fbpx

Football Manager: το παιχνίδι που μπορεί να αλλάξει το ποδόσφαιρο!

Football Manager, κάτι πέραν από ένα απλό video game, κάτι πέραν από ένα απλό ποδοσφαιρικό simulator!

Το football manager είναι κατά πολλά εκατομμύρια χρήστες ανά το παγκόσμιο, το κορυφαίο ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Για όσους δεν γνωρίζουν είναι ένας προσομοιωτής όπου αναλαμβάνεις όποια ομάδα θέλεις και έχεις τον πλήρη έλεγχο στα πάντα. Είσαι ο διευθυντής ποδοσφαίρου της ομάδας και με λίγα λόγια κάνεις την δουλειά που στην πραγματικότητα κάνουν σήμερα τα μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου όπως José Mourinho, Jürgen Klopp και άλλοι πολλοί.

Με το πέρασμα των χρόνων το football manager άρχισε να αγγίζει όλο και περισσότερο την πραγματικότητα και σήμερα να είναι στην θέση να έχει μια βάση δεδομένων πέραν των 650,000 ποδοσφαιριστών (ενεργών και ανενεργών που ίσως γίνουν προπονητές στο μέλλον) και προσωπικού, αλλά έχει γίνει και τόσο ρεαλιστικό που καμιά φορά ξεχνιέσαι και είσαι κολλημένος για 10 και άνω ώρες στον υπολογιστή που ξέχασες ότι είσαι απλά ενας φοιτητής και ότι την επόμενη μέρα παραδίδεις εργασία 2000 λέξεων.

Μέσω του football manager η ζωή κάποιων ανθρώπων άλλαξε αλλά και κάποιου άλλου παρολίγο να ήταν διαφορετική.

1
“Εμπειρία έχετε; Ναι, παίζω Football Manager…”

Ήταν στο πρόσφατο 2012, όταν η ζωή του 21χρόνου τότε Σουηδού φοιτητή Vugar Huseynzade άλλαξε για τα καλά. “Λιωμένος” και αυτός όπως πολλοί από έμας με αυτό το παιχνίδι. Οι υπεύθυνοι της FC Baku του Azerbaijan αμέσως πρότειναν δουλειά και το πόστο του γενικού διευθυντή αλλά και του προπονητή της Β’ ομάδας, στον νεαρό όταν τους εξέπληξε με τις ικανότητες του στο Football Manager. Να σημειώσουμε ότι επίσης ο νεαρός είχε νικήσει για την θέση τον παλαίμαχο Γάλλο Jean-Pierre Papin. Από τότε ο νεαρός βρίσκεται στο δυναμικό της ομάδας των Αζέρων και ζει το όνειρο του καθώς δήλωσε πως πάντα ονειρευόταν να δουλέψει στον χώρο του ποδοσφαίρου.

2
Από τα αλώνια στα σαλόνια…

Τον βλέπεις κάθε σαββατοκυρίακο να μαγεύει τον κόσμο της ομάδας του Anfield, και δεν είναι άλλος από τον Roberto Firmino. Πρόσφατα ο Lutz Pfannenstiel δήλωσε σε δημοσιογράφο ότι ανακάλυψε τον Firmino μέσω του football manager όταν έπαιζε μαζί με ένα φίλο του.

Από εκεί ο Βραζιλιάνος επιθετικός πήρε μεταγραφή για την Liverpool για 42 εκατομμύρια και έχει γίνει ένας από τους πιο πολυσυζητημένους ποδοσφαιριστές ανά το παγκόσμιο.

Η αλήθεια είναι ότι σαν παλιός φίλος του παιχνιδιού, στις πιο παλιές εκδόσεις πάντα αγόραζα τον Firmino και αξίζει να αναφέρω ότι η φυσική του θέση, αλλά και η θέση που έπαιζε στην Hoffenheim ήταν ως κεντρικός μέσος και όχι επιθετικός ή εξτρέμ.

3
Η παρολίγο αλλαγή της ποδοσφαιρικής ιστορίας!

Πολλοί θα πείτε ευτυχώς, όταν ακούσετε την πιο κάτω ιστορία. Ήταν η σεζόν 2001-2002 και το παιχνίδι ονομαζόταν Championship Manager όταν οι γιοι του τότε προπονητή της FC Rangers Glasgow, Alex McLeish είχαν μια τρέλα με το football manager. Είχαν ανακαλύψει έναν πιτσιρικά 15 χρονών να παίζει στην Barca C, τον ανέβασαν κατευθείαν στην πρώτη ομάδα και είπαν στον μπαμπά τους να τον κάνει μεταγραφή στην Rangers. Αυτός απλά τους είπε ότι είναι ένα απλό παιχνίδι και ότι ίσως αυτό το παιδί να μην υπάρχει καν, τελικά υπήρχε και ήταν ο Lionel Messi που ντεμπούταρε με την πρώτη ομάδα της Barcelona λίγα χρόνια μετά. Ο McLeish λίγα χρόνια μετά ζήτησε από τον Τεν Κάτε δανεικό τον Μέσι και κάποιον άλλον που του ξαναείπαν τα παιδιά του. 3 μέρες μετά ο Τεν Κάτε απάντησε αρνητικά γιατί η εμφάνιση του το σαββατοκυρίακο ήταν κορυφαία και θα τον ανέβαζαν στην πρώτη ομάδα.

Αυτές είναι λοιπόν οι ιστορίες που μάζεψα για να μοιραστώ μαζί σας. Μεγάλη τρέλα το football manager και το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους της κοινότητας του StudentLife Sports.

Όσοι και όσες θα το δοκιμάσετε και θέλετε να μοιραστούμε απόψεις μην διστάσετε να μιλήσετε μαζί μου.

Δες επίσης: Οι 9 μεγάλοι γυρολόγοι των γηπέδων!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending