύ καλούς αθλητές αλλά δεν διαθέτουν budget για το άθλημα τους.

Ποια είναι η γνώμη σου για την κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης;

Γενικά στην Κύπρο δεν υπάρχει αρκετή κάλυψη για κάτι άλλο πέραν του ποδοσφαίρου. Έχουμε θεοποιήσει την μπάλα και πλέον όλοι ασχολούνται με αυτήν. Όσες αναφορές έγιναν στο τένις, έγιναν τον λόγω του Μάρκου Παγδατή και σιγά σιγά σταμάτησαν και αυτές.

received_881913001941281

Τέλος, μια συμβουλή για τους φοιτητές αθλητές αλλά και άτομα που ασχολούνται με τέτοιου είδους αθλήματα.

Θα ήθελα να συμβουλέψω όλους τους νέους να κάνουν θυσίες για τα πράγματα που αγαπούν. Αυτό δεν το κάνεις για τους άλλους αλλά για σένα. Δεν πρέπει να πτοούνται από τις ήττες ή από το άγχος. Και κάτι τελευταίο και σημαντικό. Δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης. Κανένας δεν μπορεί να το καθορίσει αυτό αφού ο αθλητισμός μας προσφέρει υγεία.

Ευχαριστούμε την Μαρία Στυλιανού και ευχόμαστε κάθε επιτυχία!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending