fbpx

Ήξερες ότι η σοκολάτα μπορεί να σε κάνει… πιο έξυπνο;

Πόσους ξέρεις που είναι απλά ερωτευμένοι με τη σοκολάτα; Η επιστήμη θα σας κάνει να χαμογελάσετε, αφού σύμφωνα με μια έρευνα, η εβδομαδιαία κατανάλωση σοκολάτας κάνει τον άνθρωπο πιο ευφυή, αφού βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου!

Η έρευνα έγινε από τη διατροφολόγο και ερευνητή Georgina Crichton και τους συναδέλφους της. Πιο συγκεκριμένα, αναλύθηκαν τα δεδομένα της έρευνας Maine-Syracuse Longitudinal Study, εντοπίζοντας τους παράγοντες του τρόπου ζωής και υγείας για σχεδόν 1000 ανθρώπους για δεκαετίες.

Μετά από προσεκτική ανάλυση, η ομάδα ανακάλυψε ότι ένα από τα συστατικά που βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου ήταν και η σοκολάτα! Οι επιστήμονες, λοιπόν, συστήνουν την κατανάλωση της.

1
Πώς όμως η σοκολάτα βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου;

Αποκαλύφθηκε ότι η σοκολάτα βελτιώνει την οπτική-χωρική μνήμη και οργάνωση του εγκεφάλου, τη μνήμη εργασίας, τη διαδικασία σάρωσης και παρακολούθησης, και τον προσανατολισμό. Επίσης, βοηθά στην καλύτερη κατανόηση του γύρω περιβάλλοντος, στην κατανόηση της ανάγνωσης  και στην εκλογίκευση.

2
Ποια είναι τα καλά της συστατικά;

Αναλυτικότερα, το cocoa flavanols, συστατικό του κακάο και επομένως της σοκολάτας, επιδρά θετικά στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Παράλληλα, άλλο συστατικό της σοκολάτας, οι methylxanthines ενισχύουν τις σωματικές λειτουργίες.

3
Πού οφείλονται όλες οι θετικές επιπτώσεις της σοκολάτας;

Κανείς δεν είναι 100% σίγουρος για τον λόγο που η σοκολάτα προσφέρει αυτά τα θετικά αποτελέσματα. Έτσι,  περισσότερη έρευνα έχει προγραμματιστεί.
 

Παρόλο που ίσως να πρόκειται για τα πιο χαρμόσυνα νέα για τους λάτρεις της σοκολάτας, συστήνεται η μέτρια εβδομαδιαία κατανάλωση της, αφού η χωρίς όρια κατανάλωση, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα!

Μετά από αυτά που έμαθες μπορείς να απολαμβάνεις την αγαπημένη σου σοκολάτα χωρίς ενοχές! 🙂

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending